ndc74 Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Am vazut intr-un catalog un set de pile de filet. Pila arata ca cea din fotografie si fiecare are o alta dilensiune (0.8, 1, 1.25, etc).A folosit cineva asa ceva ? Stiti la ce ajuta astfel de pile si cum se folosesc ele ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 In esenta, o pila este o scula aschietoare. Exista pile pentru cele mai uzuale si neuzuale profiluri. De multe ori pilele pot fi folosite inclusiv la prelucrari mecanice pe masini unelte. Spre exemplu eu personal, realizez tesirile muchiilor exterioare ale pieselor strunjite cu pile late. Totusi nu imi inchipui ca o pila ar putea fi utilizata la filetare. In esenta, lucrurile nu ar fi imposibile. Ar trebui realizat un profil pieptene pentru mai multi dinti, care ar urma sa aschieze simultan. Sunt insa multe probleme de rezolvat la o asemenea metoda. De aceea ar trebui mai multe imagini de detaliu ale unei asemenea scule, pentru a ne edifica asupra destinatiei ei. Link spre comentariu
ndc74 Postat Septembrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Eu ma gandeam ca o astfel de scula ar putea fi folosita fie pt debavurarea filetului facut din cutit (mai degraba taierea varfului care este foarte ascutit), fie pt curatarea si recalibrarea unui filet exterior lovit.Mai multe informatii nu am despre pila respectiva. Link spre comentariu
ndc74 Postat Septembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Am cumparat din targ la oferta de la un strungar batran mai multi tarozi si burghie vechi dar inca bune.O parte sunt dubluri care imi prisosesc acum, dar pe care ma gandesc sa ii pastrez caci nu se stie daca ii mai gasesc in viitor. Cum nu am nici chef si nici hartie cerata sa ii ung cu vasilina si sa invelesc in hartie pe fiecare in parte asa cum scrie la carte, ma gandeam la o soluite mai simpla. Sa ii bag intr-un PET sa le pun nital ulei + motorina ca sa se unga toti si apoi sa inchid sticla.Credeti ca ar fi o solutie buna ca sa ii conserv ? Link spre comentariu
stefan_k Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Cred ca ideea ambalarii individuale e sa nu se "frece" cutitele (filetele, marginile taioase) unele de altele.Asta nu cred ca o rezolvi bagandu-le la gramada intr-un pet. Link spre comentariu
PL500 Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Daca pet-ul sta linistit nu cred sa se produca mari avarii.Daca sculele arata bine (nu sunt ruginite) le puteti unge cu un strat de ulei si impacheta individual in hartie renuntand la pet-ul cu motorina. Link spre comentariu
ndc74 Postat Septembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2012 nu cred ca pt tarozi si mai ales burgie e asa grav daca se mai lovesc putin, mai ales ca nu sunt din carbura si nici eu nu voi juca fotbal cu sticla aia.la varianta cu ulei si hartie simpla m-am gandit si eu dar din pacate hartia necerata absoarbe uleiul si dupa o perioada scula va fi complet uscata si deci expusa. Cand le-am cumparat unele au mai avut mici pete de rugina dar le-am curatat la perie. O perioada le-a lasat in aer fara a fi unse si deja vad ca se acopera cu un strat fin de rugina, asa ca trebuie sa iau masuri.Ma gandeam ca o varianta alaturi de uleiului pus in sticla ar mai fi sa pun la presiune mica cu un furtun subtire niste CO2 care fiind mai greu decat aerul va elimina oxigenul si deci elementul coroziv, dupa care sa strang bine dopul. Problema ar fi ca nu stiu de unde sa gasesc "codoi". Chiar si GPL-ul e mai greu decat aerul si mult mai raspandit, dar nu stiu daca e bine sa-l folosesc.In perioada asta lumea normala pune muraturi eu pus scule la sticla. Link spre comentariu
mihaighe Postat Septembrie 20, 2012 Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Nu te complica cu co2,ulei si pune-le in sticla ca nu umbli la ele decat cand ai nevoie sa inlocuiesti unul uzat sau rupt .Ai vazut tu strungar sa aibe tarozi inveliti in hartie? majoritatea pe cele cu care lucreaza le au in vreo cutie in setar. Link spre comentariu
puriu Postat Septembrie 20, 2012 Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Scula din figura, sigur nu este o pila. Pare o scula complexa pentru masini automate. La capete sunt doi tarozi scurti, probabil pentru calibrarea unor filete. Chestiile dintre tarozi si capul de prindere din mijloc ar putea fi scule de brosare (alezare dintr-o singura miscare) pentru gauri cilindrice. Link spre comentariu
ndc74 Postat Septembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Asa arata pagina din catalog si desi nu stiu germana este la capitolul pile, chiar daca pe de alta parte preturile mi se par apreciabile pt niste pile. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 22, 2012 Partajează Postat Septembrie 22, 2012 Sculele respective sint pentru rectificarea filetelor lovite,deteriorate.De regula fiecare latura are un alt pas,scula prezentata in fotografie are sigur opt pasi diferiti,avind in vedere ca are opt laturi,patru pe un capat patru pe capatul celalalt.Asa ceva avem la firma la care lucrez.Sint nemaipomenite la rectificarea filetelor exterioare. Link spre comentariu
ndc74 Postat Octombrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2012 am mai vazut aici: inca o scula care repara filete exterioare lovite. As avea si o intrebare apropos de filiere. Am vazut intr-un filmulet o filiera pe care era marcata fata de unde sa inceapa filetarea. Pentru filierele de la noi conteaza fata de unde se incepe? Link spre comentariu
philiprobz Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 la filierele pe care le am se vede cu ochiul liber o tesitura mai pronuntata pe o parte si evident ca pe acolo tr sa se inceapa filetarea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 Chestiunea corectiei unui filet, mie mi se pare o chestiune foarte simpla. Se trece filetul inca odata prin filiera/tarod. Tot ceea ce vad in acest topic, reprezinta complicatii costisitoare. Link spre comentariu
avolocaru Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 pare un tarod cu doua capete, mijlocul cred ca este un maner mai "sucar" putin probabil sa fie brosa, pt ca dintii nu par ascutiti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum