Vizitator Postat Iunie 2, 2006 Partajează Postat Iunie 2, 2006 TraianB, se poate construi cu asa ceva un generator EMP? M-ar interesa sa folosesc asa ceva la testele de imunitate EMC./pisoiuNu stiu. In principiu tiratronul poate fi folosit pentru a obtine un impuls de curent electric de mare putere. Transformarea acestui impuls de curent in impuls electromagnetic este alta problema. Nu cunosc ce constructie sau caracteristici necesita generatorul EMP pentru testele de compatibilitate EMC si chiar daca as cunoaste aceste caracteristici, probabil ca rezultatul ar depinde in mare masura si de alti factori decat specificatiile acestui tiratron (despre care oricum informatiile nu sunt complete). Verificarea generatorului EMP in sine va fi o problema...Oricum, din cate stiu, pentru teste si certificari EMC generatorul EMP folosit trebuie sa fie unul care la randul lui sa fie certificat/omologat, doar nu unul home made...?Altfel, daca vrei sa blochezi calculatorul vecinului folosind un EMP, cred ca ar merge; va trebui o bobina cadru si distanta sa nu fie prea mare; dar mai inainte sa ai grija de echipamentele personale din preajma ;-) Link spre comentariu
pisoiu Postat Iunie 2, 2006 Partajează Postat Iunie 2, 2006 Evident ca trebuie sa fie certificat pentru teste de omologare, insa vreau sa fac teste cu caracter orientativ, asa numitele teste pre-compliance. Din cate stiu eu, generatoarele astea scot pe undeva pe la 100W, insa nu stiu exact banda de frecvente in care se face testarea. Oricum, pentru asemenea teste e nevoie si de o camera izolata RF, ca nu prea cred ca ai voie sa dai in aer cu sute de watti in banda larga de frecvente...:)/pisoiu Link spre comentariu
Vizitator AlexS Postat Septembrie 8, 2006 Partajează Postat Septembrie 8, 2006 fiecare cu "tuba" lui :)Alex Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 8, 2006 Partajează Postat Septembrie 8, 2006 Scuze ca ma bag in seama oarecum off topic, insa am o intrebare:Ce inseamna teslina (de la faza cu "fanii teslinelor") Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 8, 2006 Partajează Postat Septembrie 8, 2006 Chestii cu inalta tensiune (da' inalta rau). Cauta posturile userului teslina si te lamuresti ce e cu bobinutele alea. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 8, 2006 Partajează Postat Septembrie 8, 2006 AlexS ai postat asa cum imi place mie!Am si eu o pasarica cu tuburile astea de putere!Numai ca ale mele sunt rusesti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum