Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parere despre amplificatore

Postări Recomandate

De obicei se incepe cu procurarea unor incinte acustice care la randul lor trebuie sa fie corelate cu camera de auditie;pentru o camera normala rezultate bune se obtin cu cele cu bas de 8-10".Cu putin noroc se pot gasi incinte "second" in stare buna ,din anii 80-90 ,japoneze,germane,franceze,chiar rusesti,etc.Abia dupa aceea cautati un amplificator care sa functioneze bine pe acestea ,o sursa de semnal corespunzatoare ,discuri,cd-uri,etc.astfel incat sa va incadrati in bugetul Dvs.Cautati site-uri unde sunt comparate cu obiectivitate diverse incinte, amplificatoare,etc.Succes.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Eu daca aveam acest buget strict pentru audio, nu intrebam pe nimeni si cumparam ce credeam de cuviinta. Este similarul achizitionarii unei masini, sau oricarui obiect de utilizare indelungata. Daca aveti de vanzare oarece scule calitative, oferitii omului spre vanzare, daca va convine pretul. Asta in cazul in care nu a acumparat deja ... :rade:

Link spre comentariu

Eu daca aveam acest buget strict pentru audio, nu intrebam pe nimeni si cumparam ce credeam de cuviinta. Este similarul achizitionarii unei masini, sau oricarui obiect de utilizare indelungata. Daca aveti de vanzare oarece scule calitative, oferitii omului spre vanzare, daca va convine pretul. Asta in cazul in care nu a acumparat deja ... :rade:

Totusi omul este necunoscator, daca ar cumpara ce crede de cuvinta, in mod sigur ar avea rezultat mai slab decat cel obtinut in urma unor intrbari puse unori "cunoscatori".. evnident si parerile cunoscatorilor sunt imparite lafel ca la masini.. la uni le place bmw, la alti mercedes... Totusi orce amplificaor japonez si cam orce boxa de productie mai veche dar in stare buna, are un sunet mai de calitate decat orce sistem audio 5.1 7.1....
Link spre comentariu

Da, asa este , si eu vreau un amplif. de 30 W HI-FI, dar bugetul este 100 ron. Ma incadrez ???

Te incadrezi insa fara pretenti prea mari, si este chiar cu 5 W mai puternic decat vrei tu, poate chiar de 2 ori mai puternic..

Este vorba despre celebru IEI A-350 facut de electronica industriala bucuresti care se vinde in juru sumei de 100 lei.

Posted Image

Link spre comentariu

La pretentiile mele, este minunat. O scula care a facut multe chefuri in perioada adolescentei mele. Am avut o deosebita admiratie pentru acest amplificator. Nu stiu daca se poate compara cu ceva "mai calitativ", dar, personal mi-a placut cum se auzea. Cred ca daca s-ar mai fi fabricat, probabil avea acelasi succes ca acum peste 20 de ani. Astfel de amplifuri le vedeai o zi - cel mult - pe raft apoi dispareau, cred ca se dadeau "pe sub mana". Daca se intampla sa mai ramana expus, era cu siguranta defect sau zgariat.Off topic: i-mi aduc aminte ca prin 1988, la un magazin din Curtea de Arges primisera amplificatoare de 2x15W, nu mai stiu modelul/ pretul. Un coleg de liceu, care astepta demult sa-si cumpere un amplif. s-a dus a dua zi sa-l ia. Stupoare, era ultimul, asta in conditiile in care abia fusesera primite. Deci...

Link spre comentariu
Vizitator UNaudio

N-are sens sa mai inviem mortii.Au fost, s-au dus...eu ma urasc pt ca m-am nascut in Romania in perioada aceea cand vestul gemea de lucruri de calitate in timp ce la noi erau Sfantul Graal.Ieri mi-a cazut la reparat un 5.1 jvc de 4 ani care foloseste low sat-uri de 20w, 5a in capsula de plastic ca bd139, cascadate cate trei pe ramura pentru o clasa g (6x6=36 tranzistoare plus inca 6 superdiode, toate identice pnp-npn pt cele 6 canale), chiar si pe subwoofer si cand sa caut tranzistoarele arse vad ca sunt facute inainte de 85...Si nu ca la vremea aia nu ar fi fost si low sat-uri de 15a in capsula gen tip132 de care gemeau cataloagele rusesti din 92...Ce tot vorbim noi de A-350 care nu vedea decat 2n3055, mai rar sdt-uri...Voiam acum un an sa fac un preamp de microfon cu 2sa1084-1085 .Gaseste-le pe undeva!Am cautat 2sa970 si am dat comanda la un magazin si cum de pe net vazusem ca nu exista decat varianta magnetek credeam ca aia e mai ales ca mi le-a adus si scump.Ce mi-a adus?30 de bucati tcsa970 de nu le gasesti nici datasheet...Acum patru ani aveam nevoie de niste blx-uri de 150w pt un rf de 2500w.La furnizori erau 50 de dolari bucata.In germania pe un raft erau 1.5 euro de mi-a luat cineva cu pumnul pur si simplu in trecere.Concluzia:suntem aceeasi Romanie goala de lucruri de valoare ori furnizori seriosi.

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări