Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 500w

Cosmyn

Postări Recomandate

• Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Nu o mai gasesc nici eu pe forum, dar iti las un link https://sites.google.com/site/quasisdiy ... mos350-500.

Eu o am salvata pe calculator sub forma unui singur PDF cu toate documentele necesare, daca imi trimiti un pm cu adresa ta de e-mail ti-o pot da.

La " proiectele mele " sunt 2 useri care au prezentat constructia acestui amplificator cap-coada (pacat ca s-au sters majoritatea pozelor)

Link spre comentariu

Cosmyn, nu ne-ai spus ce experienţă ai cu construirea de amplifuri, sper doar că nu te-ai încîntat la prima schemă găsită, doar findcă scria pe ea 500W. Un astfel de amplif e o lucrare complexă, ai luat în calcul şi cumpărarea unuia de firmă, gata făcut?

Ca să nu vin cu mîna goală, iată o schemă de firmă, ptr 4 Ohmi ar fi bine să mai adaugi 2-3 perechi de trz finali. Protecţiile nu sînt incluse, ai doar limitatoare de curent.

Link spre comentariu

Am promis o schema mai de dimineata asa ca iata propunerea mea pentru autorul temei, cuvantul de ordine este simplitatea avand in vedere experienta modesta a sa astfel incat am incercat sa pastrez totul cat mai simplu si usor de inteles, accept orice comentarii/observatii/critici/sugestii etc, important este sa se obtina un amplif realizabil de catre autorul acestui subiect.

http://imageshack.us/a/img440/1243/schemal.png

Link spre comentariu

@costi002 De ce surprindere...credeai ca as fi postat o schema desenata asa la intamplare sau cum? Am pus la punct o schema dupa specificatiile ( alea care s-ar subantelege ) din subiectul de fata, daca crezi ca te aranjeaza atunci n-ai decat sa rogi pe cineva a iti faca PCB-ul, eu nu am timp.@zal ai dreptate, vazand schema apoi mi-am dat seama ca mai inspirat ar fi tranzistorul ala pentru superdioda numai ca nu am mai avut timp sa o modific, multam pentru observatie :da

Link spre comentariu

un pcb cred ca si eu as putea face. ce am calculat eu , la +/- 75 V ar scoate 250 W in 8 ohm si 400 W in 4 Ohm. asa a fost gandita sau simulatorul meu nu stie ce si cum. La tensiuni mai mici crezi ca va ramane stabil aplif-ul?O idee cam la ce costuri ajung piesele, fara traf, asa grosier.multumesc anticipat.LE: m-am uitat dupa finali, si la farnnel ma duce cam la 400 ron :nebunrau:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări