Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conexiune normala / bi-amplifier / bi-wire ?

spinach

Postări Recomandate

Sunt foarte multe de comentat , poate prea multe...dar nimeni ( dintre cei care chiar au ceva de spus ) nu se poate compromite sa dialogheze cu cei care nu cunosc limba romana in varianta scrisa . Niciodata .Asta este realitatea....pacat . Ar fi de preferat ca cei ce au dileme existentiale sa se gandeasca de mai multe ori inainte sa apese butonul " send " si sa-si corecteze erorile scrise in timp util !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spinach

15

• Shambala

8

• vlad_2770

6

• hpavictor

3

Top autori în acest subiect

de incercat , nu costa prea mult sa mai pun cablu ; problema este ca trebuie sa ma bag in spatele amplificatorului , unde este .... un chin .Acuma referitor la ieftin/scump ; boxele mele costa 2000 lei ; mie mi se par scumpe ;dar poate la altul i se par ieftine ; la fel si cu amplificatorul ; nu sint ele din high class dar nici din low ; dupa cit am vazut eu cam tot ce este in high class este cam de reclama . Cind aud expresia " sisteme scumpe " ...Limba romina ...; probabil la mine va referiti ; in definitiv aici se discuta in primul rind de probleme tehnice si daca mai gresim undeva cu literatura .... nu cred ca este esential ca sa o subliniem. In regulament , de la forum , nu exista specificat nimic de genul "cine nu stie limba romina literara sa nu scrie".

Link spre comentariu

Pe pagina anterioara ti-am aratat cat costa doua condensatoare, unul bun si unul foarte bun. Intr-o boxa ai minim 2 condensatori macar, deci daca fac un calcul rezulta ca doar 250 de euro ar costa condensatorii bunii si ajungi la peste 450 de euro pentru condensatorii foarte buni. Deci nu pot sa fiu de acord cu afirmatia ta:

dupa cit am vazut eu cam tot ce este in high class este cam de reclama . Cind aud expresia " sisteme scumpe " ...

Ti s-a explicat ca bi-wire nu aduce beneficii decat pe sisteme de calitate foarte buna. Deci raportat la sistemul tau as zice ca ti-a ramas doar bi-amp. Ti-a fost explicat si cu bi-amp ca trebuie sa "sari" peste filtrele din boxe si sa ai cross over activ la intrare in amplificatoarele ce deservesc boxa. Cum nu poti sa elimini filtrele din boxe nu poti sa testezi aceasta varianta. Deci nu ramane decat sa te multumesti cu ceea ce ai.P.S. Uite aici un link foarte cunoscut: http://www.troelsgravesen.dk/Diy_Loudsp ... ojects.htm unde gasesti la fiecare proiect componentele din filtre si poti sa cauti pe net cat costa. La unele chiar ai si poze cu filtrele. Asa iti dai seama cam intre ce valori poate jongla doar pretul unui filtru pentru o boxa.
Link spre comentariu

Deci , am putea concluziona :-daca am sa pun o legatura tip bi-wire , nu am sa simt nimic pentru ca sistemul este prea ieftin ; probabil ca cei care au fabricat boxele au pus potenta de bi-wire , asa , de reclama .-daca o sa pun o legatura de tip bi-amplifier , nu o sa simt nimic pentru ca sistemul este prea ieftin ; probabil ca fabricantii ampificatorului au pus optiunea bi-amplifier , asa , de reclama .-acuma :chiar daca as umbla in boxe sa ocolesc filtrele lor si as avea posibilitatea de un cross cu parametri doriti de mine , oare as obtine ceva in plus ? nu cred ca as putea face un cross mai bun decit cel facutat de fabricant ; ce as putea de fapt sa cistig in plus , daca as nimeri bine o varianta ?

Link spre comentariu
-daca am sa pun o legatura tip bi-wire , nu am sa simt nimic pentru ca sistemul este prea ieftin ; probabil ca cei care au fabricat boxele au pus potenta de bi-wire , asa , de reclama .

DA! Asta au facut-o de reclama.

-daca o sa pun o legatura de tip bi-amplifier , nu o sa simt nimic pentru ca sistemul este prea ieftin ; probabil ca fabricantii ampificatorului au pus optiunea bi-amplifier , asa , de reclama .

NU! Aici este o pacaleala pe care cei care nu stiu o inghit.

acuma :chiar daca as umbla in boxe sa ocolesc filtrele lor si as avea posibilitatea de un cross cu parametri doriti de mine , oare as obtine ceva in plus ?

Sa stii ca un crossover activ bun nu costa foarte mult. Numai ca solutia asta nu este folosita pentru ca trebuiesc doua amplificatoare la boxe pe 2 cai si tot timpul un amplificator bun costa de cateva ori mai scump decat un filtru cu piese foarte foarte bune.

Cel mai bine ai spune ce boxe detii si asa colegii de pe forum pot sa te sfatuiasca "la obiect" si nu "la modul general". Esti de acord cu mine ca la niste difuzoare SAL sau altele din aceeasi grupa poti pune ce amplificator vrei tu ca tot aiurea vor suna.

Link spre comentariu

The issue we have with the KEF C7 is that it stretches the sound a little too much. Budget-friendly floor standing speakers like this one can't be expected to be the most phenomenal-sounding speakers ever, but they still need to strive for excellence in audio quality. These speakers can be bi-amped to help make up the difference, but if you are a big enough audio person to know how to bi-amp, odds are you will be saving up for a more expensive set of speakers that doesn't have the same issue.

There is also another way of compensating for the stretch, and that is by integrating a sub woofer into your KEF C7 setup and setting a crossover to relinquish the midrange speakers of the stress that comes with reproducing low frequencies. The midrange can then more accurately focus on a smaller range of frequencies that won't require nearly as much effort.

The midrange on this floor standing speaker is covered by two 6.5-inch drivers. The tweeter on the KEF C7 is made of aluminum and is only .75 inches in diameter. All other tower speakers we reviewed utilize 1-inch tweeters, which is probably why they can't quite reach the frequencies that this one can. The downside is that it can't reproduce the lower frequencies as well.

If you have a good set of midrange drivers to cover that, then it is not a problem. However, the KEF C7 doesn't have a driver that is dedicated to the midrange at all. The other two drivers in this floor standing speaker have to cover the mid and low ranges, and that is why the audio may sound a little stretched at times. Adding a dedicated midrange speaker to this system would have landed it a much better ranking. Unfortunately, if you want that, you'll have to pay the extra money for one of KEF's higher-end speakers.

Sursa: http://floor-standing-speakers.toptenre ... eview.html

Dar banuiesc ca ai citit deja astea, ce iti ramane este sa iei o decizie.

Link spre comentariu

Scuzaţi-mă că mă bag şi eu în discuţieAşa am şi eu la perechea mea de boxe c.vega, pot deconecta basul de medii şi înalte ( difu de medie este legat cu cel de înalte ), dar nu pot trece de filtre pentru ca trebuie sa desfac boxele să fac treaba astaDeci, în concluzie nici eu nu pot lega filtre active la aceste boxe fără sa umblu în interiorul lor şi sa scot acele filtrePână la urma eu am înteles ca acest ''artificiu'' se poate folosi scoţând basul şi foloseşti media + înaltele ori invers laşi basul şi scoţi media + înaltele sau le laşi aşa împreună dacă eşti mulţumit de sunet

Link spre comentariu

despre ce artificiu, vorbim?

Bi, tri-amp nu se poate face fara sa ai acces direct la terminalele traductoarelor.

Bi-wire arata asa , ca tot e vorba aia cu poza si mia de vorbe

Posted Image

Recent am pus mana pe niste module de amplificare pe 3 cai, 1 stk stereo: 1 canal pt medii si 1 pt inalte; alt stk mono pt bas.

Acum beleaua dracu e sa fac boxe pt ele :)), presimt ca nu o sa iasa mai bune decat micile mele magnaturi 220 dar vom trai si vom vedea.

Link spre comentariu

presimt ca nu o sa iasa mai bune decat micile mele magnaturi 220 dar vom trai si vom vedea.

Depinde ce difuzoare vei folosi. Teoretic un crossover bun se face mult mult mai ieftin decat un filtru bun. La un filtru bun componentele costa destul de mult si recurgi la filtre de ordin 2 (12dB)ca sa iesi mai ieftin. La crossover lejer poti sa mergi pe 24dB.

Am sa fac conecsiunea , am sa testez si am sa va povestesc.

banuiesc ca te referi la bi-wire.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări