Vizitator mrj Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Salutare,am si eu nevoie de ajutor din partea voastra.am un incarcator solar la care mi s-a ars dioda stabilizatoare.din cate vad este o dioda SS14, dar pe care n-am reusit sa o gasesc prin nici un magazin din bucuresti (cele din Maica Domnului).poate sa-mi spuna cineva unde o pot gasi prin bucuresti sau daca o pot inlocui cu altceva?am pus si o poza cu dioda.Multumesc Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 E o dioda Schottky redresoare care admite max. 1A si 40V. Poti folosi orice dioda Schottky cu parametrii astia sau mai mari. Nu are rol de stabilizare, ea impiedica descarcarea acumulatorului prin celulele solare atunci cand lumina este slaba si acestea nu genereaza curent. Link spre comentariu
Vizitator mrj Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 poti sa-mi dai un model anume?nu prea ma pricep la electronica.mersi Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 SS15, SS16, SS18, SS19, SS110 Link spre comentariu
Vizitator mrj Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 mersi,ma duc sa vad ce gasesc pe la magazine. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 In caz ca n-ai gasit celelalte SS-uri, un 1N5819 (mult mai comun tip de schottky) poate fi folosit in loc de SS14 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum