Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema amplificator Denon pma-725R

Vizitator xillem

Postări Recomandate

• Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator xillem

L-am vazut, l-am verificat si ...l-am cumparat. Onkyo A-8670. Singura schimbare e traful, e un monstru de transformator de la un amplificator Maranz de top. Suna mult mai bine pe direct decat Denon 725R. Dar si in regimul TONE la fel suna excelent. Se simte alta clasa a amplificatorului. Doar ca Denon-ul era un pic mai ”cald”, poate din cauza atenuarii usoare a frecventelor inalte. Potentiometrul de volum un pic fasaia, si comutatorul TONE/DIRECT la fel. Am folosit spray de contact, de curatare si de ungere, acum e ca nou. Am sa-i fac cateva poze sa va dati cu parerea referitor la traf. Am verificat, valorile deviaza cu +/- 0,5 V. Iar putere are mai mult decat trebuie :da

Link spre comentariu
Vizitator xillem

Da, corectorul de ton nu e partea lui forte. Dar suna atat de bine pe direct, incat nici nu simt nevoia sa ascult altfel. Dar si in regim TONE, nu rotesc potentiometrul de inalte mai mult de trei pozitii, iar cel de bass de doua din cele 5.

Link spre comentariu
Vizitator xillem

Cel putin acum am inteles ca boxele Klipsch RB81 nu sunt chiar atat de ”muzicale” cum mi se parea. Am ascultat onkyo pe niste boxe ELAC BS 244. M-au impresionat. Adun bani la ciorap sa mi le iau. :freaza:

Link spre comentariu

Da, corectorul de ton nu e partea lui forte. Dar suna atat de bine pe direct, incat nici nu simt nevoia sa ascult altfel. Dar si in regim TONE, nu rotesc potentiometrul de inalte mai mult de trei pozitii, iar cel de bass de doua din cele 5.

Probabil ca inseamna o corectie minim + 3dB atat pe bass cat si pe inalte ceea ce nu e putin. Probabil ca este exact cat ii trebuie urechii umane sa perceapa sunetul liniar. La nivele mici de sonor nu prea percepem basii si inaltele deci corectorul de ton sa traiasca.
Link spre comentariu
Vizitator xillem

Cum am si promis, niste poze cu traful schimbat. Plus au fost inlocuiti si capacitorii. 2X18.000 in loc de 2X15.000.Scuze pentru calitatea pozelor, dar am imprumutat unui prieten aparatul de fotografiat si e greu pana ajunge inapoi acasa, aparatul desigur :)

post-69630-139829498466_thumb.jpg

post-69630-13982949848_thumb.jpg

post-69630-139829498497_thumb.jpg

post-69630-139829498511_thumb.jpg

post-69630-139829498524_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator xillem

Condensatorii aceia sunt originali de onkyo.

Da, sunt originali Onkyo, condensatori Nichicon 18.000 microfarade la 63 de V.Ianafara de traf si capacitori, restul e original, in stare perfecta.
Link spre comentariu

Pare a fi facut lucrare de calitate.

Cam ciudat cu condensatorii, in service manual la Onkyo a-8670 spune ca are filtraj de 2 x 15.000 Uf, iar 2 x 18.000 Uf are versiune A-8780 care are in plus telecomanda. Condensatorii aceia sunt originali de onkyo.

Poate ca a fost mai rentabil, dpdv al pretului sa puna 2x18000uF. Pretul de achizitie este mai mic daca iei cantitati mari din acelasi produs. Deci e mai bine sa iei 1000 de condensatori de 18000uF decat 500 de 15000uF si 500 de 18000uF.

Cine stie care a fost logica japonezilor? :rade:

Daca tin eu bine minte ar trebui ca alimentarea etajului final sa fie de 2x55V. Cred ca o variatie de +/-5% nu ar trebui sa aiba rezultate catastrofale pe impedanta de 8 ohmi.

Link spre comentariu

Condensatori originali de pe onkyo a-8670 sunt de 15.000 UF la 71V daca transformatoru de marantz are aceasi tensiune cu cel original pot aparea probleme.

Posted Image

Later edit:

Se pare ca sunt 2 versiuni de Onkyo A-8670, unele cu filtraj de 18.000 UF la 63V (cum este A-8780 Ce are in plus telecomanda) si unele cu 15.000 Uf la 71v.

Condensatori de la onkyo ce are transformatorul schimbat par a fi originali al lui.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări