Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plita + cuptor pe gaz, e necesar proiect ?

Vizitator casuta

Postări Recomandate

Vizitator casuta

Salut,renovez in apartament si imi inlocuiesc actualul aragaz vechi cu o plita si cu un cuptor, ambele incorporabile si functionand cu gaz, fara contor individual. Lucrarea mi-o fac cu un instalator autorizat, insa am nu am primit un raspuns 100% sigur daca aceasta lucrare necesita cumva proiect separat; unii s-au si oferit sa-mi faca proiect, insa mi-au cerut niste preturi imense (gen total cheltuieli spre 1500 lei din care proiect 750 lei, avize gaze vreo 600 si lucrarea propriu-zisa 250-300 lei - doi robineti, un T, doua furtune flexibile de max 50 cm). Am intrebat si la GDF, insa m-au indrumat spre alte societati. Deci, care e calea legala si daca totusi se poate si fara proiect (de fapt fara costurile mentionate).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costi002

2

• draku

1

• avengers

1

in jurul firmelor de distributie a gazelor (distrigaz, eon sau oricare ar fi) exista o intreaga mafie a firmelor care au ca domeniu de activitate gazele naturale (proiectare, executie, etc) ceea ce face ca, calea legala sa fie cea mai complicata si mai scumpadaca ai un instalator autorizat care iti poate face lucrarea, nu vad care e problema. in definitiv nu e vorba decat de un teu si doua racorduri flexibile metalice.

Link spre comentariu

Logic ar fi sa asimilam plita + cuptorul pe gaz cu un aragaz......ca pana la urma tot cam acelasi consum il au. Din punctul meu de vedere cat te inscrii in acelasi consum cu cel al unui aragaz nu este necesar sa faci nici un proiect, instalatia actuala putand asigura debitul necesar de gaz.In mod normal proiectul este necesar pentru a realiza un nou traseu al conductei in casa si care sa suporte debite mai mari de gaz (o centrala termica consuma aprox 2,5- 3 mc/h), ceea ce nu va fi cazul tau, avand in vedere ca plita + cuptorul pe gaz nu consuma asa mult.

Link spre comentariu
Vizitator casuta

asta a fost si criteriul pe care eu l-am luat in calcul; cf normativ, la teava de 1/2" si 20 mbar presiune, debitul este de 0.96 m3/h. Daca adun consumul total plita si cuptor imi iese 1.01 m3/h, deci mai mare, dar cu putin (practic nu vor fi folosite niciodata toate arzatoarele)

Link spre comentariu

Eu cand am facut proiectul la gaz, proiectantul mi-a pus masina de gatitin bucatarie. I-am spus ca voi pune plita si cuptor separat dar a spus ca nu conteaza. In proiect apara masina de gatit dar el al pus un T si 4 robineti. Eu spun ca poti sta linistit si sa nu faci proiect.Am refacut proiectul in momentul in care a mai aparut un "foc" in plus, dar in alta camera si cu modificarea traseului (a mai aparut un T pe teava)

Link spre comentariu
Vizitator casuta

Cei 4 robineti vin 2 pe teava comuna inainte de T si cate unul pe fiecare ramificatie a T-ului, inainte de cordonul flexibil ? Cand am scos vechiul aragaz, instalatorul mi-a pus doi robineti de gaz pe teava, un regulator si un T cu dopuri (pana termin de renovat). Eu n-as mai pune decat cele doua cordoane flexibile pana la aparate; e drept ca astfel nu le pot inchide separat, dar nu ma dreanjeaza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări