Vizitator tyc Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Acum vreau sa trec pe racire cu lichid deoarece pe aer se creaza curenti destui de puternici . Ramanand fidel conceptului fanless care pt mine inseamna ceva la 0dB si fara nici o piesa in miscare ,am ales ca recircularea sa se faca cu o pompa MHD . Problema e solutia de lucru : solutia salina pierde sarea in timp prin cotloanele instalatiei iar solutia de soda caustica ataca componentele sistemului . Radiatorul e unul de motocicleta https://picasaweb.google.com/1128270182 ... 8122450930 , cu bazine din otel si conducte de cupru si functioneaza cu antigel .Are si un ventilator dar racordurile vor fi in cea mai mare masura din conducte metalice . Lichidul de lucru e problema ,ce sa folosesc? Link spre comentariu
eptb Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Daca suporti costurile, poti sa folosesti antigel. Si scapi inclusiv de coroziune. Link spre comentariu
gcom61 Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Poti folosi solutie de clorura de calciu;este aceeasi solutie care se foloseste atat la topirea ghetii de pe carosabil cat si ca sola(agent) de racire in instalatiile industriale de racire.Se comercializeaza sub forma de granule 2-4 mm ambalat la saci de ~40kg; nu stiu pretul. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Cu antigel nu functioneaza pompa deoarece nu stiu sa fie ioni liberi in el ,chimia mi-o amintesc vag. http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetohydrodynamics Clorura de calciu se foloseste in instalatiile industriale dar acelea sant din otel ,apare si electroliza la folosirea electrozilor imersati in solutie dar la aceasta problema am aflat un raspuns . Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 La evitarea electrolizei am aflat un raspuns ,nu si la cu electrolit sa folosesc . Cum spuneam ,chimia nu e punctul meu forte. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum