Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Homemade RX/TX

godFather89

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• godFather89

11

• boboBOBO

3

• costi002

3

• cirip

2

Top autori în acest subiect

Si da si nu.

Dar, mai intai de toate: nu sparg protocolul de la Spektrum ci il inlocuiesc cu al meu. Sparg doar comunicarea dintre statie si modulul RF.

In primul rand receptoarele DSM2 nu merg cu toate statiile DX3S. Din pacate nu am cu ce sa incerc si nu as da 5$ doar pentru un experiment cu o chinezarie.

In al 2 lea rand, nu au telemetrie.

In al 3 lea rand, receptorul original (SR3300T) cu telemetrie nu poate fi calibrat. Temperatura la al meu avea o abatere de vreo 20-30 C.

Plus ca e un exercitiu interesant si nu e nici chiar atata munca.

Am descifrat si telemetria cum functioneaza. Topicul a fost initial deschis aici: http://www.rhcforum.ro/topic/51899-hack-dx3s/. O sa pun detalii si pe blog.

Link spre comentariu

Nasule,

Apropo de telemetrie, ai vazut postul asta?

http://www.rhcforum.ro/topic/11546-jurn ... _p__218101

Mi se pare mult mai usor si util sa folosesti un hardware existent pe care sa scrii un soft in care poti sa faci realmente ce doresti dpdv ar protocolului, decat sa faci reverse eng la o chestie la care n-o sa stii niciodata daca nu cumva ti-a scapat ceva. E munca multa cu utilitate discutabila in final. Intr-adevar, castigi multa experienta, dar parca timpul e mai pretios. Eu as fi mai tentat sa o iau de la inceput, sa folosesc un mediu de programare si un hardware bine definite si sa construiesc ceva nou si pe care sa il pot dezvolta dupa dorinta.

Modulele pe care le-am folosit sunt mici si usoare. Asta toamna am testat cu un amic si comunica bine mersi la sol la peste 350m.

La vremea respectiva m-am multumit sa trimit datele in format csv si sa le inregistrez intr-un fisier folosind hiperterminalul. Vroiam sa vad ceva ca misca, repede. Desigur, se poate folosi un receptor dedicat, care afiseaza pe mai stiu eu ce, leduri sau LCD sau chiar o interfata vocala care sa te anunte auditiv care e tensiunea. "Za scai iz za limit." Ideea e ca iti folosesti imaginatia sa produci ceva nou, nu sa dezgropi ceva deja facut de altii si pentru care oportunitatea de dezvoltare e oarecum restransa.

Cirip

Link spre comentariu

Asta era si planul meu initial: sa fac totul de la zero, pastrand doar carcasa, butoanele, potentiometrele si ecranul. Problema era ca ar fi fost mult mai mult de lucru si ar fi trebuit sa fac reverse engineering la LCD (nu cred ca as fi gasit altul cu aceleasi dimensiuni). Si oricum, altceva nu ma deranja la statie in afara de receptoarele scumpe si destul de slabe (cum am spus, problema de calibrare la telemetrie).

Am facut azi si unul din receptoare. Urmeaza softul. TX-ul va fi deocamdata pe o placa de dezvoltare. Partea buna e ca pot sa folosesc telecomanda fara nici o problema pana dezvolt restul.

Poze aici: https://plus.google.com/photos/110102053908273189691/albums/5862180436650106097

Link spre comentariu

Poate nu am fost destul de explicit. Ideea mea era sa las statia de telecomanda asa cum e si sa fac un sistem de telemetrie complet separat, independent de statie. Daca e sa faci si toata statia de la inceput, e prea multa munca. Eu nu m-as inhama la asa ceva. Plus ca mai e si siguranta celorlalti cand te joci in gasca.Pe de alta parte, e hobby si fiecare face ce-l atrage mai mult. O sa urmaresc topicul. Este interesant.

Link spre comentariu

Da, dar eu vroiam receptoare mai ieftine. Cum am zis si pe RHC, cel mai ieftin receptor Spektrum cu 2 canale si fara telemetrie e 150 RON nou. De banii astia, mai pun cativa si cumpar 3 bucati RFM22B si imi fac un TX si 2 RX-uri (restul pieselor oricum le am deja).Telemetria e mai mult un bonus. Adica daca tot is transceivere si telecomanda suporta afisarea parametrilor, de ce nu?De siguranta celorlalti nu imi fac probleme. RFM22B e in 868 MHz. Nu o sa interfereze cu alte telecomenzi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări