Vizitator npbarney Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Salut, am acest difuzor SAL SRP 2030 ,i-am facut incinta cu ajutorul programului WinISD si acum vreau sa ii fac un amplificator. Din ce m-am documentat am vazut ca cele mai potrivite pentru subwoofere sunt cele din clasa D dar sunt cam scumpe integratele si mai greu de construit. Datele difuzorului:LINK Ce chip mi-ati recomanda pentru amplificator? Mentionez ca mai am si un filtru de bass LINK pe care vreu sa il folosesc. Link spre comentariu
mircea888 Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 In primul rand zic sa te focusezi pe datele difuzorului adica puterea de 50W si impedanta de 8 ohmi, cu astea stabilesti ce amplificator vrei si cu cat il alimentezi.Clasa D se foloseste la puteri mari sau acolo unde este necesar un amplificator mic in dimensiuni si cu randament mare. Cred ca poti merge linistit pe ceva in clasa AB, fie pe tranzisori fie pe integrate (LM3886, TDA7294).Pe tranzistori poti folosi orice schema, chiar daca e mai "puternica" tu poti sa adaptezi tensiunea de alimentare sa sa obtii puterea dorita. Tu ar trebuie sa alimentezi cu +/-35V. Link spre comentariu
Vizitator npbarney Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Da, si eu luasem in calcul LM-ul si cred ca la el o sa raman. Apropo, un transformator de 70VA imi este suficient? Acel filtru de bas cred ca nu consuma mult. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 un 40w o sa reusesti sa debitezi cu traful de 70W , dar se poate si mai mult ca varfuri de putere.. Link spre comentariu
mircea888 Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Acel filtru de bas cred ca nu consuma mult.Sper ca nu te gandesti sa faci filtru pasiv... te costa mult sa faci bobina (o sa fie de valoare mare) si nici nu e foarte performant. Atat timp cat ai amplificator separat pentru subwoofer poti pune foarte usor un filtru activ la intrare, recomand un filtru activ de 12dB/octava la care sa faci frecventa de taiere variabila.Acel transformator de 70W este cam mic, dar totusi o sa mearga. Folosesti condensatori de filtraj mari. Link spre comentariu
Vizitator npbarney Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Dupa cum am spus am ACEST filtru activ pe care o sa il folosesc. In principiu o sa folosesc 2 condensatori de 10000 uF pentru fiecare "rail" al transformatorului, dar daca este insuficient 70 VA o sa iau unul de 100 VA. Link spre comentariu
Vizitator npbarney Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Nu am mai putut sa dau EDIT...Daca eu vreau sa am +/- 35V dupa redresare si filtrare, transformatorul trebuie sa aiba +/- (35/1.414) adica aproximativ +/- 25V e corect? sau gresesc undeva? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum