Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 500w

Cosmyn

Postări Recomandate

• Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

In boxe am Difuzorul SAL de 350W in 4OhmiDifuzorul Dibeisi 180 in 8OhmiAmpliful are o putere de 2x475 in 4Ohmi

Deci cartoane pentru zgomoteca !!!Atunci merge cu un mare succes sa faci acel AVxxx, la zgomoteca nu trebuie calitate audio, doar zgomot plus ca iesi mai ieftin cu acei mosfeti HEXFET decat cu bipolariAtentie mare la acei wati de pe difuzoare, sunt la fel de chinezesti precum difuzoarele !!!Sa vezi cum o sa urle maneaua in ele !!! :rade:
Link spre comentariu

Schema asta mi se pare parca un pic mai rasarita fata de AV, mai ales ca foloseste niste finali destul de buni, numai ca dupa parerea mea in final s-ar necesita un triplet la cate perechi de tranzistori sunt, un alt atu al schemei asteia ar fi faptul ca are protectie la scurt, cu siguranta ar suna mai bine decat AV400, numai ca si investitia necesara va fi mai mare, daca ai si cablaj la ea atunci as recomanda-o.

Link spre comentariu

La calitatea boxelor tale nu iti trebuie un amplificator mai ''audiofil'' asa cum ar iesi dintr-o schema cu bipolari fata de o schema cu mosfeti HEXFET, dar, poti face un amplif cu bipolari daca pe viitor iti vei schimba boxele, mai intervine si partea financiara, daca te uiti cat este un tranzistor bipolar gen MJ, MJL fata de un HEXFET IRFP te ia ameteala instantaneu :nebunrau:

Link spre comentariu

As dori sa stiu si eu, daca se poate, care sunt elementele ce constituie protectia la scurt?

Multumesc anticipat.

Q24 si Q25 prin intermediul rezistentelor de 300 Ohm din bazele lor citesc caderea de tensiune de pe rezistentele de putere de 0,47 Ohm ( cate una dee pe fiecare ramura ) cadere de tensiune cauzata evident de catre curentul care circula prin finali si cand aceasta tensiune ajunge la o anumita valoare fapt care corespunde unui anumit curent prin finali, cei 2 tranzistori Q24 si Q25 limiteaza curentul in bazele finalilor, numai ca BC546/556 mi se par prea fragili pentru operatia la care sunt supusi, mai degraba BC327/337.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări