doru3160 Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Cu sau fara detector de metale,tot va trebui spart...de regula dozele vechi din pereti nu prea fac necazuri,sau sunt rare cazurile cand fac scurt din senin...si se pot depista usor prin ciocanire,oricat de astupate ar fi,suna altfel decat peretele.Excludem faianta,pt ca bucataria merge,deci circuitul ala nu e afectat,si restul apartamentului nu e dus prin bucatarie,deci nu prea e ce cauta sub faianta.Alta treaba e insa daca a fost de ex o debara pe al carui perete a fost o doza de ramificatie...aia obligat a fost bagata in pardoseala,sub gresie(sau ce-o avea acolo),si a mers pana a dat de apa...trebuie vazut daca acel tip de apartament a avut asa ceva,si mai mult ca sigur se gaseste si problema,numai ca vor trebui sparte macar o placa de gresie sau mai multe daca nu se nimereste din prima...Cunosc atitudinea asta la diversi proprietari,vor interventie dar fara sa atingi nimic...de regula ii sfatuiesc sa-si treaga prelungitoare in toata casa pana la prima curatenie,si cand sunt hotarati sa faca macel in casa,prima data sa cheme electricianul sa le rezolve problemele. Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 In imagini apare led-ul aprins si produce si un piuit cand detecteaza firul de curent, iar cand nu detecteaza led-ul este stins si nu piuie. Link spre comentariu
euvasile Postat Septembrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Asta a facut recent curatenie, modificarea s-a produs in baie unde a mai adaugat doua prize si un ventilator iar acolo nu este nici urma de doza de unde s-a legat, a acoperit dobitocul cu faianta.Oricum nu ma mai intereseaza, am renuntat, sa-l caute pe individ, eu am treburi mai importante, nu am timp sa sparg faianta la fraieri . Apropo de aparatul de detectie la cati centimetri are efect? Ca daca traseul circuitului este prin sapa nu ai nicio sansa sa-l gasesti daca aparatul merge la 2-3cm. Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Product Description1\Metal test: 15mm diameter steel tube,24mm depth2\The LED will light and beep sounds whenever the detector detects metal or voltage3\Voltage mode: AC 100V electric wire(30mm depth) AC 220V electric wire(40mm depth)4\Operation Condition: -20~60 °C below 30-80% RH.5\ Battery: 9V (6F22)*16\ Dimension: 150L*78W*24H(mm)7\Weight: 110g (not including battery)O constatre de ultima ora(azi dimineata), daca nu trece curent prin conductor, nu-l detecteaza, deci in situatia in discutie, trebuie cuplat un consumator intre faza prizei(siguranta de nul scoasa) si un nul luat separat pentru a detecta circuitul.P.S.Mi-am adus aminte de o metoda din Tehnium(nu mai stiu numarul). care pentru detectare utiliza un aparat de radio in gama de unde lungi sau medii(deci cu antena cu ferita) si se urmarea zona pe unde aparea brum la auditie. Link spre comentariu
euvasile Postat Septembrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2012 Am improvizat un detector dintr-o masinuta cu telecomanda. Montajul din masinuta l-am introdus intr-o lanterna de bicicleta la care in loc de bec i-am adaptat un led si un buzzer. Distanta se poate regla de la 2cm pana la 8m, merge fara probleme si la faianta si la pardoseala, am facut teste. Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Daca esti amabil sa dai mai multe detalii. Led-ul si buzzerul unde au fost conectate in receptorul masinutei? Link spre comentariu
H Robert Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Am improvizat un detector dintr-o masinuta cu telecomanda. Montajul din masinuta l-am introdus intr-o lanterna de bicicleta la care in loc de bec i-am adaptat un led si un buzzer. Distanta se poate regla de la 2cm pana la 8m, merge fara probleme si la faianta si la pardoseala, am facut teste. Poate vroiai sa spui ca intre 2 si 8 cm nu 8 m Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Daca este telecomanda de masinuta, este posibil, raza de actiune este de cca.50-100m la modele telecomandate. Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Da, este telecomandata, a folosit receptorul din masinuta, dar nu-mi dau seama unde a conectat buzzerul si ledul, si-apoi jucariile astea sunt in 27 MHz. Cat poate "emite" un conductor prin care trece tensiunea de 220 , chiar pana la 8 metri ? In cazul asta nu prea mai ai cum sa mai depistezi firele cu exactitate/aproximatie. Cred ca sunt 8 cm. Oricum, felicitari pentru reusita, daca da si rezultatele asteptate, bravo ! Poate ne dezvaluie si secretul. Link spre comentariu
euvasile Postat Septembrie 25, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Ledul si buzzerul sunt pe comanda de iesire a motorului de la masinuta, bineinteles inseriate cu cate o rezistenta. Se poate regla de la 2 cm pana la 8 metri poate si mai mult dar la ce o folosesc acum nu e cazul trebuie reglata cam la 6 cm sa ai o precizie cat mai buna, daca cablul e ingropat mai adanc atunci reglezi distanta mai mare, mare sfaraiala. Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Bun, am inteles. In locul motorului se conecteaza buzzerul si ledul. Reglajul pentru distanta de unde se face ? Nu cred ca se poate modifica asa usor frecventa receptorului. Motorul era actionat din telecomanda,(emitatorul) in cazul de fata trebuie sa apropii antena receptorului de perete pentru a depista firele. Corect ? Ideea este interesanta si de urmat. Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Nu frecventa semanalului emis trebuie modificata, deoarece daca este modificata, cele doua montaje(emisie si receptie) nu mai pot comunica.Trebuie redusa ori intensitatea semnalului generat, ori sensibilitatea la receptie.Ideea este foarte buna, in loc sa urmaresti un camp slab generat de curentul din retea, urmaresti un semnal mult mai puternic generat de emitator prin cablul din perete, acesta(cablul) functionand ca o antena.Trebuie mentionat ca operatia se face fara tensiune prin fire(cu sigurantele scoase). Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Sa inteleg ca se foloseste si emitatorul ? Eu intrebam de unde/din ce face reglajul pentru distantele mentionate 2cm - 8cm. Link spre comentariu
euvasile Postat Septembrie 25, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Bineinteles ca se foloseste semnalul emis de telecomanda(vezi filmuletul postat) , iar reglajul se face din bobina care se afla in montajul de receptie, practic se modifica sensibilitatea de receptie, numai ca trebuie sa folosesti o bucatica de lemn ascutita ca sa nu se strice miezul bobinei , iar daca ai mult de lucru se poate adapta si alceva. Numai aveti grija sa nu planga aia mici dupa masinuta. Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 trebuie sa folosesti o bucatica de lemn ascutita ca sa nu se strice miezul bobineiExista chei de acordaj pentru bobine cu miez de ferita, costa 20 lei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum