Vizitator costeldelay Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 buna seara, am si eu o problema cu 2 integrate KM4164B-10, de la un ecou dintr-un mixer ,stie cineva un echivalent multumesc, cu respect! Link spre comentariu
cirip Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Salut,4164 este/a fost un cip de memorie de tip RAM dinamic de 64K x 1bit, care a facut mare senzatie la vremea lui. Era la mare pret pe vremea cand TTLul era si el rege. Slabe sanse sa mai gasesti asa ceva la ora asta. Predecesorul lui se numea 4116 si a echipat calculatoarele din seria ZX si clonele romanesti: CIP, HC85, COBRA, ZX Spectrum - versiunea Maracineanu si autohtonul LB/881. Pe vremuri se gaseau cele facute de Microelectronica, de mult defuncta sau versiunea ruseasca in capsula ceramica roz. Cele de la Microelectronica era foarte proaste. Consumau mult, se incalzeau si cedau la cea mai mica variatie a surselor de alimentare. Alea rusesti erau foarte bune.Cauta totusi pe ebay, poate ai noroc. De asemenea da o cautare pe gogu cu "4164 memory" si vezi ce iese. Cred ca sansele sa gasesti un inlocuitor direct sunt foarte mici. Poate are cineva prin sertar uitate de 20-30 de ani. Cirip Link spre comentariu
Vizitator costeldelay Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 mersi mult pentru informatii, cred ca o sa raman fara ecou la mixer... dar daca as construi un montaj cu PT2399, ce parere ai maistre ,o sa mearga? Link spre comentariu
cirip Postat Septembrie 16, 2012 Partajează Postat Septembrie 16, 2012 o sa mearga?Nu am de unde sa stiu. Depinde numai de nivelul cunostintelor tale in materie de sirme. As insista totusi pe e-bay. Nu stii de unde sare iepurele. E f probabil ca cineva mai are cateva uitate printr-un fund de sertar.Cred ca daca ma supar, ticluiesc unul cu dsPIC Link spre comentariu
Vizitator costeldelay Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 SALUTARE MAISTRE, SPER SA NU DERANJEZ PREA TARE CU INTREBARILE,BINEINTELES CA NU SUNT LA NIVEL CU TINE IN ALE ELECTRONICII, DAR ACEASTA PASIUNE NU PIERE ASA USPR SI DACA TOT VINE IARNA M-AM GANDIT SA-MI CONSTRUIESC SINGUR UN ECOU. AS FI FOARTE RECUNOSCATOR DACA MI-AI RECOMANDA O SCHEMA ,BINEINTELES MAI SIMPLA. APROPO ,AM GASIT CEVA PE E-BAY SI SPER SA LE SI OBTIN.CU RESPECT COSTEL Link spre comentariu
cirip Postat Septembrie 22, 2012 Partajează Postat Septembrie 22, 2012 Salut,Niciun deranj. Din pacate nu detin vreo schema pe care sa ti-o pot garanta ca fiind functionala, dar m-as orienta pe net la ceva cu integrat specializat. Alege ceva cu integrat gasibil si cu piese cat mai putine si apoi spor la treaba!Daca mai si postezi pe aici cum evolueaza proiectul, cu atat mai bine.Cirip Link spre comentariu
Vizitator costeldelay Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 Salutare , am tot cautat pe net dar din pacate nu am gasit nimic in afara de PT2399 , pare destul de simplu dar nu-l pot gasi, cel putin unde am cautat eu ,BARLAD ,VASLUI astia zic ,ca nici n-au auzitde el . Daca nu deranjez, ai vreo alta sugestie? MERSI :cry: Link spre comentariu
cirip Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 Salut. Niciun deranj. Am tras o cautare scurta pe ibei si au iesit la iveala ca ciupercile, incepand cu 1 parai bucata si transport gratuit. Uita-te si vezi care iti inspira incredere si fa-ti o rezerva de 3-5 bucati.Cirip Link spre comentariu
Vizitator costeldelay Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 salutare maistre, am reusit sa fac comanda pe e-bay pentru PT2399, oare e treaba serioasa ori trag baietii teapa :cry: Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Se gaseste PT2399 si în Romania la 2,45 RON, da o cautare pe google, se pare ca e interzisa postyarea linkurilor pe acest forum. Link spre comentariu
Vizitator costeldelay Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Salut, eu am cautat in zona mea si astia zic ,ca nici n-au auzit de PT 2399, daca stii unde te-as ruga sa-mi spui si mie. CU RESPECT Link spre comentariu
cirip Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 oare e treaba serioasa ori trag baietii teapaLegenda spune ca de pe ibei comanzi numai de sume pe care iti poti permite sa le pierzi fara sa ai insomnii. In realitate nu e chiar asa de rau, ca poti sa-i "coercizezi" cu bile albe sau negre. Nu le convine sa ii parlesti la feedback. Dar daca nu ajunge marfa imediat, nu te impacienta. Scrie-le, discuta ... Am avut experiente mai neplacute, dar pana la urma s-a rezolvat dupa ce m-am constituit in comitet de batere la cap. Sper sa nu ajungi acolo, dar daca ajungi, comunicarea o faci numai prin sistemul oferit de ibei.Astept detalii tehnice despre realizare, dupa ce vin integratele. Roaga-l pe @modoran sa-ti spuna pe PM unde se gasesc in Ro. Link spre comentariu
Vizitator costeldelay Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 Salut, mersi de informatii sper ca-s corecti,am verificat cardul si au luat exact suma, acum ramane sa ajunga PT-urile,poate-i treaba buna In legatura cu montajul, e aproape gata,doar cateva rezistente de plantat si PT-ul , o sa rog un vecin sa ma ajute sa postez schema si cablajul. Inca o data multumesc pentru detalii. CU RESPECT Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum