Cilibiu Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Am deschis un nou topic deoarece poate ajuta multi useri sa isi rezolve problemele in conectarea unui LCD grafic si ATMEGA128. Eu intampin o problema. Am conectat LCD-ul la atmega si numi afiseaza nimic. Totul este conectat OK iar in proteus programul functioneaza. $regfile = "m128def.DAT"$crystal = 16000000$baud = 19200$hwstack = 100$swstack = 120$framesize = 100Config Graphlcd = 240 * 128 , Dataport = Porta , Controlport = Portc , Ce = 2 , Cd = 3 , Wr = 0 , Rd = 1 , Reset = 4 , Fs = 5 , Mode = 8Lcd "HELOO"End De 2 zile ma chinui si nui dau de cap. A mai intampinat cineva asa ceva? Setari fuse: JTAG disable ODC disable ATMEGA128 MODE Restul daca este necesar voi posta. Display-ul este RG240128B-BIW-V Link spre comentariu
vasile eugen Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Sunt care au tensiune negativa pentru contrast.posibil sa fie si de acolo problema. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Septembrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Contrastul este reglat.....................Vad ca in alte proiecte nu se pomeneste de PORTA ca DATA ci de PORTB.Acum voi conecta portulB sa vad ce iese.Am bagat un hex gasit pe net, si a aparut pentru 5 secunde niste cifre litere aiurea pe ecran, deci contrastul e OK. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Din program ar fi port a.Uite poate te ajuta: http://www.mikrocontroller.net/topic/161053 Link spre comentariu
Cilibiu Postat Septembrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Este diferit LCD-ul de acolo.Acum fac legatura cu portb.L.E am probat cu PORTB in loc de PORTA si la fel, aceasi chestie.Posibil sa fie devina portul C? Link spre comentariu
nr4 Postat Septembrie 14, 2012 Partajează Postat Septembrie 14, 2012 Ca sa nu ai probleme cu portul C trebuie sa dezactivezi compatibilitatea cu atmega103.Ce lcd utilizezi? Link spre comentariu
Cilibiu Postat Septembrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2012 ......ATMEGA128 MODE....... ........Display-ul este RG240128B-BIW-V Am scris in primul post. Fuse setat pe ATMEGA128 MODE Iar LCD-ul este RG240128B-BIW-V Link spre comentariu
Cilibiu Postat Septembrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Am testat cu un hex generat de AVR studio, si LCD-ul merge brici. Problema este la codul scris in BASCOM. Am mai cautat si nu am gasit nimic neinregula. Intr-un final am reusit sa afisez ceva dar nu afiseaza bine. $regfile = "m128def.DAT"$crystal = 16000000Config Graphlcd = 240 * 128 , Dataport = Porta , Controlport = Portc , Ce = 3 , Cd = 0 , Wr = 2 , Rd = 1 , Reset = 4 , Fs = 5 , Mode = 8ClsCursor Off BlinkClsLocate 1 , 1Lcd "111111111111111"End Daca folosesc LOCATE 2, 1 , numi mai afiseaza nimic, dar daca folosesc LOCATE 1, 2 randul de numere se muta cum trebuie, insa nul pot face sa afiseze cum trebuie. A doua poza. Iar daca scriu litere afiseaza nasol rau prima poza. Ce poate sa aibe ? Repet cod scris in AVR studio, afiseaza bine, fara dungi sau altceva. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Septembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2012 SUNT DISPERAT, va rog un mic ajutor, sunt dispus sa platesc, am facut cablajul si nu am chef sa fac altul.............Exista vreun alt ATMEGA care este exact identic la pini si capsula cu ATMEGA128? si bineinteles care sa mearga LCD-ul fara nici un fel de probleme , programat in BASCOM? Link spre comentariu
Cilibiu Postat Septembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2012 Problema pare ar fi de la setarea frecventei.Daca setez INTERNAL 1mhz si in program la fel, afiseaza bine textul iar grafia de la jumatea LCD-ului, daca setez 2mhz afiseaza doar textul oriunde pe LCD iar grafica deloc, daca setez mai mare de 2mhz afiseaza doar textul ca in imaginile mai sus.Ce poate sa aibe?Programul scis in AVR studio cu quart de 16mhz setat la 16mhz , programul merge super si afisarea era corecta si ca text si graphic.Cred ca este devina bascomul. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Septembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2012 Cu afisarea sa rezolvat. Aveam nevoie de un .LBX pentru RA6963.Acum mai ramane problema frecventei. La 1mhz totul merge brici , la 2 mhz mai afiseaza doar grafic iar peste 2mhz nu mai afiseaza nimic. Daca modific frecventa din program, nu simte nici o diferenta. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Septembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Problema este din acel .LBX, din cauza ca cei de la MCS au implementat un reset la 100ms, la o frecventa mai mare de 1mhz, pur si simplu nu mai afiseaza, asa ca am modificat .LIB si lam compilat si acum merge de minune la 16mhz. Aceasta problema apare doar la LCD-urile cu integratul RA6963 in loc de T6963c. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Felicitari!!! O poza,un soft si date cum ai reusit? Link spre comentariu
Cilibiu Postat Septembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2012 ......O poza,un soft si date cum ai reusit?.....Nu prea am inteles la ce te referi..... Link spre comentariu
vasile eugen Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Ma refeream la o poza cu caracterele cum sunt afisate pe afisor si programul care l-ai realizat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum