dj_dexter1975 Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Salutare tuturor! Am o mica nelamurire la o sursa trifazica defecta.Ca marime seamana forte mult cu cele de la PC doar ca acesta se alimenteaza cu 3 faze deci are 6diode de redresare si 2 cond. de filtraj (100uF/450v in serie,iar ca putere zic eu undeva in jur de 400w). Vreau sa precizez ca dupa diodele de redresare are doua rezistente de 10 ohmi pe fiecare ramura adica si pe + si pe minus,dupa care urmeaza cond.de filtrare .In paralel cu acestea (unde se poate masura o tensiune de peste 500v) este amplasat un tiristor (TYN1225) care s-a strapuns si din cauza asta s-a dus si siguranta.Intrebarea mea este daca fara aceast tiristor as putea sa-i fac o proba ,pana gasesc cu ce s-o inlocuiesc, parerea mea e ca este doar o protectie fiind anod-katod in paralel cu alimentarea.Totusi astept si parerea voastra care ati mai lucrat in surse.Multumesc anticipat,toate cele bune! Link spre comentariu
dj_dexter1975 Postat Septembrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Gata ,nu m-am abtinut si i-am dat drumul asa.Functioneaza perfect si fara acel tiristor.Probabil tiristorul scurtcircuiteaza alimentarea daca ''sare'' varful tensiunii redresate,deci e doar o protectie. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 acel tiristor sunteaza rezistenta de 10 ohm dupa un timp ...este soft-startul sursei.unele au un releu care face treaba asta. Link spre comentariu
dj_dexter1975 Postat Septembrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2012 Nu este pentru soft-start,anodul si katodul fiind chiar in paralel pe bornele condensatoarelor de filtraj.Tiristorul este comandat de un optocuplor si banuiesc ca tiristorul intra in conductie doar daca tensiunea urca de un nivel prestabilit,practic scurt-circuiteaza diodele de redresare si forteaza siguranta sa se arda.Inca nu am gasit cu ce sa-l inlocuiesc si sursa functioneaza bine si fara acel tiristor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum