Cilibiu Postat Septembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Deci sa inteleg ca vrei o poza cu afiseaza acuma caracterele? Pai le afiseaza normal. Nu mai stau sa fac poza ca banuiesc ca intelegi cum e sa afisezi "1234567890....." Iar in codul bascom se adauga o singura linie de cod. $lib "glcdra6963.lbx" Link spre comentariu
Vizitator bogdan-97 Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 Salutare tuturor ! Am un LCD Grafic Raystar RG12864A si ma zbat cu el cam de o luna de zile , cu pauze . Pinii i-am pus corespunzator definitiilor pe care le-am pus in software , dar am o problema de care nu-mi dau seama de unde vine : LCD-ul il las alimentat , RESET-ul pentru ca e negat l-am pus la +5V , iar pentru constrast am pus un potentiometru intre pinul -Vout si V0 al LCD-ului . In software am selectat chip-ul nr.1 . Programez MCU-ul (Mega32) si toti pixelii sunt aprinsi pe prima jumatate a ecranului . Nu stiu ce mi-a venit odata sa bag si sa scot alimentarea de la MCU si apare litera "A" dar cu probleme si nu in pagina setata (0) . Am scos si am bagat alimentarea de mai multe ori si mereu aparea cu alte probleme litera si mereu in alte pozitii . Am zis ca e de la clock , dar i-am pus si delay-uri de us , in datasheet scrie ca poate raspunde in cel mult 330 ns . Isi da seama cineva care e problema ? Am pus si source code-ul . Datasheet-ul e aici : http://www.adelaida.ro/display-lcd-graf ... 3-6mm.html Link spre comentariu
Cilibiu Postat Mai 25, 2013 Autor Partajează Postat Mai 25, 2013 Pune fisierul asta "#include delay.h>" ca problema e acolo. Eu in fisierele de configurare LCD-uri grafice, am un delay de 100ms, si nu imi functiona LCD-ul. Lam modificat, am bagat delay 0, si totul e ok. Ceva de genu este si la tine, RA-urile nu suporta delay-uri asa mari , cred eu. Link spre comentariu
Vizitator bogdan-97 Postat Mai 25, 2013 Partajează Postat Mai 25, 2013 Sa speram ! In caz ca nu imi merge , poti testa tu soft-ul ? Ti-l pot face .hex pentru mega128 . Link spre comentariu
Vizitator bogdan-97 Postat Mai 25, 2013 Partajează Postat Mai 25, 2013 Tot la fel . Interesant e ca merge ceva mai bine , dar daca resetez LCD-ul si programez MCU-ul nu-mi apare nimic pe ecran . Absolut nimic ! Trebuie sa-i scot si sa-i bag alimentarea de vreo 6-7 ori sa apara ceva . Dupa ce a aparut ceva pe ecran , tot scot si tot bag alimentarea de la MCU si mereu apare forme diferite . S-a nimerit de cateva ori sa-mi apara exact cum am vrut litera "A" si unde am vrut , dar tot avea mici probleme : in aceea pagina ultima linie de pixeli de jos erau aprinsi . http://imageshack.us/a/img191/8531/20130525183912.jpg http://imageshack.us/a/img594/7528/20130525183850.jpg Link spre comentariu
Cilibiu Postat Mai 26, 2013 Autor Partajează Postat Mai 26, 2013 Poti sa il faci pentru mega128 si sa til testez.Cel mai bine, dami schema de conexiune intre LCD si mega32 si iti fac eu 2 HEX-uri, unul standard ce il compileaza bascomul si altul cu delay 0. Le incarci pe rand si vezi daca iti apare ce scriu eu in cod.E OK?Asa cel putin sti sigur daca e LCD-ul sau nu, unul din cele 2 HEX-uri care ti le dau, trebuie sa mearga sigur, daca nu merge inseamna ca e ceva cu LCD-ul. Link spre comentariu
Vizitator bogdan-97 Postat Mai 26, 2013 Partajează Postat Mai 26, 2013 Eu acum am vazut : tu ai alt ecran : 240x128 si sunt diferente destul de mari intre unul de 240x148 si cel de 128x64 ... Alte controllere , altfel se dau instructiuni ecranului ... Am refacut din nou software-ul . In ISIS proteus pe un ecran cu controller-ul KS0108 merge excelent . Am pus si source code-ul si .hex-ul ... Graphic LCD.zip Link spre comentariu
Cilibiu Postat Mai 26, 2013 Autor Partajează Postat Mai 26, 2013 Nu exista aproape nici o diferenta intre ele, doar numarul de pixeli, de exemplu eu am codul pentru 240x128 adica linia de cod asta Config lcd = 240x128si ca sa modific pentru al tau scriu asaconfig lcd =128x64In rest totul se trimite la fel, ca si date, doar ca ii spui cand sa o ia de la capat cu scrisul.De exemplu eu am configurat pentru LCD 128x64 si am incarcat in MCU cu 240x128, si de afisat afisa dar doar in acei 128x64 de pixeli, dar pe ecran se afisa ce vroiam si unde vroiam.Dami schema in ISIS ca sa iti fac un HEX sa probezi.L.E ai grija cu FUSE BITI, daca nu selectati cum trebuie, de exemplu JTAG=enable, si tu folosesti pini de la JTAG pentru a comunica cu LCD-ul , nu iti va merge, am patit si eu asta cu un LCD alphanumeric.If the JTAG interface is enabled, the pull-up resistors on pinsPC5(TDI), PC3(TMS) and PC2(TCK) will be activated even if a reset occurs.PC5 TDI (JTAG Test Data In)PC4 TDO (JTAG Test Data Out)PC3 TMS (JTAG Test Mode Select)PC2 TCK (JTAG Test Clock)Deci daca folosesti pini de port C atunci verifica JTAG-ul in FUSE BITIDegeaba miai dat HEX-ul, pentru ca eu am LCD-ul conectat cumva la MCU, eu nu stiu cum ai configurat pini LCD-ului in programul tau, de aceea am zis sa pui si schema de conexiune intre MCU si LCD.ISIS-ul nu iti zice de alte mici configurari care in realitate iti da bataie de cap. Asa si programul meu mergea super in ISIS dar in realitate nu, si a trebuit sa modific delay-ul la 0 ca sa mearga in realitate.Toate controlerele de LCD-grafice care au pini " /RD(D/I),WR,E,DB0~DB7,/CS,/RES" primesc date la fel, felul in care le afiseaza poate sa difere sau calitatea. Link spre comentariu
Vizitator bogdan-97 Postat Mai 26, 2013 Partajează Postat Mai 26, 2013 Am pus schema mai jos . Am uitat de schema , scuze ! Link spre comentariu
Cilibiu Postat Mai 26, 2013 Autor Partajează Postat Mai 26, 2013 Exact ce tiam zis de JTAG, lai verificat sa fie pe DISABLE? Link spre comentariu
Vizitator bogdan-97 Postat Mai 26, 2013 Partajează Postat Mai 26, 2013 Eu mereu am fuse bit-ul JTAGEN dezactivat . Ocupa un port degeaba ca oricum programatorul e cu mufa ISP . Daca nu era dezactivat nu aparea absolut nimic pe ecran . Cand am folosit prima data portul C nu stiam de ce mereu am 1.20 V la iesire Link spre comentariu
Cilibiu Postat Mai 26, 2013 Autor Partajează Postat Mai 26, 2013 Dupa cum vad eu problema este cu pinul RESET, nu este ok sa il ti la VCC. Cam toate exemplele ce le gasesc pe net pinul RESET este conectat la MCU. Inca mai rasfoiesc. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Mai 26, 2013 Autor Partajează Postat Mai 26, 2013 OK. Toate informatiile de pe gogu mia dat de inteles ca sunt destule probleme cu acest tip de LCD SED.Asa ca dupa cateva modificari ale .LBX am creat hexul.Am atashta mai jos o arhiva cu textul si schema in ISIS care este exact ca a ta.Am fost inspirat de pe un site, am compilat programul pentru lcd-ul tau si afisa "invers" asa ca am mai modificat cateceva prin program ca sa afiseze exact cum trebuie pe tipul de LCD care il ai.Am scris pe prima linia a LCD-ului "Heloo" iar dupa am lasat imaginile ce erau deja introduse in program.Sa imi zici ce rezultat ai. Link spre comentariu
Vizitator bogdan-97 Postat Mai 26, 2013 Partajează Postat Mai 26, 2013 merge perfect soft-ul ce mi l-ai dat tu !imediat ce l-am programat au si aparut chestiile alea pe ecran Link spre comentariu
Cilibiu Postat Mai 26, 2013 Autor Partajează Postat Mai 26, 2013 No daca merge ok, problema este in programul tau.Sunt destule probleme cu acest tip de SED, putini au reusit sa il faca sa mearga cu codul scris in C, eu am compilat programul in BASCOM, si mam folosit de glcdks108.lbx care a fost compilat din .lib dupa ce a fost modificat.Te ajutam si in C daca stiam,dar din pacate nu stiu.Daca te ajuta LIB-ul pentru comunicarea cu LCD-ul si sa deduci cum lucreaza ca sa faci programul in C, il pun aici daca vrei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum