Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Corector de ton preamplificator

Vizitator MMX

Postări Recomandate

Vizitator MMX

Buna.De curand an costruit un amplif cu kitul cs0001,iar ca preamplifictor am folosit kitul AD012 NEW de la ADELAIDA.Problema este ca la volum mic si cu volumul la minim, falfaie difu dar zgomot de fond nu are si nici cu volumul la maxim,in rest amplifu functioneaza OK . Am incercat cu alt preamplif si fenomenul nu se m-ai repeta.Ma pote ajuta cineva sa remediez defectul ?Inca un aspect este ca acest kit nu scoate destul semnal pentru a excita la maxim etajul final. Ce as putea sa fac pentru a mari semnalul?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kytan666

1

• one

1

• vikingul38

1

Top autori în acest subiect

Scoate potentiometrul din circuit si verifica-l cu un multimetru.Schimba potentiometrul de volum, eventual incearca sa faci rocada cu cel de inalte sau bas, este posibil ca, la capetele cursei, potentiometrul sa nu mai faca contact.

Link spre comentariu
Vizitator MMX

Potentiometru este bun,si nu este pus intre preamp si amp. Am montat eu unul de 10k, iesirea din preamp se face direct din NE5532.Pina la urma va trebui sa scot schema dupa cablajInteresant ca nu distorsoneaza s-au alte minuni

Link spre comentariu

daca ai spus ca nu ai zgomot de fond si totusi difuzorul "falfaie" undeva ceva in preamplificare (ai spus ca , cu alta preamp. nu face ) oscileaza ceva la frecventa joasa , pe care difuzorul nu o poate reproduce.

Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv

Cu alte cuvinte ori rezolvi chestia cu oscilatia ori pui un filtru trecere sus intre preamn si amplificator :weedman: :finga: :weedman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări