Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bu 808dfx

Postări Recomandate

salutare am cumparat 4 buc tz bu808dfx si i-am masurat si am constatat ca B-E am 100ohm,ce am citit pe forum am vazut ca trebuie sa fie de la180-390ohm(chiar),am montat deja unu si am schimbat si c613,tv funct.ok,dar va intreb daca tz rezista cu acea valoare de 100ohm,va multumesc de sfat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan-a2

4

• petru_f

4

• coman ion

4

• vl78stc

2

Top autori în acest subiect

salutare am cumparat 4 buc tz bu808dfx si i-am masurat si am constatat ca B-E am 100ohm,ce am citit pe forum am vazut ca trebuie sa fie de la180-390ohm(chiar),am montat deja unu si am schimbat si c613,tv funct.ok,dar va intreb daca tz rezista cu acea valoare de 100ohm,va multumesc de sfat

NU,nu rezita termic.Cand cumperi acesti tz ia aparatul cu tine si masoara b-e pste 250 ohmi.Punct.
Link spre comentariu

Cei care ati probat aceste bu 808 cu 100 ohm la b-e spuneti si aspectul cel mai important:dupa o ora de functionare poti tine degetul pe radiator?Daca da atunci pare ca sunt ok,daca nu atunci petru_f are dreptate.Un bu care se supraincalzeste (indiferent din ce motiv)poate merge si o luna-doua dupa care isi da duhul.

Link spre comentariu

Cei care ati probat aceste bu 808 cu 100 ohm la b-e spuneti si aspectul cel mai important:dupa o ora de functionare poti tine degetul pe radiator?Daca da atunci pare ca sunt ok,daca nu atunci petru_f are dreptate.Un bu care se supraincalzeste (indiferent din ce motiv)poate merge si o luna-doua dupa care isi da duhul.

Salut.Sant patit.E clar.:sub 250 ohmi e teapa. NU CUMPARATI FARA O MASURATOARE B-E>
Link spre comentariu

Nu vreau sa contrazic pe nimeni :speriat >> acum am desfacut capacul > bu e surprinzator de ,,rece'' (adica un pic caldut ) si are vreo 4 ore de functionare !! ---Dar am luat si ,,tepe '' cu cele R>250 OHMI :rade:
Link spre comentariu

Pana acum asa a fost,trebuia sa aibe peste 250 ohm dar si pretul era 25 lei.Lasa-i sa ne lumineze cum se incalzesc astia de 10 lei.Nu e imposibil ca un producator de cine stie unde sa faca un astfel de bu.Apropo, de cine e produs? Poate peste o luna scoate un sc5388 de 2 lei si ne-am scos si noi.

Link spre comentariu

Nu vreau sa contrazic pe nimeni :speriat >> acum am desfacut capacul > bu e surprinzator de ,,rece'' (adica un pic caldut ) si are vreo 4 ore de functionare !! ---Dar am luat si ,,tepe '' cu cele R>250 OHMI :rade:
BU? Aici vorbim de C 5388.....................
Link spre comentariu

Cred ca se face prea mare caz cu valoarea rezistentei B-E la acest tranzistor si se uita esentialul:este sau nu tranzistorul Darlington?Spargeti unul si vedeti daca sunt doua cristale de siliciu.Puteti sa simulati cu doua tranzistoare acest BU808DFX si chiar daca rezistenta este de 100 ohmi,functioneaza bine.Primul lot de BU808DFX-JV care a fost pe piata,a functionat impecabil si pot sa spun ca la test pe diferite sasie,mergea mai rece decat originalul.Al doilea lot care a intrat pe piata,merge mai cald si tot doua cristale de siliciu sunt in capsula,dar.....calitatea chinezeasca isi spune cuvantul.

Link spre comentariu

Cred ca se face prea mare caz cu valoarea rezistentei B-E la acest tranzistor si se uita esentialul:este sau nu tranzistorul Darlington?Spargeti unul si vedeti daca sunt doua cristale de siliciu.Puteti sa simulati cu doua tranzistoare acest BU808DFX si chiar daca rezistenta este de 100 ohmi,functioneaza bine.Primul lot de BU808DFX-JV care a fost pe piata,a functionat impecabil si pot sa spun ca la test pe diferite sasie,mergea mai rece decat originalul.Al doilea lot care a intrat pe piata,merge mai cald si tot doua cristale de siliciu sunt in capsula,dar.....calitatea chinezeasca isi spune cuvantul.

Primul JV -bu 808 cumparat > TV retur dupa 2 zile :sparge:

Mai am o bucata : nu o doreste nimeni ?? :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări