hpavictor Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 il voi folosi pe cel din boxe . Amplificatorul se pare ca nu are cross internOricum nu exista asa ceva ...doar in basmele de pe net . Auzi , cross intern ! Link spre comentariu
spinach Postat Septembrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Iata ce scrie in manualul amplificatorului:Using bi-amplification connectionsThis unit allows you to make bi-amplification connectionsto one speaker system. Check if your speakers support biamplification.To make the bi-amplification connections, use the FRONTand SURROUND BACK/BI-AMP terminals as shownbelow. To activate the bi-amplification connections, set“BI-AMP” to “ON” in “ADVANCED SETUP” Bi-amplification connectionA bi-amplification connection uses two amplifiers for a speaker.One amplifier is connected to the woofer section of a loudspeakerwhile the other is connected to the combined mid and tweetersection. With this arrangement each amplifier operates over arestricted frequency range. This restricted range presents each amplifier with a much simpler job and each amplifier is less likely to influence the sound in some way. The internal crossover of the speaker consists of a LPF (low pass filter) and a HPF (high passfilter). As its name implies, the LPF passes frequencies below a cutoff and rejects frequencies above the cutoff frequency.Likewise, the HPF passes frequencies above its cutoff.Si in definitiv nu stiu ce este de ris in treaba asta ; normal ar trebui sa ofere un cross cu tot tacimul de reglaj . Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 In limba engleza cuvantul "crossover" este folosit pt a denumi - dupa caz - atat un filtru pasiv cat si un filtru activ. La fel cum cuvantele "speaker" si "loudspeaker" sunt folosite pt a desemna atat un difuzor (in general) cat si o incinta acustica (cu mai multe difuzoare).Trebuie sa intelegeti din context ce vrea sa spuna cel care a scris. Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 hspinache - nu stiu daca tu ai inteles ce zice acolo.Ei lasa sa se inteleaga (dar nu zice clar asta - pt ca nu isi permit sa minta atat de pe fata) ca ar suna mai bine daca pui cate un amplificator pe fiecare difuzor (sau sectiune de difuzoare) a incintelor.Dar filtrul boxelor ramane pe loc, si fiecare sectiune a sa isi face treaba ca si in cazul folosirii unui singur amplificator.Singura diferenta este ca amplificatoarelor cica le vine mai usor sa cante doar pe cate o sectiune a boxelor - un amplificator pe joase si altul pe medii-inalte.Asa cum am spus de la inceput cam este o abureala, diferentele nu cred sa fie perceptibile. Este marketing 100%.Sau pot fi perceptibile daca amplificatoarele sunt mult mai slabe decat ar fi decent... Adevarata biamplificare implica folosirea unui filtru activ reglabil ("crossover") inainte de amplificatoare si apoi intrarea din fiecare amplificator direct in cate un difuzor - sarind filtrele pasive.In cazul unei incinte cu 3 cai ar fi necesara o tri-amplificare; in cazul uneia cu 4 cai a unei quadruple amplificari, s.a.m.d.Pe pagina anterioara oamenii ti-au pus si desene. Nu mai incerca sa gasesti - nici la boxe si nici la amplificator - avantaje sau solutii minune pt ca nu exista.Exista insa sansa f reala sa reusesti sa arzi cateva din modulele amplficatorului daca faci vreo greseala de conexiune - in speranta ca pt banii dati ai primit mai multe decat ai crezut initial Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Ii explici degeaba . El nu stie limba romana si viseaza basme de internet...nu a avut curiozitatea sa vada cat costa un crossover activ si spera intr-o minune...ca amplificatorul lui are crossover intern !Incredibil cat de naivi sunt unii... Link spre comentariu
spinach Postat Septembrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2012 user hpavictor , crede ca asa este bine , respectiv tine sa se remarce prin un stil iritant . ok; asa o fi ; toti sint necunoscatori [inclusiv producatorii de la yamaha] si cei cunoscatori ca respectiv user , trebuie sa fie secretosi si doar sa critice ... !ok; eu am renuntat la discutie si nu mai expic rezultatatele obtinute. Link spre comentariu
Vizitator YO3IMW Postat Septembrie 22, 2012 Partajează Postat Septembrie 22, 2012 Te rugam mult de tot sa renunti...nu ne mai " expica " nicio " conecsiune normala " , nimic , userule ! De la tine chiar nu avem ce invata ! Pune mana pe carte de romana inainte de toate ! Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 22, 2012 Partajează Postat Septembrie 22, 2012 mai usor cu misto-urile daca atat poate omul si nu va satisface directia in care merge topicul,nu va obliga nimeni sa luati parte la discutii Link spre comentariu
spinach Postat Septembrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2012 Cei cu limba romana , eu cred ca ati nimerit gresit ; poate nu stiti : aici se discuta de boxe , difuzoare , condensatoare , bobine , etc . Incercati pe un forum de literatura .Sau poate eu am gresit ; trebuia pe un forum de literatura sa deschid discutia despre difuzoare.!? Link spre comentariu
Vizitator YO3IMW Postat Septembrie 22, 2012 Partajează Postat Septembrie 22, 2012 Sau poate eu am gresit ; trebuia pe un forum de literatura sa deschid discutia despre difuzoare.!?Poate aveai mai mult noroc ... Cunoscatorii nu se compromit sa dialogheze cu cei care nu cunosc limba româna ! Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 22, 2012 Partajează Postat Septembrie 22, 2012 Singura diferenta este ca amplificatoarelor cica le vine mai usor sa cante doar pe cate o sectiune a boxelor - un amplificator pe joase si altul pe medii-inalte.....Da, daca retelele de separatie ("crossover network") sunt situate înaintea amplificatoarelor.Daca filtrele sunt dupa amplificatoare si amplificatoarele amplifica tot spectrul semnalului. atunci ele ramân fara sarcina în anumite benzi de frecventa si pot aparea fenomene nedorite: clipping, intermodulatie etc.. Depinde mult de constructia (schema) fiecarui amplificator în parte.Ma iertati daca repet lucruri ce s-au amintit deja. Link spre comentariu
spinach Postat Septembrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2012 Tehnic si teoretic , eu cred ca s-a explicitat destul de bine acesta varianta . Teoria insa ca teoria , dar nu strica sa incercam , orice in practica . Ce rezultate s-au obtinut nu mai insist , ca se supara anumiti experti ... Link spre comentariu
spinach Postat Septembrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2012 Acuma stau si ma gindesc : pai daca eu , care "atita pot" , dupa cum zice dl. moderator , nu sint la limita minima a decentei de discutie pe acesta sectiune , nu cumva ati luat-o in o directie gresita ? Ce nivel de scolarizare/pregatire/perfectionare/autentificare/ ... ar trebui sa aibe un om pentru a deschide un topic aici ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum