Vizitator stefanlts Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Salurate , sunt nou pe forum , am cautat ce ma intereseaza dar din pacare nu am gasit nimic ... Daca mai exista un astfel de topic va rog sa ma directionati catre el , cert este ca sunt pasionat de fotografie. Recent am inceput sa fac timelapse-uri . Toate bune si frumoase dar e mai spectaculos cand faci un timelapse care se si misca : http://vimeo.com/15328899 . Stiu cum sa fac sina si restul dar partea cu motorizarea lui este mai complicata pentru mine . Imi place insa nu cunosc electrionica si am cunostinte foarte mici in acest sens . M-am documentat pe alte site-uri si probabil pentru realizarea prioectului va trebuii sa am o sursa , un motoras un potentionetru si un controller pentru a regla viteza motorului . In speranta ca primesc un pic de ajutor apelez la cunostintele voastre :ce motor sa folosesc , ce controller si ce potentiometru , si mai ales cum trebuie sa le leg , care ar fi schema electrica pentru un astfel de set-up . Ar fi mai simplu un motor si un transformator reglabil ? Astept cu mare interes un raspuns din partea voastra , Stima Link spre comentariu
Iustinian Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Deci din ce am citit am inteles ca ai nevoie de un controller,nu??Eu iti recomand unul PWN foarte simplu care este eficient fata de cel liniar cu LM317 si altii ca el.....Totul se bazeaza pe LM555 care este un generator de semnal.Acesta este trimis la un tranzistor de putere,in schema se cere IRFZ46N dar poti folosi IRFZ44 sau 48N . Schema o gasesti pe site. http://electrodb.ro/atelier/controller/ ... plere-pwm/ Link spre comentariu
Electronicserver Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Vrei sa se si intoarca pe sina ansamblul ? Sau il impingi tu ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum