Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

YAMAHA AX-900 dilema

Vizitator gaby-79

Postări Recomandate

@player4

Inaginile acelea au rolu de a intelege desteptu mai bine, daca nu sti afli acuma ca o poza face cat 1000 de cuvinte.

Merge pana la un anumit volum, si in conditii nesigure, putin mai rezistent ar fi versiune AX-900U care scoate 150W RMS pe 6 ohmi.

Daca ar fi functionat in conditi sigure ar fi spus in manualu tehnic si puterea RMS si distorsiunile pe acea sarcina.

Un exemplu de specificati de la un amplificator care funcioneaza bine pe asemenea sarcini este Sony ta-f830es, el are puterea de 2 x 120W RMS pe 8 Ohmi (cu 10W mai putin decat yamaha, dar in schimb are un traf ceva mai mare , si un filtraj dedicat pt etaju final de 4 x 18.000 uF fata de 2 x 22.000 cat are yamaha, un radiator de 3 ori mai gros, si 4 finali de 130w bucata pe canal.

Posted Image

Posted Image

Cred ca ai inteles cum sta treaba si numai insisti in eroare...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Yamaha ax-900 merge perfect pe boxe de 4 ohmi. Am folosit eu un asemenea exemplar pe boxele mele de 4 ohmi suficient timp...Vad ca sunt unii macelari de limba romana pe aici care au facut o caruta de posturi doar upload-and imagini pe forum, majoritatea provenite de la varul google si care, in continuare, vorbesc in totala necunostinta de cauza..

Din cate ai citit mai sus yamaha ax 900 chiar se arde cateodata la 4 ohmi ....surpriza nu ?!?! :nas: Nu te mira ca pe spatele ei chiar scrie "min 8 ohmi" ???..cand puteau sa scrie ca la alte amplificatoare "min4...8 ohmi" (culmea ca acelea nu tineau in majoritatea cazurilor la 4 ohmi) .Ahh desigur ca tine ea si la 4 ohmi ....... daca esti un tip norocos ! :-).Sunt curios daca ai vinde scule din acestea ce boxe ai recomanda pentru ele. (eu pariez ca ai spune "minim 8 ohmi")Putini stiu ca protectiile la scurt din amplificatoare functioneaza bine cand amplificatorul e rece dar cand e incins dupa cateva ore de functionare la blana se ard instant la o suprasarcina sau scurt .Oricum cu toate fluieraturile de pe aici acest Yamaha e construit bine (alimentare buna,preul ecranat ,putere destula).Totusi pretul lasa de dorit
Link spre comentariu

Yamaha ax-900 merge perfect pe boxe de 4 ohmi. Am folosit eu un asemenea exemplar pe boxele mele de 4 ohmi suficient timp...Vad ca sunt unii macelari de limba romana pe aici care au facut o caruta de posturi doar upload-and imagini pe forum, majoritatea provenite de la varul google si care, in continuare, vorbesc in totala necunostinta de cauza..

Din cate ai citit mai sus yamaha ax 900 chiar se arde cateodata la 4 ohmi ....surpriza nu ?!?! :nas: Nu te mira ca pe spatele ei chiar scrie "min 8 ohmi" ???..cand puteau sa scrie ca la alte amplificatoare "min4...8 ohmi" (culmea ca acelea nu tineau in majoritatea cazurilor la 4 ohmi) .Ahh desigur ca tine ea si la 4 ohmi ....... daca esti un tip norocos ! :-).Sunt curios daca ai vinde scule din acestea ce boxe ai recomanda pentru ele. (eu pariez ca ai spune "minim 8 ohmi")Putini stiu ca protectiile la scurt din amplificatoare functioneaza bine cand amplificatorul e rece dar cand e incins dupa cateva ore de functionare la blana se ard instant la o suprasarcina sau scurt .Oricum cu toate fluieraturile de pe aici acest Yamaha e construit bine (alimentare buna,preul ecranat ,putere destula).Totusi pretul lasa de dorit
Cate ax-900 ai reparat tu, stricate din cauza folosirii boxelor pe 4 ohmi? Nu ma mira ca scrie min 8 ohmi. In acele vremuri, in Japonia, se fabricau scule sanatoase, care in realitate au specificatii mai bune decat cele declarate, spre deosebire de cele din ziua de azi, care in realitate nu fac fata nici specificatiilor declarate..Vorbim aici de un amplificator de casa, care ar trebui sa fie folosit in regim de home-use...deci nu ar trebui sa existe situatii gen "a mers 2 zile la blana, ca salam nu a terminat concertul inca"Cat despre pozele de mai sus.... O poza face cat o mie de cuvinte cand e vorba de femei goale poate...In electronica, daca nu este insotita de explicatii pertinente, reprezinta tocmai ce ai facut tu pana acum, adica harcea-parcea!Oricum, adevarul nu ar trebui sa te supere, ci sa te motiveze!Daca totusi ramai la hobby-ul cu postarea pozelor, iti recomand acest topic: viewtopic.php?f=40&t=84929
Link spre comentariu

Cate ax-900 ai reparat tu, stricate din cauza folosirii boxelor pe 4 ohmi? Oricum, adevarul nu ar trebui sa te supere, ci sa te motiveze!Daca totusi ramai la hobby-ul cu postarea pozelor, iti recomand acest topic: viewtopic.php?f=40&t=84929

Citeste ce am scris eu mai sus si ai sa vezi ca raspunsurile mele sunt cele mai pertinente .La modul in care-mi scrii aici .....nu vad ce m-ar motiva !Nu stiu daca am postat poze pe acest forum ..poate la rubrica vanzari ....deci vezi ce vorbesti.Citeste atent postarile ...si poate reusesti sa raspunzi la obiect .
Link spre comentariu

Cate ax-900 ai reparat tu, stricate din cauza folosirii boxelor pe 4 ohmi? Oricum, adevarul nu ar trebui sa te supere, ci sa te motiveze!Daca totusi ramai la hobby-ul cu postarea pozelor, iti recomand acest topic: viewtopic.php?f=40&t=84929

Citeste ce am scris eu mai sus si ai sa vezi ca raspunsurile mele sunt cele mai pertinente .La modul in care-mi scrii aici .....nu vad ce m-ar motiva !Nu stiu daca am postat poze pe acest forum ..poate la rubrica vanzari ....deci vezi ce vorbesti.Citeste atent postarile ...si poate reusesti sa raspunzi la obiect .
Nu stiu care nu este atent dintre noi....Ceea ce am postat mai sus este delimitat clar in doua: Prima parte iti era destinata tie, iar a doua parte, care incepe cu "Cat despre pozele de mai sus" ii este destinata altui utilizator, care a pus acele foto mai sus.
Link spre comentariu
Vizitator gaby-79

Va multumesc pentru implicarea voastra in acest subiect, dar acum dupa ce am citit toate post-urile sunt mai confuz!!! Inteleg ca se poate arde pe boxe de 4ohm, atunci nu se rezolva problema daca iau boxe pe 8ohmi, ar putea sa aiba posibile inconveniente boxele pe 8ohmi? "A doua observatie foarte importanta este ca functionea DOAR pe 2 incinte de 4 ohmi si nu pe 4", dar pe 4 incinte de 8 ohmi functioneaza? Nu cred ca as putea sa imi dau seama daca este reparat sau daca are tranzistori schimbati, dar pentru cultura mea cam ce pret au unii originali?(o sa caut printre cunostinte poate gasesc un electronist bun). Am sanse sa mai tina, sa zicem 5-6 ani un astfel de amplif? caci nu as vrea sa-l vand prea curand, defapt vreau un amplificator si niste boxe performante, pe care sa le tin multi ani... Si sa nu uit, intre Yamaha AX-900 si Onkyo A-8670 sunt diferente mari, acum ma refer atat la calitatea sunetului cat si la calitatea constructiei si fiabilitatea acestora, caci diferenta de bani e mare, sincer si acest Onkyo A-8670 mi se pare interesant. Despre Yamaha AX-900 am citit mai multe pe forumuri straine si am fost incantat , dar majoritatea de acolo erau persoane care isi exprimau parerea doar din punctul de vedere al ascultatorului, de aceea am apelat la dumneavoastra care aveti experienta si in ceea ce priveste constructia(partea tehnica).

Link spre comentariu

Legand doua incinte identice in paralel, impedanta lor echivalenta scade la 1/2.Deci da, ar functiona f bine pe 4 ohmi. (DACA acele incinte au real 8 ohmi fiecare.)Totusi trebuie sa tii seama ca este un amplificator dedicat home-use si nu pt sonorizari. Daca vrei putere bruta, cumpara unul pro. De altfel iesi si mai ieftin.Daca tu vrei sa il pui pe 4 boxe de 8 ohmi doar pt a obtine mai mult putere, iarasi se aplica sugestia anterioara.Trebuie sa stii ca practic orice amplificator conceput pt 8 ohmi functioneaza f bine si pe 4 ohmi, doar ca la putere mai mica - nu treci de 30% din Pmax. Caz in care nu se va arde nicodata. Nu in 5-6 ani si nici in 30 sau 100.Intotdeauna este mai important cel care manevreaza decat limitele pt care a fost proiectat aparatul, pt ca omul [nostru] intotdeauna va gasi solutii de a trage din aparate mai mult decat si-a imaginat vreodata proiectantul ca s-ar putea face...

Link spre comentariu

Am sanse sa mai tina, sa zicem 5-6 ani un astfel de amplif? caci nu as vrea sa-l vand prea curand, defapt vreau un amplificator si niste boxe performante, pe care sa le tin multi ani... Si sa nu uit, intre Yamaha AX-900 si Onkyo A-8670 sunt diferente mari, acum ma refer atat la calitatea sunetului cat si la calitatea constructiei si fiabilitatea acestora, caci diferenta de bani e mare, sincer si acest Onkyo A-8670 mi se pare interesant.

Incearca sa asculti totusi ambele aparate dar pe aceleasi boxe .Suna diferit si s-ar putea sa-ti placa Onkyo ...e o chestie de gust pana la urma (eu de exemplu pentru auditii prefer Denon parca are un bass mai placut).Trebuie totusi sa aloci bani mai multi pe incinte decat pe amplificator si o sa fii mai multumit!Mult succes!
Link spre comentariu
Vizitator gaby-79

Asa ma gandeam si eu, tot pe doua boxe sa merg, de buna calitate si pentru care intradevar o sa aloc un buget mai mare, a si nu ma intereseaza sa ascult la maxim, doar sa ascult o muzica buna in timpul scurt care ramane dupa serviciu. Deci sa inteleg ca yamaha ax-900 nu este cu mult superior aparatului Onkyo A-8670 ? shambala, ai mentionat ca ai avut trei exemplare ai fost multumit? Despre cum suna ce poti sa-mi spui? Sa ma orientez spre onkyo? Si cat ar costa acei tranzistori , ca nu mai pot de curiozitate? :dans:

Link spre comentariu

Diferentele de sunet intre ele sunt mici, mult mai mari sunt diferentele de sunet intre boxe, acuma depinde cum se "pupa" fiecare cu boxele pe care le voi lua, de altfel depinde si ce gen de muzica asculti. Orcum yamaha acela nu face mai mult de 700 lei iar onkyo mai mult de 600 lei. (urmaresc de mult timp anunturile cu amplificatoare de pe net)

Asa arata tranzistori originali de la yamaha ax-900, in caz de defectare nu se mai gasesc originali, decat echivalenti tot cam de aceasi calitate.

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator gaby-79

Ma speria gandul ca nu se mai pot repara , sau ca nu se mai gasesc piese! Dar sa inteleg ca asta nu este o problema! Problema este sa gasesc ceva bun , de care s-a avut grija.Muzica ascult aproape orice gen, si de boxe tot pe aici aveam de gand sa intreb care cu care se pupa.YAMAHA M-80 puteti sa imi spuneti ce este si la ce foloseste?(ca amplificator nu prea pare).

Link spre comentariu

Daca il iei in stare buna, nereparat si il folosesti cum trebuie nuprea se defecteaza, nu cred ca ar trebui sa iti fie frica ca se defecteaza si nu il mai repari, orce se repara trebuie sa stii, daca nu sti sa cunosti un mester bun, piese de calitate cum sunt cele din el se gasesc si din recuperari si noi.

YAMAHA M-80 este o putere (treapta urmatoare dupa amplificator) pt a il folosi mai este nevoie de un preamplificator, care se numeste C-80.

YAMAHA M-80 + C80:

Posted Image

Link spre comentariu

gaby-79 - raspund pe rand:

- piese se gasesc dar problema este ca tranzistorii trebuie comandati la firme serioase pt a avea garantia ca sunt originali, sau se pot folosi cu succes din recuperari (din aparate vintage japoneze vandute pt piese). Problema este ca acei tranzistori trebuie sa fie imperechiati, ceea ce este foarte greu cand ii cumperi noi - practic ar trebui cumparate sute de bc. pt a obtine cateva perechi. Asa ca ori gasesti gata imperechiati proveniti din aparate "donatoare de organe", ori cauti (mult si bine) gata imperechiati pe la cateva mici firme americane si australiene (apar mentionate pe diyaudio forum).

- toate cele 3 exemplare de Yamaha AX-900 care au fost la mine sunau si se comportau la fel; toate aveau toate piesele originale si nu fusesera surubaite. La unul am fost nevoit sa refac niste lipituri la cablaul cu conectorii de INPUT, la altul sa schimb 2 condensatori electriolitici de pe intrare (desi BlackGate, unul se tot intrerupea :sparge: )

Yamaha Ax-900 suna ferm mai bine decat Pioneer 517/757, Sony-uri o gramada, Sansui A-517 si 717, si un Denon. Din pacate nu am avut un Onkyo mare sa pot compara. Comparatiile ar trebui facute la aceeasi clasa - adica tot cu modele cap de serie.

Link spre comentariu

Am uitat sa scriu in postul precedent - dat fiind nivelul destul de mare al semnalului scos de cd-playere, se pot folosi marea majoritate a amplificatoarelor finale chiar fara preamplificator. La unele poate fi problema ca lipseste potentiometrul de volum, dar unele cd-playere au ele. Iar la nevoie se poate adauga un pot. de volum la o putere care suna bine si decizi sa o pastrzi mult timp.Ideea este ca de multe ori etajele de putere (power amplifier) suna sensibil mai bine decat amplificatoarele integrate. Si daca se gaseste unul la un pret acceptabil ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări