Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 500w

Cosmyn

Postări Recomandate

• Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Dama poate ajuta cineva cu un cablaj la aceasta schema postat de mine???

Un cablaj nu se face asa peste noapte,eventual alex mm daca te poate "aranja" cel mai repede cu un cablaj.Schema postata de tine sigur face parte din proiectele celor de la "silicon chip".Din pacate nu prea ai acces la multe informatii din partea lor.http://www.siliconchip.com.au/cms/A_100503/article.html De aici nu iti place nimic?https://sites.google.com/site/quasisdiy ... es/nbip300
Link spre comentariu

Multumesc pentru lamuriri. Ma gadesc, ca acea protectie ar putea fi implementata pe inca o pereche de finali, asa ca back-up.

Tocmai ca rolul acelei protectii este sa nu permita un curent suficient prin finali astfel incat sa-i distruga de aceea e monitorizeaza curentul doar pe cate un final, curentul oricum se va imparti egal intre ei mai ales daca vor fi foarte bine imperecheati.
Link spre comentariu

Exista o modalitate precisa de a afla ce putere are nevoie traful care sa alimenteze un amplif, in cazul de fata alimentarile vad ca sunt indicate la +/-80Vcc, ceea ce sugereaza faptul ca pe traf ai nevoie de 2X60Vca, apoi trebuie aflat curentul, si este simplu, 80Vcc pe ramura sugereaza o putere reala de aproximativ 600W, poate 650W pentru 4 Ohm, ei bine pentru 2 module se dubleaza si obtii o putere audio de 1300, pe baza ei se afla si puterea necesara la traf care este Pout*1,57=2,04KW; cu alte cuvinte un traf de 2X60Vca si 17A.

Link spre comentariu

Nu merită schema, e depăşită de zeci de ani, doar s-a mai jucat cineva şi a adăugat din condei trz finali şi a mărit tensiunea de alimentare. Sînt scheme evoluate şi mai sigure ptr puteri aşa de mari, oricum 500W e exagerat, chiar şi ptr 4 Ohmi. E păcat de trz finali.

Link spre comentariu

@Cosmyn mi se pare ca esti destul de defensiv, poate prea defensiv astfel incat pari chiar agresiv si nu este cazul, fii mai retinut, @Zal este unul din veteranii forumului si cand zice ceva nu se baga in seama doar ca sa...se bage in seama.O schema relativ simpla si totusi decenta se poate oricand pune la punct, problema ta consta in intelegerea destul de sumara a acestui domeniu, dar cu ceva ajutor in proiectarea unui PCB si o schema stabila cred ca te poti descurca. Daca vrei iti pot pune de o astfel de schema simpla si eficienta asa dupa cum eu as considera ca este util in cazul tau si ceilalti pot contribui cu sugestii de modificari/inbunatatiri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări