retrosong Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 tehnologia a avansat dar sunetul sa cam deteriorat Link spre comentariu
sk24bpo Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Nu s-a deteriorat deloc. Amplificatoarele de care am pomenit eu mai sus stau foarte bine la distorsiuni iar daca ne gandim ca sunt cateva placi de sunet nu foarte scumpe care si ele au aceleasi distorsiuni mici, putem sa spunem fara exagerare ca se poate construi un lant acustic audiofil cu bani decenti. Boxele raman buba, dar si aici se mai gasesc variante pe 2 cai care suna bine atata vreme cat nu se cer puteri mari. Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Sunetul s-a deteriorat in sensul ca trebuie si un sistem de redare calitativ, asemenea si suportul inregistrarii : CD, DVD, vinil, caseta, banda,etc. Pe timpul lui ceasca nu mai erau atatea fite sau cine stie, ...Poate cineva sa defineasca cuvantul "pocnitoare" ? De ceva timp, toata lumea vorbeste de pocnitori. Oameni buni, daca asta se comercializeaza, ce sa facem ? Produceti voi calitate la pret decent . Si sa va intreb : mancati produse calitative, ecologice ? NU ! Cu totii mancam POCNITORI ! Mai lasati termenul asta de comparatie, se vehiculeaza prea mult , asta este societatea si nu numai. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Sculele sunt din ce in ce mai performante dar economia de material se resimte in fiabilitate pe termen lung si in robustete. E normal sa fie asa din moment ce preturile per unitate de performanta audiofila au scazut simtitor fata de anii '80. Sa nu uitam ca un videorecorder costa cat o masina.Acum un dvdrecorder este de circa 100x mai ieftin. Trebuia sa se taie din costuri... Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Discuţia va ajunge inevitabil să creeze tabere aici, ca şi alte subiecte, gen cabluri, condensatori audiofili...De la Marantz aş alege doar modelele vechi, cu cablajele albastre, anii 70.Denon... depinde de model, dar aş alege ceva din anii 80. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Harman Kardon " Citation 12 " only forever . Exclus semiclonele de tipul " romanian garbage " Electromures 2x75W etc ... Link spre comentariu
liteon2005 Postat Septembrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Ce parere aveti despre Marantz 500?... fabricat prin anii 70'.. ( l-am gasit la 2200$) Marantz 1152DC http://www.classic-audio.com/marantz/1152dc.html http://audio-database.com/MARANTZ/amp/model500-e.html Poate cineva de pe forum are sau cel putin a testat unul... Link spre comentariu
Luca Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Marantz Model 500 Pare super adevarat 250w pe 8 ohmi, insa pretul este foarte mare (nu zic ca nu face). Nucred ca exista prea multe modele in europa, slabe sanse sa fi testat cineva din romania acest model, mai bine cauti un Feedback pe net, In caz ca vrei sa cumperi unul asigurate ca functioneaza pe 220v, probabil marea majoritate a modelelor sunt facute pe 110v. Gasesti in service manual toate detalile despre el, inclusiv schema. Download Service Manual Link spre comentariu
liteon2005 Postat Septembrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Da, frumos modelul (poate isi merita si pretul) dar sincer nu cred ca ai ce face cu atata putere intr-un apartament..Undeva pe la 100-140 W sunt mai mult decat suficienti, mai ales ca nu ascult dacat foarte rar la vol maxim.. Link spre comentariu
Luca Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Nucred ca ai ce face cu atata putere decat daca ai boxe cu SPL mic.Conteaza SPL-ul boxelor foarte mult, eu zic ca pe niste boxe cu un spl real de 86 DB este suficient o putere de 2 x 100w... la un spl de 90-91 DB cu 2 x 50 W deja este prea mult. Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 albasete - am sa iti raspund ce inseamna "pocnitoare de amplificator" Un Trabant este o pocnitoare de masina fata de o Dacie 1300. O dacie 1300 este o pocnitoare de masina fata de un opel, ford sau VW. Un VW nu este o pocnitoare de masina fata de un Mercedes sau un BMV, dar este totusi inca departe de nivelul lor (in general, pastrand clasele). Ei, fata de amplificatoarele BUNE pe care ti le-am recomandat, ORICE cumperi nou cu 2500 lei este o pocnitoare de amplificator ! Atat de mare este diferenta de calitate ! Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Da, stiu ca sunt diferente, chiar foarte mari, dar daca atat permite bugetul, ce sa faci ? Si eu a-s manca la un restaurant de lux, dar de...mananc acasa. Asa si colegul, are 2500 si vrea calitate de banii astia. Discuţia va ajunge inevitabil să creeze tabere aici, ca şi alte subiecte, gen cabluri, condensatori audiofili... Link spre comentariu
Vizitator UNaudio Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 albasete - am sa iti raspund ce inseamna "pocnitoare de amplificator" Un Trabant este o pocnitoare de masina fata de o Dacie 1300. O dacie 1300 este o pocnitoare de masina fata de un opel, ford sau VW. Un VW nu este o pocnitoare de masina fata de un Mercedes sau un BMV, dar este totusi inca departe de nivelul lor (in general, pastrand clasele). Ei, fata de amplificatoarele BUNE pe care ti le-am recomandat, ORICE cumperi nou cu 2500 lei este o pocnitoare de amplificator ! Atat de mare este diferenta de calitate ! Prin urmare ar fi bine sa-si ia ceva second de banii aia si pt ceva second 2500 lei sunt bani multi, zic eu...Eu i-am recomandat kenwood-ul meu pt ca mi-a cam trecut chestia asta cu audio, dar daca ma gandesc mai bine i-as recomanda sa tina de bani cu dintii ca vin vremuri grele. Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Ma iertati, dar ati priceput ceva din descrierea asta (are si dumping factor): http://audio-database.com/MARANTZ/amp/model500-e.html Si daca tot s-a ajuns la 2200$, n-ar fi mai bun un Quasar by tvicol? Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 albasete - comparatia este cam deplasata, nimeni nu zice sa mananci mancare sh [!?!]Cel mult poti spune ca mananci acasa, ceea ce s-ar putea compara cu DIY. Daca vrei pot face si aici cateva sugestii :)Un amplificator sh poate fi intr-o stare foarte buna - eventual spre exceptional, depinde de unde/ de la cine nimeresti sa il cumperi. Si desi este sh, senzatia de vechi si uzat este mai redusa decat la o masina, caci nimeni nu a stat cu fundul in el.Daca te uitai pe net la modele sugerate ai fi vazut ca sunt din clasa Lux, adica modele in care s-a investit o cantitate enorm de mare de gandire si munca.Daca par/sunt scumpe - revenind la comparatia dintre masini - se poate alege un Opel sau Vw, adica un model din seriile obisnuite. Alegand cu grija se poate gasi ceva mult mai bun decat chinezismele ordinare (din care unele cu sigle ale unor foste mari firme) care umplu netul sau rafturile supermarketurilor de profil. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum