doru3160 Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 -O alta varianta este cositorirea legaturilor, mai usor si eficient in cazul in care cablurile sunr multifilare ( litate sau cam asa ceva ), avantajul astfel obtinut este ca si anume contactul este perfect pe orice suprafata alegem noi, numai ca daca acele legaturi vor alimenta consumatori mai mari este totusi posibil ca si anume cositorul sa se incalzeasca ( nu este el un conductor tocmai perfect ), insa se poate folosi cositor cu temperatura de topire mai ridicata, doar ca-i mai greu de lucrat cu el,O fi banala treaba...dar omul cat traieste,invata.De ex eu as vrea sa aflu cam ce consumator ar putea fi bagat in priza aia,in asa fel incat sa topeasca fludorul(deci nu aliajul de lipit cu temperatura mare de topire),banuind ca acolo sunt conductori de 2,5mmp si priza e una obisnuita(de calitate sa zicem) si se afla intr-un banal apartament... Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Fiecare este liber sa inteleaga ce doreste, insa eu nu am spus ca acel cositor se va topi cu certitudine, ci ca este posibil sa se topeasca ceea ce sunt 2 lucruri categoric diferite si as aprecia sa nu mi se interpreteze spusele dupa bunul plac. Fludorul stim cu totii ca nu este un conductor perfect, si evident asta inseamna ca in anumite conditii este pisibil ca tocmai aceasta imperfectie sa provoace caldura, in ce conditii? ce consum? cat se incalzeste? pai de unde vreti sa stiu eu ce are omul in casa si ce foloseste, de multe ori neprevazutul este cel care provoaca surprize, sunt lucruri pe care nimeni nu le poate anticipa decat electricianul in cauza ce executa lucrarea consultand totul la fata locului si depinde de experienta lui sa prevada si sa anticipeze/elimine cat mai multe variabile. O solutie ar putea-o reprezenta combinarea torsadarii cu cositoritul, astfel se elimina stresul mecanic asupra aliajului de lipit. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Pai sa reformulam,daca s-a adus inutil in discutie aspectul asta...ce consumator poate fi pus in bagatela aia de priza pt a fi posibila topirea fludorului?Pana la urma aveti dreptate intr-un aspect...prea multa vorbarie,pt un lucru banal. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Experienta m-a invatat ca nici un detaliu nu-i inutil de luat in calcul in ceea ce priveste tensiunea de la retea si instalatiile electrice, e drept, uneori nu vreti sa stiti ce improvizatii folosesc doar ca stiu ce fac si stiu ca in timpul scurt cat am nevoie de ele isi pot face treaba Cu totul alta este situatia in cazul celor care posteaza intrebari de acest fel aici, lucru care evidentiaza lipsa de experienta si o intelegere cel mult sumara a fenomenelor implicate, ei bine sugestiile trebuiesc bine gandite pentru a anticipa pe cat posibil neprevazutul, nu poti sa sugerezi ceva care intr-un anumit caz a mers si ai facut din asta un soi de regula de facto ( vorbesc in principiu si nu personal ), de aceea repet, in anumite situatii neprevazutul se poate intampla si atunci daca respectivul care a folosit sfatul tau ca pe ceva de bun, a suferit daune te vei simti vinovat moral ( cel putin ) de situatia neplacuta a sa, tocmai de aceea insist sa se prezinte pe cat posibil cea mai dezavantajoasa situatie la fiecare varianta si autorul temei sa foloseasca ce crede de cuviinta, stiind ca ai avertizat ce se poate intampla in fiecare caz, si cum consideri tu ca fiecare dezavantaj poate fi combatut nu te mai poate considera nimeni autor moral al unor neplaceri. PS:Repet, toate referirile mele sunt categoric impersonale, si intr-adevar, prea multa teorie pentru ceva simplu, am prezentat deja 3 optiuni principale, si alte sugestii de combinare a lor, nu voi spune sa se aleaga vreuna expres, ma multumesc cu indicarea posibilitatilor, si las alegerea pe seama cititorului. Link spre comentariu
vdingo11 Postat Septembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Va multumesc mult tuturor. Consumatori nu voi avea foarte multi si mari in acea zona (un tv, un calc si elelale aparate electrocasnice uzuale (fier,etc)) In acest moment as avea loc sa fac o rasucire mecanica pana in 5 cm ca nu am montat inca doza finala.Totusi din ce am inteles eu ar fi mai indicat cu regleta sau cleme (nu am inteles daca sunt lucruri diferite)Imi puteti recomanda un model bun pentru acestea ca sa stiu ce sa caut? (stiti cum este la magazin tot ce au ei este foarte bun) Link spre comentariu
vdingo11 Postat Septembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Ma uit de ceva timp pe net si nu imi dau seama cum se folosesc aceste reglete (nici nu am vazut una in realitate recunosc) Se rasucesc cele doua fire (pe ce distanta) ce se doreste a fi unite si apoi se strang in surubul regletei sau cum?Multumesc. Link spre comentariu
davidut5 Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Rasucesti firele cat lungimea conectorului metalic apoi le strangi cu amandoua suruburile. Link spre comentariu
vdingo11 Postat Septembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Rasucesti firele cat lungimea conectorului metalic apoi le strangi cu amandoua suruburile. Multumesc.Eu ma gandeam sa nu se puna unul printr-o parte si celalat prin partea cealalta si sa se stranga fiecare cu surubul sau. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Eu ma gandeam sa nu se puna unul printr-o parte si celalat prin partea cealalta si sa se stranga fiecare cu surubul sau.E si asta o varianta numai ca sugestia lui @davidut5 este mai buna deoarece contactul are loc pe o suprafata mai mare, deci este mai bun, insa asta este valabil numai daca firele astfel torsadate au loc in regleta. Link spre comentariu
vdingo11 Postat Septembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Eu ma gandeam sa nu se puna unul printr-o parte si celalat prin partea cealalta si sa se stranga fiecare cu surubul sau.E si asta o varianta numai ca sugestia lui @davidut5 este mai buna deoarece contactul are loc pe o suprafata mai mare, deci este mai bun, insa asta este valabil numai daca firele astfel torsadate au loc in regleta.De ce spuneti ca este si asta o varianta? Ar mai fi si alt sistem de prindere decat cele doua a firelor in reglete?Cred ca v-ati dat seama ca am vrut sa spun: "Eu ma gandeam sa se puna unul printr-o parte si celalat prin partea cealalta si sa se stranga fiecare cu surubul sau.". Nu avea ce cauta acel nu - Eu ma gandeam sa nu...Dupa parerea mea neavizata evident, mi se pare ca acest sistem ar fi echivalent cu cositorirea in ceea ce priveste rezistenta mecanica.Intrebarea fireasca este: de cat sa cau regletele pentru a putea intruduce doua fire torsadate de 1,5 in varianta lui davidut5.Dar pentru fire de 2.5. Link spre comentariu
vdingo11 Postat Septembrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Am casit pe net aceste wire nuts,Pot oare inlocui cu succes cositorirea (am incercat pe doua fire de proba si nu imi iese) si regletele ?- pentru cei care au folosit.Nu stiu daca se gasesc la noi. Link spre comentariu
davidut5 Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Alea cred ca sunt pentru fire litate. http://www.misiuneacasa.ro/forum/showth ... -Wire-nuts Rigleta ar trebui sa fie la orice magazin de constructii\electrice. Link spre comentariu
vdingo11 Postat Septembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2012 Am fost ieri sa cumpar regleta si am vazut ca sunt de 4A, 10A, 15A, 25A.Am intrebat vanzatorii si daca ei aveau in magazin de 4A imi spuneau ca aceea este perfecta, atat timp cat intra firul in ea.Evident ca nu m-am lasat influientat de ei si va intreb pe voi:1. cati Amperi sa aiba regleta pentru firele monofilare de la intrerupator cu diametrul de 1.5mm2. cati Amperi sa aiba regleta pentru firele monofilare de la priza cu diametrul de 2.5mmPrecizez ca la tablou am sigurante de 10A la becuri si 16A la prize.In plus pe unele reglete nu scia absolut nimic doar golul unde intra cablul era mai mic/mare. Pe altele la 2.5mm scria 10A si 380A, pe cea de 15A scria parca 4 mm si nu mai retin exact cati V.Eu m-am oprit la cea de 2.5 cu 10A, ca este firul de 2.5, dar vreau sa fiu sigur ca nu voi avea probleme.Exista vreo metoda prin care se poate calcula pentru grosimea firului cat sa fie intensitatea curentului?Multumesc anticipat. Link spre comentariu
davidut5 Postat Septembrie 16, 2012 Partajează Postat Septembrie 16, 2012 E bine sa iei de amperi mai multi, pentru ca este mai groasa in carne, si nu crapa cand strangi firele.Eu la mine in oras nu am gasit decat pe marimi, nu am vazut aceasi marime la amperi diferiti. Link spre comentariu
vdingo11 Postat Septembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2012 E bine sa iei de amperi mai multi, pentru ca este mai groasa in carne, si nu crapa cand strangi firele.Eu la mine in oras nu am gasit decat pe marimi, nu am vazut aceasi marime la amperi diferiti.Nici la mine nu am gasit pentru o grosime a firului de amperi diferiti. Amperii cresc pe masura ce creste diametrul firului ce paote fi introdus in regleta.Dupa cum am spus pe unele nici nu scrie nimic.Problema mea este daca cele pe care scrie 10A si 380V, in care intra usor firul de 2,5 mm sunt bune in conditiile in care eu am la tablou siguranta de 16A? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum