K1nderu Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Va salut! am un pistol cu primarul ars nu stiu cate sprire are,ma puteti ajuta sa-l rebobinez?miezul are 13cm patrati,multumesc frumos! icon_jook Link spre comentariu
Luca Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Poti sa iei grosimea sarmei, cauti alta lafel si ai dai spire la rand pana unde era incarcat bobina veche, eventual mai dai ceva in plus,Nu trebuie sa fie cu precizie o abatere mica nu influenteaza prea mult, mai ales daca ai dai mai mult decat trebuie tinand cont ca el este bobinat pee 220v si noi avem 230v spre 240v in priza. Link spre comentariu
K1nderu Postat Septembrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2012 am incercat sa pun spira langa spira dar e mai greu am gasit alta la fel o sa incerc sa vad ce imi iese Link spre comentariu
Luca Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Manual este greu de dat spira langa spira, oboseste mana. Incerca sa improvizezi o masina de bobinal. Link spre comentariu
K1nderu Postat Septembrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2012 ehh nu pot sa le dau chiar spira langa spira dar e stransa si imi incap lejer 2000 de spire pe plasticul ala doar sa am rabdare Link spre comentariu
K1nderu Postat Septembrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2012 am scos doar fum oricum nu se merita sa-l bobinez,am vrut sa incerc daca tot l-am luat moca icon_jook Link spre comentariu
Luca Postat Septembrie 14, 2012 Partajează Postat Septembrie 14, 2012 Daca este modelul romanesc de 100w eu zic ca se merita, sunt niste pistoale extraorditnare. Nu imi amintesc sa fi auzit pe undeva ca sa ars un asemeenea pistol. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Septembrie 14, 2012 Partajează Postat Septembrie 14, 2012 daca este radio progres atunci ar trebui sa aibe cam 1750 spire daca imi aduc aminte bobinam pe vremea cand eram elev asa ceva cu o improvizatie de masina de bobinat si asa retin ca ne punea sa le punem 1750 si parca 125 pentru bec dar aicea cred ca ma insel bec foloseam de 26 de la instalatile de brad ca de 6 erea crizaconform unui tabel la 100w am 1020 spire pt230 voltifaceam multe pistoale pe vremea aceea din transformatoare (balasturi neon)si bara de la electromotoarele de tractor Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Septembrie 14, 2012 Partajează Postat Septembrie 14, 2012 imi incap lejer 2000 de spire pe plasticul ala doar sa am rabdareApreciatele pistoale de lipit marca "Radioprogres" aveau carcasa transformatoruluiconfecţionată din carton electrotehnic (preşpan), nu din material plastic. Probabil că aici e vorba despre un produs "Dy" sau "Made in China" (la care nu mai corespund datele de bobinare ale transformatorului românesc), e posibil să se fi ars şi din cauza calităţii necorespunzătoare a tolelor folosite sau ale sârmei utilizate la rebobinare. Link spre comentariu
K1nderu Postat Septembrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2012 este unul chinezesc si daca tot l-am luat moca am zis sa-l bobinez asa mai invat si eu cate ceva Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 14, 2012 Partajează Postat Septembrie 14, 2012 N-ai ce sa faci cu chinezaria , are miez mic si tole proaste ... faci o lipitura la 10 minute , si astepti 2 minute sa se incalzeasca ... cauta unul romanesc , seria veche , cu carcasa neagra ... daca vrei sa inveti ceva cauta lucruri fezabile , altfel vei fi dezamagit si pierzi interesul ... Link spre comentariu
dorian 70 Postat Septembrie 14, 2012 Partajează Postat Septembrie 14, 2012 Luna trecuta a crapat si batranul meu (romanesc) si l-am desfacut:dimensiuni tole: -latime mijloc=1,2cm -grosime pachet=4,3cmrezulta s=5,16cmpPrimarul era bobinat cu 1.120 spire din CuEm cu diametrul de 0,3 si nu avea nici o izolatie intre straturi Secundarul are 2 spire din bara de 8/4 mm pentru ansa, iar pentru bec (parca erau de 4V/0,3A) avea 29 spire din CuEm de 0,3mm bobinate peste primar.Carcasa bobinelor (din carton) era deformata rau de tot de la numeroasele incalziri in exces. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Septembrie 14, 2012 Partajează Postat Septembrie 14, 2012 hhhhpoi la sectiunea aceea trebuia sa a-i 1690 spire pentru 230 volti ori gresesc? si teoretic are aproximativ 40-50 w sau nu mai stiu eu calcula ? de ce o fi bagat asa de putine spire dumnezeu stie carcasa de carton prespan o faci din nou tot din carton cu putina maiestrie o faci mai misto ca si noua si ca sanu o deformezi in interior din cauza strangeri faceam un bailog de lemn exact cat pachetul de tole pe care in gauream si pe acolo introduceam axa de la masina de bobinat Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 14, 2012 Partajează Postat Septembrie 14, 2012 Poate ne spuneti si in ce conditii a cedat nervos acel pistol...detin cateva bc si cel mai vechi e din 75,oricat de intensiv le-am folosit,n-am reusit sa prajesc nici unul pana acum,si a fost o perioada buna de timp in care m-am bazat numai pe unul.Pistol ars n-am vazut(ma refer la tipul clasic,de radioprogres),in schimb am vazut cu bobina intrerupta,in momentul cand a fost scapat pe jos,terminalul de inceput al bobinei primare s-a rupt sub nivelul carcasei,si nu a mai putut fi recuperat.Oricum,daca facem abstractie de carcasa super casanta,au fost niste scule bune...s-au fabricat si in varianta cu carcasa alba,dar din pacate si aia e la fel de casanta,ma intreb de ce n-au incercat cu PVC sau alt material mai elastic,nu cred ca trebuie sa reziste la mare temperatura,cand ajunge miezul la temperatura la care sa deformeze PVC-ul,bobinajul e compromis definitiv,deci nu mai are importanta starea carcasei... Link spre comentariu
dorian 70 Postat Septembrie 14, 2012 Partajează Postat Septembrie 14, 2012 Primul pistol de lipit, cumparat de mine de la magazin, a functionat excelent vreo 15 ani.Apoi am mai facut rost de unu, cel care a crapat luna trecuta, nou nout sau mai bine zis nefolosit. Bineinteles am trecut la folosirea celui de-al doilea, si acesta m-a servit inca vreo 15 ani, iar cel luat din magazin, primul, l-am dat de la casa.........Desi m-am comportat criminal cu ambele, adica incalzire pana abia de le mai puteam tine in mana, urmata de racire cu ventilatorul pus pe gaurile de la trafo, cred ca cel care a crapat a stat abandonat un timp, pe undeva, pana sa vina la mine, poate printr-un sopron, zic asta deoarece tolele erau destul de ruginite, acest lucru afectand probabil si bobinajul.Momentan, folosesc unul, identic ca primele, deci clasicul romanesc, imprumutat de la un prieten care nu are treaba cu electronica si nu cred ca o sa-l prea crut nici pe acesta, oricum a fost tinut in permanenta intr-un dulap in dormitor -inca nu l-am desfacut.Ramane ciudat faptul ca pistolul desfacut nu avea nici o izolatie intre straturi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum