Vizitator Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Sa va arat difuzor de 1000W EAS (Selenium 18SWS1000 8 ohm) facut MUCI cu amplificator de 320W rms/8 ohm?Sau difuzor de 600W RMS ce lucreaza constant cu 1200-1300W la borne, si nu are nici un fel de probleme?Oare de ce se poate intimpla asta? Link spre comentariu
Luca Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 W astea sunt cu dus si intors, conteaza si ce muzica primeste.... Eu zic ca daca un difuzor suporta putere in regim continu de 150W RMS (cum sunt cele seas, vifa unde specifica CLAR asta), nu ai cum sa il arzi cu un amplif de calitate cu protectie la clipping ce are putere RMS de 100w, Putere de varf 120W. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 NU CONTEAZA, ce muzica se foloseste, conteaza ca amplificatorul sa lucreze la maxim 90-95% din pmax, adica fara clipping (deloc).Daca muzica este distorsionata (clipping), din mixer sau din piesa mp3, riscurile sint ceva mai mici, daca nu este folosit un amplificator cu cuplaj DC (fara condensator la intrare), astfel incit , el sa nu poata amplifica reziduurile DC din programul muzical.Cu alte cuvinte, doar folosirea amplificatorului (etajului final) in regim de clipping, este periculoasa pentru difuzoare. Link spre comentariu
Luca Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Eu zic ca conteaza si muzica, daca ai dai o muzica mai cu low cut bobina difuzorului nu isi mai face racirea bine. Sau daca ia dai o Chitara bass, nucred ca va rezista orce difuzor. Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Tocmai asta nu intelege lucaionut, nu programul muzical este buba ci felul cum acel program ''iese'' din acel amplificator Hai s-o luam intr-o alta logica, ai un amplificator de 40w si vei invarti de volum pentru ca tinzi sa asculti mai tare si astfel vei forta amplificatorul sa intre in clip, in momentul ala nu mai conteaza ca boxa e de 200w sau 300w, o vei face praf Cu un amplificator mai mare (150w - 200w sau chiar mai sus) altfel sta problema, urechea iti va spune ca nu e nevoie de un volum prea mare pentru ca o va ''supara'' si astfel nu vei ajunge sa duci amplifu in clip Link spre comentariu
George Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 @lucaionutIn imaginea de mai jos, ce reprezinta acele portiuni in linie dreapta, din varfurile de sus si de jos ale sinusoidei? Link spre comentariu
Luca Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 stiu de mult ce inseamna si cum apare pe osciloscop ( http://en.wikipedia.org/wiki/Clipping_%28audio%29 ) Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Va rog lasati-l in pace, a fost bestelit destul.Intelege si el foarte bine ca acele limitari sunt de fapt curent continuu. Si ca fiind de scurta durata nu sunt oprite de o simpla protectie la DC out cu relee.Adevarul este ca problema distorsiunilor este mult mai ampla, acela este doar un aspect. Sunt pe forum cativa ingineri experti in protectii si implicit in cunoasterea amanuntita a problematicii distorsiunilor; daca are cineva chef poate scrie o informare pe scurt - sunt sigur ca ar putea fi pusa Sticky la sectiunea incepatorilor. Link spre comentariu
George Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 stiu de mult ce inseamna si cum apare pe osciloscop ( http://en.wikipedia.org/wiki/Clipping_%28audio%29 )Asteptam un raspuns de genul: "sunt portiuni de........." Link spre comentariu
Luca Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Teoria este teorie, practica este practica, Stiu de mult ca Clipping este curent continu la iesire insa foarte putin ma intereseaza cum arata pe osciloscop unele fenomene (pe mine nu ma ajuta la nimic), mai mult ma intereseaza practic ce se intampla, conditile cand se pot intampla, influentele pe care le are, astea sunt de ajutor unui utilizator de "scule audio".Cred ca astfel de fenomene sunt foarte complexe, si difera de la caz la caz... Link spre comentariu
Vizitator gaby-79 Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 Off... mai pe intelesul meu, ca intrai in ceata!!!Daca stiti cu ce incinte se potrivesc mai bine, un exemplu , o anumita firma si ce putere sa aiba boxele pana la urma.Va multumesc!!! Link spre comentariu
Luca Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 In privinta puterii ar trebui ceva intre 80-100w 8 Ohm sau 40-60w 4 Ohm (putere RMS), nu cred ca iti poate spune cineva sigur cu ce model de incinta se "pupa" bine. Incearca sa asculti inainte sa cumperi. Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 Teoria este teorie, practica este practica, Stiu de mult ca Clipping este curent continu la iesire insa foarte putin ma intereseaza cum arata pe osciloscop unele fenomene (pe mine nu ma ajuta la nimic), mai mult ma intereseaza practic ce se intampla, conditile cand se pot intampla, influentele pe care le are, astea sunt de ajutor unui utilizator de "scule audio". Cred ca astfel de fenomene sunt foarte complexe, si difera de la caz la caz... Iar te faci de ras . Prin supramodulare ( adica aplici pe intrare un semnal mai mare decat este necesar pentru obtinerea unei excursii maxime pe iesire , tinand cont de limita de distorsiuni acceptata , in general sub 1% ) etajul final se transforma intr-un comutator rapid al surselor de alimentare , adica te apropii de functionarea in clasa D ... deci rezulta distorsiuni exagerat de mari . . Clipping vine de la clip , adica a taia , este extrem de sugestiv , imagineaza-ti o foarfeca care taie varful sinusoidei ... Link spre comentariu
Vizitator Max Him Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 Off... mai pe intelesul meu, ca intrai in ceata!!!Daca stiti cu ce incinte se potrivesc mai bine, un exemplu , o anumita firma si ce putere sa aiba boxele pana la urma.Va multumesc!!!Din combinatiile ce le-am ascultat eu, pe Yamaha AX900 mi-au placut boxele: Wharfedale Diamond, Quadral Odin , Quadral Motan, Focal se aud iarasi foarte bine, iar acum am o perecehe de bookselfuri vintage Celestion SL6 care merg excelent. Intrebai la un moment dat de alte amplificatoare de alte marci cam in aceeasi gama de pret. Din ce am avut mi-au mai placut:Onkyo Integra A-8850 , Grundig 9000, Denon PMA1060.Dar, evident, cel mai indicat este sa le asculti TU , cu urechiusele tale bafta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum