Vizitator Mordor Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Calitatea sunetului din incinte poate fi influientata de lungimea cablului audio...sau e doar o chestie subiectiva.Nu ma refer aici la calitatea si puritatea cablului sau a ecranarii sau a grosimii lui,ci doar lungimea,considerand ca e un cablu perfect. Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 considerand ca e un cablu perfect.Singurul cablu "perfect" e acela care...lipseste. Orice cablu are o impedanta proprie, capacitate, inductanta, rezistenta ohmica.Deci un...filtru, inaintea filtrului din boxa. Cat conteaza, asta-i alta poveste, depinde de sursa de semnal, de amplificator, de boxe, si nu in ultimul rand de urechea mai mult sau mai putin "muzicala" a melomanului/audiofilului/piesofilului. Un japonez va fi incantat de sunetul rece si corect al sistemului lui, dar un german va fi oripilat, iar un englez il va gasi...fad si fara gust! De gustibus! Link spre comentariu
Vizitator Mordor Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Am spus cablu perfect pentru a evita discutii pe aratura si a bate campii aiurea din partea unora,incercand a ramane pe subiect cat mai mult posibil.Deci lungimea conteaza,considerand celelalte caracteristici perfecte...sau nu.... Link spre comentariu
avolocaru Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Evident ca pentru un cablu presupus perfect nu are importanta lungimea. pentru ca perfectiunea presupune lipsa tuturor dezavantajelor reale cum ar fi rezistenta...Vezi ca unii "bat campii" de cam multa vreme pe aci... Link spre comentariu
Luca Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Cablu de boxe trebuie sa fie cat mai scurt si cat mai gros in felu asta el are rezistenta mica, si trebuie facut din material ce conduce curentu electric cat mai rapid platina, aur, argint, cupru, aluminiu (primu cel mai bun, ultimul cel mai prost). cel mai des folosit de muritori de rand sunt cablurile de cupru. Mare atentie la cablurile ce se gasesc in comert, par de cupru, in relitate este facute dintr-un alt aliaj mai ieftin si suflat cu cupru. Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Cablu de boxe...trebuie facut din material ce conduce curentu electric cat mai rapid platina, aur, argint, cupru, aluminiu (primu cel mai bun, ultimul cel mai prost).Puteti exemplifica cu niste date? Link spre comentariu
avolocaru Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Gresit! cea mai buna conductivitate electrica este cea a argintului. "franzm" gasesti tabele cu conductivitatile electrice in cartile de chimie, fizica si pe internet nu stiu daca are importanta valoarea, cat aspectul/principiul. Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Mordor, pune clar intrebarea.Daca te intereseaza pt ascultat in camera e una, daca este vorba de sonorizari de scena e alta iar sonorizarile pe distante de sute de metri ("liniile de 70 si/sau 100V") sunt iarasi alt capitol.In fiecare din cazuri lungimea conteaza, dar in mod diferit si functie de criterii diferite. Oricum, tine minte - Lungimea Conteaza [!!] Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 ..."franzm" gasesti tabele cu conductivitatile electrice in cartile de chimie, fizica si pe internet...M-ar fi interesat parerea lui lucaionut; poate stie ceva ce noua ne-a scapat. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Cablu de boxe trebuie sa fie cat mai scurt si cat mai gros in felu asta el are rezistenta mica, si trebuie facut din material ce conduce curentu electric cat mai rapid platina, aur, argint, cupru, aluminiu (primu cel mai bun, ultimul cel mai prost). cel mai des folosit de muritori de rand sunt cablurile de cupru. Mare atentie la cablurile ce se gasesc in comert, par de cupru, in relitate este facute dintr-un alt aliaj mai ieftin si suflat cu cupru. Am ascultat la tibi cablu gros si cablu multifilar impletit. Ultimul a fost CLAR mai bun pe amplificatorul all triode. Deci... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Dupa ce am citit subiectul asta, am luat un satar, un aparat foto si am intrat in camera cu sistemu' meu audio. Tre' sa mentionez ca am cablu MCCG de 2x4 la boxe (cred ca titlul topicului trimite la cablul de boxe, nu la cel interconect. Cablul MCCG 2x4 ramane un cablu comunist foarte bun cu o puritate mare a cuprului din mate, cine nu crede, ii trimit gratis o bucata de 1 metru jumate, sa verifice. Asa ca am dat drumu la sunete si m-am incovrigat in fotoliu. Dupa 5 minute am hacuit juma' de metru din cei 4 m si am pozat. Am ascultat atent...nimic deosebit. Am mai taiat inca 1 metru, am pozat si hopa....s-a schimbat ceva. Am chemat repede niste preteni si le-am aratat pozele la ce am facut. Au ramas miscati de cum putea sa sune sistemu' fara acel 1 metru si jumate. In concluzie: un cablu perfect are intotdeauna cu 1 metru jumate mai putin decat dimensiunea initiala. ...daca te intereseaza pt ascultat in camera e una, daca este vorba de sonorizari de scena e alta iar sonorizarile pe distante de sute de metri ("liniile de 70 si/sau 100V") sunt iarasi alt capitol. In fiecare din cazuri lungimea conteaza, dar in mod diferit si functie de criterii diferite. Bine spus! Link spre comentariu
Luca Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Am ascultat la tibi cablu gros si cablu multifilar impletit. Ultimul a fost CLAR mai bun pe amplificatorul all triode. Deci...Cablu impletit era de 6-7 fire de LITZWIRE facute din cupru de o puritate mare.. iar cel gros, era gros doar la invelis, sarma din el era mai subtire si din cupru ieftin. Asi fi curtios daca sar fi masurat rezistenta celui gros si a celui format din LITZWIRE, am o mare impresit ca cel LITZWIRE avea rezistenta mai mica. Link spre comentariu
Luca Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Cablu de boxe...trebuie facut din material ce conduce curentu electric cat mai rapid platina, aur, argint, cupru, aluminiu (primu cel mai bun, ultimul cel mai prost). Se pare ca am fost intr-o mica eroare, Conform sitului Wikepedia: Conductivitatea cea mai mare o are argintul (63,0·106 S·m−1), urmat la mică distanță de cupru (59,6·106 S·m−1). Deci variantele scrise cu rosu de mine sunt gresite, Orcum asta nu este ceva grav, pun paricu ca nu isi facea nimeni dupa spusele mele cablu de boxe din platina sau aur. Link spre comentariu
Vizitator Mordor Postat Septembrie 16, 2012 Partajează Postat Septembrie 16, 2012 Pentru a clarifica lucrurile pt aia care vad ca nu au inteles,pun astfel problema,un cablu identic de 1m vs 15m.... Link spre comentariu
Jimmy Postat Septembrie 16, 2012 Partajează Postat Septembrie 16, 2012 Da, influenteaza. Lungime mai mare inseamna rezistenta mai mare, si inductanta echivalenta mai mare. Asta inseamna ca la sarcina ajunge mai putina putere, si scade banda de frecventa care poate fi reprodusa. Acum, ca in practica e vorba de pierderi de putere de 0.001% si cablul lung se comporta ca un filtru trece jos cu panta de 6dB/octava la x MHz, nu prea mai conteaza. Teoretic influenteaza. Practic, nu duci semnal la o boxa full-range de 1000W cu un cablu de 0.25mm patrati, lung de 200 de metrii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum