Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lungime cablu audio

Vizitator Mordor

Postări Recomandate

Evident ca lungimea cablului de legatura influenteaza. In ce masura? Depinde de multi factori si anume de puterea ce se doreste a fi transferata, de lungimea cablului, de sectiunea acestuia, de materialul din care este fabricat etc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Luca

5

• avolocaru

2

• franzm

2

• andreivlad1999

2

Top autori în acest subiect

Eu am "urechi de tabla" pentru ca la auditii in apartament nu am simtit diferente intre diferitele modele de cabluri. Pot insa sa sesizez diferentele intre sursele de semnal, amplificatoare si boxe. E drept ca nu am incercat cu nici un cablu din argint dar ma indoiesc ca ar fi diferente semnificative fata de unul din cupru. Nu ma injurati doar pentru ca asta e parerea mea :dans: .

Link spre comentariu

Faceti niste calcule, oameni buni, nu va mai luati dupa prostiile debitate de unii.Un cablu de cupru normal , de 3mm2 are o rezistenta mai mica decat un cablu de argint,aur sau cupru 99.999999% ofc de 2,5mm2 :ras:Iar un cablu de 10m lungime si 5mm2 are exact aceeasi rezistenta ca unul de 5m si 2,5mm2

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

eu la sonorizari folosesc cablu de curent de 3x3,5 si il folosesc in felul urmator : firul maro si cel verde cel de impamantare le folosesc impreuna pe + iar cel albastru pe - . cele doua fire sunt cositorite la ambele capete. lungimea cablului este de 10 m . Ce spuneti e ok ? :da

Link spre comentariu

Era mai bine daca avea 4 fire, unite 2 cate 2, cel mai bin este ca ambele fire ( + si - ) sa fie de aceasi grosime, cat mai scurte si din cupru cat mai pur.

risc sa se intample ceva ? puterea este de 600 watti in 8 ohm si muzicali undeva pe la 1200 , 1400 w
Link spre comentariu

Nu se intampla nimic, doar ca cu cat cablu este mai scurt, mai gros si din cupru mai pur cu atata pierderile sunt mai mici.

Si cum verifici ca acel cablu are cupru pur sau mai putin pur?
Link spre comentariu

Nu se intampla nimic, doar ca cu cat cablu este mai scurt, mai gros si din cupru mai pur cu atata pierderile sunt mai mici.

Si cum verifici ca acel cablu are cupru pur sau mai putin pur?
... intre dinti. Daca face carii in 3 luni, cuprul este contaminat.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Intrebare de clasa a V-a, cu indulgenta.Doua cabluri Myf 4, torsadate, strict la lungimea de care aveti nevoie, lungimi egale pe fiecare canal, si terminati cu prostiile... cine crede ca asta de la noi are spanac in compozitia Cu, sa comande din Berlin...Cine crede ca n-are importanta, sa-si puna cabluri MYUp de 0.5mmp, lungi de 30m, la configuratii cu putere debitata de peste 50W... e cel mai bine... rezistenta electrica a pi...ii...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări