Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema amplificator Denon pma-725R

Vizitator xillem

Postări Recomandate

• Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator xillem

Si in service manual-ul pe care l-am scos de pe net capacitorii sunt de 15.000X71V. Si se pare ca nu sunt doua versiuni de 8670. E o facatura a celui de la care l-am cumparat. Un detaliu la care nu am fost atent. Cred ca nu e nimic grav, atata timp cat am sa ascult pe boxe de 8 Ohmi, si nu am sa rotesc volumul mai mult de jumatate.Am masurat tensiunea in gol. E de +/- 51VL-am deschis inca o data (amplificatorul). Da, conzii sunt originali. E schimbat doar traful.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator xillem

Ascult acest amplificator deja de doua saptamani. Suna bine. Nu am trecut niciodata de 1/3 din volum. Mai mult, cei 97 de decibeli, sensibilitatea Klipsch RB 81, imi permite acest lucru. Una nu-mi da pace. Acei condensatori de 18 000 de microfarazi la 63 V, fata de 15 000, 71V in schema. Cat de grava e problema si la ce "surprize" ma pot astepta? Conzii ar putea arde la volum mare, sau finalii ar putea fi subalimentati, iar amplificatorul nu ar atinge performantele optime?

Link spre comentariu

Puterea debitată de un amplif depinde de mai multe variabile: semnalul la intrare, tensiunea de alimentare, sarcina, chiar şi temperatura la unele.Ce nu s-a înţeles mai sus, e că japonezii fac mai multe variante de amplifuri ptr pieţe diferite (piaţa americană, canadiană, australiană, europeană, asiatică...), în care diferă unele piese. Economia de piaţă.Nu păţeşte nimic ampliful aşa cum e acum. Într-un amplif, trz finali sînt cei care se pot arde, în peste 90% din cazuri, nu am întîlnit decît trei cond defecţi din anii 90 pînă azi, în amplifurile reparate.

Link spre comentariu
Vizitator xillem

Nu păţeşte nimic ampliful aşa cum e acum.

Deci, as putea asculta la putere mare, si pe boxe de 4-6 Ohmi, fara ca ampliful sa pateasca nimic. Pentru ca de schimbarea condensatorilor din blocul de alimentare de la 15.000 Umf 50 V pe altii de 18.000 de 63V am mai auzit. Despre invers - nu prea.
Link spre comentariu
Vizitator xillem

Nu risca cu boxe de 4 Ohmi la volum mare, amplifurile japoneze sînt proiectate ptr sarcini de 8 Ohmi permanent şi ocazional, la volum mic de 4.

Merci, Zal. Boxele sunt de 8 Ohmi, cu minima de 5,2 Ohmi la 240 de Hz. Nu cred in esoterii, mai mult in parametrii tehnici ai unui produs. Teoretic schimbarea "inteleapta" a trafului, si eventual condensatorilor, nu ar trebui sa influienteze calitatea sunetului, care nu e dictata direct de aceste doua componente. Vreau sa fiu sigur ca cei 63V fata de 71V "obisnuiti" ai condensatorilor la acest model, nu e o defectiune tehnica.P.S. Nici nivelul amplifului si al boxelor nu e acela, pentru care s-ar discuta despre astfel de nuante ca sesizarea sunetelor provenite de la trecerea peste coarde a unui "arcus din par de cal sau lama" :da .
Link spre comentariu

Uite, de exemplu Technics folosea cond de 59V ptr alimentări de +/-55V şi de 56V ptr +/-53V, niciodată nu am găsit unul defect. Evident că aici intră în calcul şi firma producătoare, ELNA, Matsushita, Nippon Chemicon, Nichicon... plus cei marcaţi de ei ptr diverse alte firme, la comandă.La amplifuri, sunetul e dat de corecţii, etajele de putere trebuie să fie liniare.

Link spre comentariu
Vizitator xillem

As vrea sa revin la tema subiectului. Stie cineva cum pot face rost, sau poate are de vanzare circuitul integrat - µPC5023CS-064. E ultimul pas spre a-mi pune pe picioare ampliful. La petele din Chisinau nici nu au auzit de asa ceva.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Am avut si eu on Onkyo a-8670. Un amplificator bun dar corectorul de ton era foarte discret.Sa te bucuri de el. Asteptam pozele cu transformatorul, interiorul amplificatorului etc. :da

Am si eu un onkyo a-8670 si din cate vad se incalezeste destuld e tare si daca ascult muz9ica la casti, Asa se incalzea si al tau ?? Daca mai ti minte..
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator xillem

Am si eu un onkyo a-8670 si din cate vad se incalezeste destuld e tare si daca ascult muz9ica la casti, Asa se incalzea si al tau ?? Daca mai ti minte..

E caldut. Cred ca nu e mai cald de 40-45 de grade. Mai tare se incalzeste atunci cand ascult la casti. La boxe, nu trec niciodata de 1/4 de volum.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări