Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atmega128-16AU si LCD grafic.

Cilibiu

Postări Recomandate

Am deschis un nou topic deoarece poate ajuta multi useri sa isi rezolve problemele in conectarea unui LCD grafic si ATMEGA128.

Eu intampin o problema. Am conectat LCD-ul la atmega si numi afiseaza nimic.

Totul este conectat OK iar in proteus programul functioneaza.

$regfile = "m128def.DAT"$crystal = 16000000$baud = 19200$hwstack = 100$swstack = 120$framesize = 100Config Graphlcd = 240 * 128 , Dataport = Porta , Controlport = Portc , Ce = 2 , Cd = 3 , Wr = 0 , Rd = 1 , Reset = 4 , Fs = 5 , Mode = 8Lcd "HELOO"End

De 2 zile ma chinui si nui dau de cap.

A mai intampinat cineva asa ceva?

Setari fuse:

JTAG disable

ODC disable

ATMEGA128 MODE

Restul daca este necesar voi posta.

Display-ul este RG240128B-BIW-V

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

19

• vasile eugen

4

• nr4

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Contrastul este reglat.....................Vad ca in alte proiecte nu se pomeneste de PORTA ca DATA ci de PORTB.Acum voi conecta portulB sa vad ce iese.Am bagat un hex gasit pe net, si a aparut pentru 5 secunde niste cifre litere aiurea pe ecran, deci contrastul e OK.

Link spre comentariu

Am testat cu un hex generat de AVR studio, si LCD-ul merge brici.

Problema este la codul scris in BASCOM.

Am mai cautat si nu am gasit nimic neinregula.

Intr-un final am reusit sa afisez ceva dar nu afiseaza bine.

$regfile = "m128def.DAT"$crystal = 16000000Config Graphlcd = 240 * 128 , Dataport = Porta , Controlport = Portc , Ce = 3 , Cd = 0 , Wr = 2 , Rd = 1 , Reset = 4 , Fs = 5 , Mode = 8ClsCursor Off BlinkClsLocate 1 , 1Lcd "111111111111111"End

Daca folosesc LOCATE 2, 1 , numi mai afiseaza nimic, dar daca folosesc LOCATE 1, 2 randul de numere se muta cum trebuie, insa nul pot face sa afiseze cum trebuie. A doua poza.

Iar daca scriu litere afiseaza nasol rau prima poza.

Ce poate sa aibe ?

Repet cod scris in AVR studio, afiseaza bine, fara dungi sau altceva.

post-15533-13982948998_thumb.jpg

post-15533-139829489989_thumb.jpg

Link spre comentariu

SUNT DISPERAT, va rog un mic ajutor, sunt dispus sa platesc, am facut cablajul si nu am chef sa fac altul.............Exista vreun alt ATMEGA care este exact identic la pini si capsula cu ATMEGA128? si bineinteles care sa mearga LCD-ul fara nici un fel de probleme , programat in BASCOM? :sparge:

Link spre comentariu

Problema pare ar fi de la setarea frecventei.Daca setez INTERNAL 1mhz si in program la fel, afiseaza bine textul iar grafia de la jumatea LCD-ului, daca setez 2mhz afiseaza doar textul oriunde pe LCD iar grafica deloc, daca setez mai mare de 2mhz afiseaza doar textul ca in imaginile mai sus.Ce poate sa aibe?Programul scis in AVR studio cu quart de 16mhz setat la 16mhz , programul merge super si afisarea era corecta si ca text si graphic.Cred ca este devina bascomul.

Link spre comentariu

Cu afisarea sa rezolvat. Aveam nevoie de un .LBX pentru RA6963.Acum mai ramane problema frecventei. La 1mhz totul merge brici , la 2 mhz mai afiseaza doar grafic iar peste 2mhz nu mai afiseaza nimic. Daca modific frecventa din program, nu simte nici o diferenta.

Link spre comentariu

Problema este din acel .LBX, din cauza ca cei de la MCS au implementat un reset la 100ms, la o frecventa mai mare de 1mhz, pur si simplu nu mai afiseaza, asa ca am modificat .LIB si lam compilat si acum merge de minune la 16mhz. :da Aceasta problema apare doar la LCD-urile cu integratul RA6963 in loc de T6963c.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări