Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Camera minidv Sony model DCR-HC24

ROBEERT

Postări Recomandate

Buna seara tuturor. Am aceasta camera si intampin o problema si anume: la redare pe un TV, apare data si ora cand a fost facuta filmarea. Cand vreau sa salvez imaginea in calculator cu ajutorul placii de captura PCI care o am in calculator, nu mai apare data si ora ( chestia asta se poate observa si in timp ce fac captura ). Deci repet, cand scot semnal din mufa A/V si aplic la televizor, apare data si ora cand a fost facuta filmarea, cand scot semnal prin mufa DV/OUT, si il introduc in placa de captura, nu mai apare data si ora. In rest, sunt foarte multumit ce fel ies capturile. Le convertesc in format DVD si le pun pe suport DVD. Mi-a spus cineva sa intru in menu-ul camerei si sa activez optiunea " inregistrare data si ora pe banda casetei ". Am butonat menu-ul camerei pe toate partile dar fara rezultat. Daca ma poate ajuta cineva in aceasta privinta??? Ce-i drept, manualul nu prea il inteleg ca il am in limba engleza. Mai jos, pun si niste poze si anume: poza 1 reprezinta camera ( obiectul muncii ), in poza 2, ce-i incercuit, reprezinta mufa A/V unde apare data si ora si in poza 3, ce-i incercuit, reprezinta mufa DV/OUT unde nu mai apare data si ora.Hardware si software folosite: hardware: am o placa de captura montata in calculator pe PCI si software folosesc " Windows movie maker " ( programul windows-ului ). Deci daca ma poate cineva ajuta in aceasta problema, sunt bun de cinste. Multumesc. Mai pun o poza mai clara.

post-19545-139829488869_thumb.jpg

post-19545-139829488873_thumb.jpg

post-19545-139829488878_thumb.jpg

post-19545-139829488882_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

5

• iora

2

• eugenbt

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

in semnalul digital comprimat DV, informatia referitoare la data si ora inregistrarii este inclusa automat in codec,insa nu este afisata decat ca semnal OSD(peste imagine) si doar pe iesirea analogica(AV-out). pentru a putea folosi aceasta informatie automat peste semnalul inregistrat si copiat in calculator prin mufa DV-out va trebuie in softul de editare un plug-in care sa citeasca aceasta informatie si la rendarea materialului editat sa faca suprapunerea acestor informatii. sau copiati(capturati) analogic in calculator prin mufa AV-out dupa ce in prealabil ati setat din meniul camerei sa afiseze informatiile dorite si pe TV, nu doar LCD. nu toate camerele au functia de a inregistra automat pe informatia video si data .de exemplu DSR170 are aceasta functie

Link spre comentariu

in semnalul digital comprimat DV, informatia referitoare la data si ora inregistrarii este inclusa automat in codec,insa nu este afisata decat ca semnal OSD(peste imagine) si doar pe iesirea analogica(AV-out). pentru a putea folosi aceasta informatie automat peste semnalul inregistrat si copiat in calculator prin mufa DV-out va trebuie in softul de editare un plug-in care sa citeasca aceasta informatie si la rendarea materialului editat sa faca suprapunerea acestor informatii. sau copiati(capturati) analogic in calculator prin mufa AV-out dupa ce in prealabil ati setat din meniul camerei sa afiseze informatiile dorite si pe TV, nu doar LCD. nu toate camerele au functia de a inregistra automat pe informatia video si data .de exemplu DSR170 are aceasta functie

Bun, am inteles care este treaba. Imi puteti recomanda un soft care sa imi suprapuna data si ora peste filmare? Sau vreun alt soft mai complex ( in locul lu' Windows movie maker " ) care sa aibe si aceasta setare??? Poate dumneavoastra ati mai lucrat cu asa ceva si poate stiti. Oricum va multumesc pentru raspuns. In continuare, orice raspuns e bine venit.Multumesc.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

era un plug-in pentru pinnacle studio,insa nu stiu sa va spun numele. nu folosesc acest program

Am rezolvat problema, dar ma lovesc de alta gainarie si anume, Codecuri. Cum am procedat:-am facut captura-am trecut apoi acea captura printr-un program si anume " DVSubMaker " ca sa fac data si ora sa apara ca o subtitrare.-apoi din codec, reglez pozitia datei si orei pe orizontala si verticala ( o pozitionez undeva in coltul de jos in dreapta a ecranului ).Pana aici toate bune si frumoase. La conversia in DVD apare o eroare ( daca fac conversia la acea captura fara s-o trec prin " DVSubMaker ", totul este ok ). Daca incerc conversia in DVD dupa ce am trecut captura prin " DVSubMaker ", atunci apare eroarea. Ce codec folosesc: FFdshow. Cu acest codec imi da eroare. Ce am facut: am reinstalat windowsul si am instalat alt codec si anume " Ace mega codecs pack ". Cu acest codec imi face conversia in DVD, dar se intampla alta gainarie si anume: in unele secvente ale filmarii imi apar niste patratele ( ca la o poza de rezolutie mica atunci cand o maresti ). Specific: captura originala se vede bine ( dupa conversia in DVD apare dracia asta ). Conversia in DVD o fac cu " Winavi ". Acest winavi lucreaza cu " Windows media player ". O mica eroare imi da la redare in windows media player si captura dupa ce o trec prin " DVSubMaker ", dar dau ok si dispare acea eroare. Deci, in concluzie, cand fac o conversie in DVD, conditia este ca acel film sa ruleze corect in Windows media player, ca altfel nu merge facuta conversia.Acum o rugaminte: daca puteti sa ma sfatuiti ce codecuri sa folosesc cand transform in DVD formatul scos de pe DV / out care este un fel de AVI cu capacitate foarte mare. Aceasta problema o intalnesc numai la conversia capturilor in DVD. Cand transform un film din formatele DIVX, XVID, etc. in format DVD, nu intampin nici o problema ( merge ca uns ).Multumesc.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...

Buna ziua stimati colegi. Continui cu o alta problema tot aici ca sa nu mai deschid alt topic. M-a rugat un prieten sa-i fac o captura la o caseta mini-DV. Am trecut la treaba. Filmarea a fost facuta pe caseta mini-dv si a fost setata LP ( long play ), deci in loc de 60 minute, are 90 minute. Dupa ce am facut acea captura de 90 minute, am obtinut cca. 19 Giga de film. Am convertit acei 19 giga de film din formatul DV in format DVD si in final am obtinut cam 6 Giga in format DVD. La filmarile de 60 minute, obtin de obicei cca 15 Giga de film si la conversia in DVD obtin cca. 3,9 - 4 Giga in format DVD si incape lejer pe un suport de 4,7 Giga. Acum in momentul de fata, as avea doua variante la punerea acestui material pe suport DVD si anume:

-ori refac materialul in doua parti si apoi convertesc acele doua parti in DVD si le pun pe doua suporturi de 4,7 Giga

-ori il pun intreg cum il am in momentul de fata ( format DVD ) pe un suport dual layer de 8,5 giga.

Acum dupa aceasta " poveste nemuritoare ", am niste nelamuriri si anume:

-acest amic are un DVD " Samsung " model " DVD-C550 " ( vedeti linkul ): http://demax.ro/electronice-/home-audio ... gdhIfgefFw si m-am uitat in specificatiile acestui DVD si mi s-ar parea ca nu scrie ca ar citi DVD-uri dual layer si tare mi-e teama sa nu dau gres daca il fac pe suport dual layer.

-era o versiune de Nero 6 care are obtiunea de a scrie dual layer si nu mai stiu care era acea versiune, poate stie cineva.

Deci cam astea sunt nelamuririle. Astept raspunsuri.

Multumesc.

Link spre comentariu

Buna ziua stimati colegi. Revin cu aceasta tema. Am pus filmarea pe un dual layer si calculatorul il citeste corect, dar dvd-ul de casa din linkul de mai sus nu il citeste. Oare printr-un update de firmware rezolv problema cu dvd-ul de casa? ce zici?Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări