Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

va rog putin ajutor! :)

Vizitator alexandru_iordache

Postări Recomandate

am un amplificator functional pe lampi pe care l-am facut prin 2003 si inca functioneaza. acum as vrea ca pe baza lui (cu piesele din el) sa fac un amplificator pentru chitara (juniorul meu, zdrangane la o tigaie de asta electrica). amplificatorul e stereo, are (pe fiecare canal) un ecc83 pe intrare (srpp) si in final un 6P3S. clasa A SE.eu m-am gandit sa pun srpp-urile in serie ca sa-i maresc amplificarea pe intrare si sa pun finalii in paralel. amplificatorul de chitara e mono si are un singur difuzor, totul intr-o cutie. am gasit trei moduri posibile sa fac conexiunea finalilor dar nu stiu daca nu fac vreo prostie si de asta am nevoie de ajutor. va multumesc!am incercat sa atasez niste scheme pe care sa va puteti da cu parerea. nu-mi dau seama daca s-au atasat

post-52052-139829489031_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

1

• carageae

1

• mila

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sincer, eu as reface traful de iesire, cu lampile astea, daca nu sunt epuizate - oricum, sunt ieftine - iese un PP de 25-30W numai bun - vedeti schema amplificatorului Alfa Super de Doina, sau si alte scheme mai performante. Chiar daca reuseste varianta de legare in paralel, nu se vor obtine mai mult de 10W cu distorsiuni relativ mari.Ce fel de transformatoare de iesire sunt acolo? Daca merita poate va gasesc ceva la schimb pentru PP - un traf. de la amplificatorul mentionat mai sus...sau facut in aceeasi maniera - nu e cine stie ce, dar e numai bun pentru chitara...suntem relativ aproape, poate chiar ne intalnim si bobinam impreuna unul...

Link spre comentariu

multumesc de sfat si de ajutor! :)trafurile sunt bobinate intretesut cu interfier si sunt simetrice.personal nu le-as da, cred ca o sa caut sa vad cine-mi poate bobina eventual un traf pentru un ppdin discutia cu cineva am inteles ca exista riscul ca la punerea in paralel, finalul unui traf sa-l vada pe finalul celaluilat traf ca sarcina, respectiv scurt si sa se arda.mi-a traznit, in schimb, alta ideesa inseriez secundarele, asa nu se vad unul pe celalalt ca sarcina.cel putin teoretic cred ca ar mergece ziceti?

Link spre comentariu
  • Administratori
viewtopic.php?f=94&t=2390

3.17 -Cand creati un SUBIECT NOU incercati sa alegeti un subiect SCURT si cat mai CLAR, subiectele gen "AJUTOR!!!" sau "NU MERGE !" vor fi sterse imediat. Ofera cat mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa ti le ceara.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări