Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

se cauta idei pentru utilizarea ....

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pisoiu

3

• Ovidanie

3

• yo9hrb

2

• adrian_pintea

1

Top autori în acest subiect

Dioda cu vid, dioda cu gaz, trioda cu incalzire directa (de regula amplif RF). Mai pune niste detalii (diametru, inaltime, legaturi, si, de ce nu, greutate-in catalogul meu, la unele e data si greutatea).

Link spre comentariu

putem sa-l folosim ca lampa pentru gradina ?

hmm....nu prea cred, mananca 20 A la filament, suporta in impuls 700 Acurent anodic iar tensiunea anodica este de 25.000 V (mai pe romaneste 25 kV)!!!In principiu este un tiratron, tub folosit in radiolocatoare. TGI 1 700 - 25.La dimensiuni 13,5 cm diametru si ... 45 cm inaltime...:)Ceva idei?
Link spre comentariu

legi filamentul la reteaua electrica direct de pe stalp ... si nu o sa mai ai nevoie in camera nici de calorifer nici de resouri...iarna :finga: :finga: :finga:

Link spre comentariu

Fa si tu cum am facut eu cu GI13 , OS125-2000 si GY81M :Un suport dreptunghiular din lemn de fag de 6-7 cm grosime,slefuit,lacuit.Dai gauri pentru pini si gata.Am expus in atelier si fac impresie!

Link spre comentariu

Si ii faci si o vitrina imprejur, pentru ca majoritatea oamenilor vor sa "puna mana".Ma gandesc la zecile de difuzoare pe care le-am vazut cu calota centrala infundata datorita curiosilor.

Link spre comentariu

Am sa fac eu poza la o lampita care are dimensiunile unui borcan de muraturi ( 10Kg) sa vedeti cum arata.Are pinii cam de 2cm grosime si mananca vre-o 70A din cate imi aduc aminte la filament si scoate vre-o 25Kv putere in scurte (RF).Cat de curand ajung la tara si fac poze.

Link spre comentariu
Vizitator AdiTm

ce faceti caterinca de om poate chiar e interesat saracu sa faca ceva cu el :drinkers: incearca asl vinzi daca nu gasesti o iedee cred ca se vinde bine din cate stiu eu :smt005

Link spre comentariu

Poate fi utilizat pentru a proteja impotriva descarcarilor interne accidentale electrozii tubului final dintr-un amplificator liniar de putere alimentat la tensiuni mari. Se foloseste o rezistenta ca traductor de curent in minusul sursei anodice si se comanda tiratronul pe grila. Tiratronul se monteaza in paralel pe tensiunea de alimentare anodica, iar curentul de varf se limiteaza cu o rezistenta in plusul acesteia.In cazul unei descarcari in tubul final, energia din condensatorul de filtrare anodic se descarca prin tiratron si R, doar o mica parte din ea prin electrozii tubului final de RF (doar pana ce amorseaza tiratronul). Astfel electrozii tubului final de RF nu mai sunt deformati sau distrusi de catre descarcari iar tubul scapa nevatamat (de obicei in cazul unei asemenea descarcari o parte din firele grilelor se vaporizeaza...). Tiratronul poate suporta procesul respectiv fara probleme caci totul dureaza foate putin, numai pana ce sigurantele intrerup circuitul de alimentare.Se poate aplica la tetrodele/triodele moderne de castig mare, care au grilele fine si mai putin robuste si care ar putea justifica acest efort (tuburi scumpe, posibilitatea erorilor de operare).Bineinteles, GU50 si GU81 nu merita acest efort...Altfel tiratronul respectiv se foloseste in circuite de impulsuri la inalta tensiune si/sau curenti mari (radar cum a fost cazul, laseri cu gaz, de putere si in impulsuri, etc)...73,Traian

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări