Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

YAMAHA AX-900 dilema

Vizitator gaby-79

Postări Recomandate

• Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

multumesc pentru ajutor, o sa incerc sa le ascult pe amandoua daca o sa am posibilitatea si probabil atunci o sa ma hotarasc.

Asa trebuie facut :101 Cand vei cumpara boxe, tot asa trebuie sa le asculti eventual sa vi cu amplificatorul (chiar si cu sursa de semnal si cablurile dde legatura) sa vezi cum se aude pe el..
Link spre comentariu
Vizitator Max Him

multumesc pentru ajutor, o sa incerc sa le ascult pe amandoua daca o sa am posibilitatea si probabil atunci o sa ma hotarasc.

Cred ca e cel mai bun lucru pe care-l poti face :da AX900 am eu si dintre toate amplificatoarele de la yamaha pe care le-am avut pana acum pot spune sincer ca acesta se aude net superior, chiar daca are peste 20 de ani vechime.Un alt model care il apreciez cam in aceeasi categorie de sunet este modelul Yamaha AX892, asta la categoria vintage. Din modelele noi am ascultat A-S500 care se aude surprinzator de ok pentru categoria lui de pret insa are nevoie de boxe cu sensibilitate ridicata pentru ai potenta valoare, iar modelul A-S1000(care e o clasa mai sus decat A-S500) care incearca oarecum sa readuca sunetul analog al amplifurilor vintage, are deja o alta filosofie de sunet mai... elaborata, adica mult mai spre digital. Tine cont insa ca sunt DOAR parerile mele personale, si aparatele au fost ascultate la mine acasa , in configuratia mea, asa ca opiniile sunt subiective. In fine, la lucru il am acum pe batranul monstru de circa18 kg, Yamaha AX900 care mie imi place cel mai mult cum se aude; plus ca puterea, forta cu care e capabil sa piloteze boxele este un atuu deloc de neglijat. Bafta!
Link spre comentariu
Vizitator gaby-79

Cred ca e cel mai bun lucru pe care-l poti face :da AX900 am eu si dintre toate amplificatoarele de la yamaha pe care le-am avut pana acum pot spune sincer ca acesta se aude net superior, chiar daca are peste 20 de ani vechime.Un alt model care il apreciez cam in aceeasi categorie de sunet este modelul Yamaha AX892, asta la categoria vintage. Din modelele noi am ascultat A-S500 care se aude surprinzator de ok pentru categoria lui de pret insa are nevoie de boxe cu sensibilitate ridicata pentru ai potenta valoare, iar modelul A-S1000(care e o clasa mai sus decat A-S500) care incearca oarecum sa readuca sunetul analog al amplifurilor vintage, are deja o alta filosofie de sunet mai... elaborata, adica mult mai spre digital. Tine cont insa ca sunt DOAR parerile mele personale, si aparatele au fost ascultate la mine acasa , in configuratia mea, asa ca opiniile sunt subiective. In fine, la lucru il am acum pe batranul monstru de circa18 kg, Yamaha AX900 care mie imi place cel mai mult cum se aude; plus ca puterea, forta cu care e capabil sa piloteze boxele este un atuu deloc de neglijat. Bafta!
Pentru acest amplificator cam ce boxe imi trebuie, ce putere e recomandata, probabil este o anumita marca cu care se "pupa" mai bine???-un pret aproximativ pentru boxe.??? As prefera ca boxele sa fie noi, sau se intelege mai bine tot cu boxe mai vechi???
Link spre comentariu
Vizitator gaby-79

Si inca o intrebare , ce amplificator as mai putea sa cumpar, dar sa fie cam la acelas nivel ca si performante , calitate sunet, fiabilitate , etc??? Si sa nu depasasca 1000 ron. Mai ieftin nu ma supar daca este!!! :da pentru ca initial am vrut sa cumpar ceva la 400-500 ron, dupa care am zis sa mai cresc putin bugetul, dar nici prea mult!!!

Link spre comentariu

Este indicat sa cumperi un amplificator care sa accepte boxe de minim 4 ohmi, pentru al putea folosi pe orce pereche de boxe cumparate ulterior.

Yamaha AX-900 scoarte 130W RMS pe 8 Ohmi.. ca sa poti functiona cu el la nive maxim iti trebuie boxe de minim 150W RMS 8 Ohmi, daca ai boxe mai mici risti sa scapi mana in volum si sa le arzi in cateva secunde.

Folosirea lui pe boxe de 4 Ohmi nu este recomandata.

Un alt adversar pe masura este Onkyo A-8670 el este mult mai raspandit, si scoate 105 W rms pe 8 Ohmi, si in jur de 140W RMS pe 4 ohmi 170w putere de varf DIN.

Link spre comentariu

Imi pare rau dar este gresit ce scrie lucaionut.

Intotdeauna se aleg amplificatoare mai puternice decat incintele, regula spune ca macar cu 30%, preferabil cu 50%, pt a asigura o rezerva de putere si a departa momentul cand distorsiunile cresc mult.

Nu puterea in sine este periculoasa pt incinte ci distorsiunile.

In al doilea rand abordarea "la cat rezista" este infantila si chiar stupida, pt ca nu se pune niciodata problema folosirii unui amplificator cu butonul de volum la maxim. Nivelul de iesire al amplificatorului este strict dependent de nivelul semnalului de intrare. In functie de nivelul de la intrare poti fi nevoit sa pozitionezi butonul de volum la un oarecare nivel pt a obtine nivelul acustic dorit. Aproape orice amplificator poate scoate la iesire o putere mult mai mare decat cea mantionata in prospect, dar cu un coeficient mult mai mare de distorsiuni.

Cunoasterea acestor probleme elementare este de preferat inainte de orice alegere, si indispensabila inainte de a da vreun sfat idiot !!

In al treilea rand, in cazul oricarei incinte acustice sau difuzor este cu totul lipsita de importanta mentionarea puterii electrice la care rezista, in absenta informatiilor despre SPL.

Pana la urma, singurul lucru care intereseaza este obtinerea unui anume SPL acustic, iar asta nu se poate calcula doar cu Pe max al amplificatorului sau al incintei/difuzorului.

In cazul cand se asculta la nivele mici ale puterii, aceste considerente (si multe altele) nu mai prezinta importanta. De ex. cazul amplifurilor cu lampi, a celor in clasa A, sau a oricarui ampificator folosit exclusiv pt auditii, caz in care prioritatile incintelor sunt cu totul diferite.

Link spre comentariu

Imi pare rau dar este gresit ce scrie lucaionut.

.

Nu are de ce sa-ti para rau! Cam 50% din ce scrie e este gresit d.p.d.v. informativ, iar restul de 50% este gresit d.p.d.v. gramatical....

Eu nu inteleg cum poate cineva care nu a ascultat/avut acest amplificator, sa ofere informatii utile!

Aaa, da...din pozele gasite cu google>>imagini!!

Link spre comentariu

DL. shambala mi se pare ca nu ati citit cu atentie ce a intrebat el si ce am raspuns eu.

Pentru acest amplificator cam ce boxe imi trebuie, ce putere e recomandata, probabil este o anumita marca cu care se "pupa" mai bine???

-un pret aproximativ pentru boxe.???

As prefera ca boxele sa fie noi, sau se intelege mai bine tot cu boxe mai vechi???

Yamaha AX-900 scoarte 130W RMS pe 8 Ohmi.. ca sa poti functiona cu el la nive maxim iti trebuie boxe de minim 150W RMS 8 Ohmi, daca ai boxe mai mici risti sa scapi mana in volum si sa le arzi in cateva secunde.

Omul este incepator nu avansat ca dvs, Pt el este mult mai riscant sa foloseasca un amplificator mare pe niste boxe mici.

Eu zic ca pt un asemenea amplificator ai trebuie boxe de 200W RMS 8 Ohmi,

Yamaha AX-900 are protectie la clipping, Sansa sa distruga prin distorsiuni sunt mult mai mici decat sansa de a le arde sau de a le defecta mecanic.

Eu nu inteleg cum poate cineva care nu a ascultat/avut acest amplificator, sa ofere informatii utile!

Aaa, da...din pozele gasite cu google>>imagini!!

Marea majoritate a amplificatoarelor japoneze comerciale sunt asemanatoare ca constructie, topologi ale schemelor, piese, sunet la amplifuri de aceasi marca, Manipuland multe din ele iti poti oferi informati utile.

Link spre comentariu

NU !! Continui sa perseverezi in greseala. (Sper ca stii continuarea vorbei aceleia vechi - "Errare humanum est ...")

Cu atat mai mult pt un incepator este O GRESEALA GRAVA folosirea de boxe "mai mari" ca putere electrica decat Pmax [RMS] a amplificatorului.

Acest fals sentiment de siguranta nu face decat sa pacaleasca utilizatorul, pt ca dupa cum se dovedeste putini stiu ca un amplificator de 100W poate arde lejer boxe de 300W (sau mai mari) daca este folosit "la blana" .

La fel de putini se arata ca stiu repartitia puterilor in spectrul sonor precum si mecanismele defectarii difuzoarelor.

"DJ-i" cu experienta au ascultat woofere fortate cu distorsiuni de 30-60% si au declarat inocenti ca nu le-au simtit...

In plus, Foarte Multe din incintele diy sunt construite cu greseli elementare, astfel ca difuzoare de 5-600W ajung la Xmax excitate cu puteri de doar cativa zeci de W.

Yamaha AX-900 nu are nici un fel de protectie la clipping.

Link spre comentariu

Pana la urma ce a spus shambala nu tine decat de o logica elementara, chiar si un hobby-st care intelege ce sunt alea distorsiuni si ca un amplif indiferent ca e de putere mica, medie sau mare poate fi dus in clip si poate fi foarte periculos pentru o sarcina chiar daca acea sarcina e de cateva ori mai mare ca acel amplificator asa cum a zis si shambala mai sus

S-a mai discutat ca boxele pot suporta puteri de doua ori mai mari decat ele atata timp cat acea putere e ''curata''

Link spre comentariu

Nu cred ca este niciun iubitor de muzica asa tembel incat sa asculte muzica cu distorsiuni, din cate stiu eu distorsiunile date de amplificator se simt in boxe mai tare decat distorsiunile date de Boxe.Orcum ar fi daca asculti muzica cu un amplif mic pe boxe mari pana la limita de distorsiuni, nu se intampla nimic cu boxele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări