cristianvalentin Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Salutare ! Azi pe cand masuram ceva cu aparatul de masura un rezistor s-a ars ,l-am identificat da nu pot sa imi dau seama ce valoare are .El este marcat astfel negru alb,alb argintiu, dupa calculele mele ar fi un rezistor de 9000k ,dar nu am gasit pe net nimic! Ma poate ajuta cineva? Multumesc! Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Nu exista la rezistente culoarea negru ca drept prima din cod, acesta incepe cu maro, si nici macar de 2 ori alb la a 2-a si a 3-a banda, ceea ce sugereaza ca nu ai identificat corect culorile, rezistentele cand se carbonizeaza/innegresc/ard, isi pot modifica culorile benzilor inscriptionate. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Septembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Si o mica poza Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Repet, nu exista cod al culorilor la rezistente care sa inceapa cu negru, si doar pentru ca tu nu stii asta nu inseamna si ca tre sa devii agresiv Daca te uiti mai atent ai sa vezi ca are de fapt 5 benzi, si prima culoare este verdele, din pacate din poza nu se pot distinge foarte bine si urmatoarele 3 culori care decid gradul de multiplicare al lui 5. Link spre comentariu
kuchta Petru Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Cred ca este vorba de o rezistenta de 2-3 wati, bobinata si ohmi putini. Link spre comentariu
romicap Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Daca e bobinata (eu cred ca e !) zgarie la mijloc pana dai de nichelinamasoara cu instrumentul si inmulteste cu 2 ! Se pare ca se poatept. ca e arsa intr-o parte Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Septembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Imi cer scuze de semn ,nu eram agresiv nu am de ce sa fiu!Culorile se vad clar pe rezistor si sunt si sunt asezate astfel verde,argintiu,alb,alb,negru.Pe la jum are o bucata din invelis sarita!Am gasit o alta poza cu rezistorul vinovat! Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Vad ca posesorul ace3stei componente aparent necunoscute este un banal multimetru digital din ala simplu de 10 lei parca, aveam si eu o astfel de placa dar nu o mai gasesc, iti putea spune ce si cum, oricum daca e sa ne luam strict dupa valori ar fi un rezistor de o valoare imensa, ma indoiesc ca este cazul, ceea ce probabil sugereaza faptul ca intr-adevar ar putea fi bobinat desi la cat de subtire este...nu sunt asa sigur.O posibila solutie este sa spui tipul aparatului si sa rogi un coleg care detine ceva similar sa defaca jucaria si sa confirme valoarea rezistorului. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Septembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Da,este vorba de un KT830BUZ ,in jur de 25 de lei ,o sa incerc sa caut pe google poate gasesc schema lui sa vad ce valoare are. Aparatul s-a stricat cand era pus pe A ,o sa verific daca celelalte functii mai sunt disponibile.PS: cum se poate masura consumul unui traf de 250 VA daca aplicam formula P=U*I avem 1,086 A consum de la retea Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Acel consum este in functie de sarcina aplicata pe secundar/secundare, si maximul in primar este dat de maximul de consum posibil din secundar ( in functie de puterea trafului ) la care se adauga coeficientul de randament, in gol consumul ar trebui sa fie destul de mic, in cazul lipsei unui ampermetru poti inseria pe firul de faza de la alimentare o rezistenta de putere pe post de sunt, stiind valoarea ei in Ohm masori tensiunea ce pica pe bornele rezistentei si aplici legea lui nenea om', atentie insa ca este vorba despre tensiunea de retea, care prezinta pericol letal de electrocutare, asadar nu incurajez deloc folosirea acestei metode decat in situatia in care stii foarte bine ceea ce faci si cum sa te feresti de a fi electrocutat, in nici un caz nu se ating bornele rezistentei inseriate pe fata prizei cu mana, se folosesc cabluri cu conectori tip crocodil, cuplati anterior alimentarii. Nu se poate folosi orice valoare a suntului, nici la rezistenta in Ohm nici la puterea disipata, trebuie anticipat consumul aproximativ dupa care se calculeaza o rezistenta cat mai potrivita spre a folosi drept sunt, in exemplul tau sa zicem ca se poate ajunge la un consum maxim de 1,5A, daca alegi o rezistenta de 10 Ohm atunci pe ea vor pica la cei 1,5A, 15V si o putere de 22W, atunci pentru a micsora puterea disipata micsorezi si valoarea rezistentei, la 1 Ohm pe rezistenta vor pica 1,5V si 2,3W, asadar o rezistenta de 1 Ohm si 5W poate fi folosita cu succes. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Si o mica pozaRezistenta are culorile (dupa cum s-a vazut desfacand aparatul):negru-alb-alb-gri(argintiu)-verde ceea ce da un 0.99ohm la 0.5% precizie.Asa e marcata si poate fi 0.25W. Langa este cea alb-negru-negru-gri(argintiu)-verde aparent functionala (adica ne afumata ).Cred ca acel rezistor este cu rol de siguranta...PS: pentru Marian care zicea ca prima dunga nu poate fi negru, este posibil mestere ! D-aia se codifica 0R1 sau negru-culoare-culoare-etc... Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 @thunderer imi place sa cred ca cunosc destul de bine codul culorilor, nu prea am avut vreodata nevoie sa consult cataloage/tabele/google pentru a decide ce culori tre sa aiba o anumita rezistenta, sau invers ce valoare ar avea in functie de culorile prezente, tocmai de aceea am mers din instinct spunand ca nu exista culoarea negru la inceput ( o afirmatie eronata si pripita din partea mea pentru care imi cer scuze ), bazandu-ma pe ceea ce stiam, si din cate vad pe gogu nici el nu gaseste prea multe surse cu negru fiind prima culoare.Insa atentie, Gri nu este in nici un caz acelasi lucru cu argintiu asa cum sugerezi tu la a 4-a banda, gri-ul ofera acolo o rezistenta de 9900M, in timp ce inlocuind-o cu argintiu ar fi doar 0,99Ohm, o diferenta majora.Oricum uitandu-ma mai bine pe poza concluzionez si pe baza spuselor autorului temei ca acea rezistenta era folosita pe post de sunt la masurarea mA, si cred ca se poate inlocui cu una de 1 Ohm in caz ca nu se gaseste valoarea originala. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Septembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Am trecut azi pe la atelier de depanare Tv cu speranta de a gasi acel rezistor de 0.99 OHmi,insa nu am avut noroc,dar am luat cateva de 1 Ohm si 3 de 0.5 ohmi .Cele de 0.5 ohm sunt mai mari ca cele de 1 ohm ,ca dimensiuni.Pe care imi recomandati sa le pun?Va multumesc! Link spre comentariu
leoncris Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Baga una de 1 ohm. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 ... Insa atentie, Gri nu este in nici un caz acelasi lucru cu argintiu asa cum sugerezi tu la a 4-a banda, gri-ul ofera acolo o rezistenta de 9900M, in timp ce inlocuind-o cu argintiu ar fi doar 0,99Ohm, o diferenta majora.... Ai dreptate, gri si argintiu nu-i acelasi lucru. Dar (asa cum se vede din tabloul atasat), ambele sunt indicatori de precizie (si ce diferenta: 0.05 la 10%), si nu multiplicatori. Eu zic ca-i bine, am gresit dar am invatat ceva, gratie chestionarii tale asupra afirmatiei mele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum