en Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 In mod sigur si la mine o sa se rupa varful !! Am insistat sa-l fac asa de motzoiat,mai mult de amorul artei Otelul pe care l-am folosit este OLC45,pretabil la un tratament de imbunatatire in conditii de temperatura riguros controlata. Nu cred ca se merita atata tavaleala.Daca se uzeaza,il bag pe strung si mai iau un span pe filet. Nu-i bai! Link spre comentariu
en Postat Noiembrie 14, 2015 Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 Revin cu ceva poze si concluzii la probele finale.Si eu am primit ajutor si e normal sa-l intorc sub o alta forma celor care au nevoie de el... Prima concluzie si cea mai importanta;luati-va toate masurile de prevenire a accidentelor. Am spart ceva lemne de salcam si am incercat sa tin cu mana de lemn.Lemnul fiind de esenta tare,conul mi l-a smuls si a inceput sa-l roteasca.Nu m-am invatat minte si am continuat.Dupa cateva zeci de lemne sparte,unul s-a impanat intre con si placa de baza,a aparut efectul de pana si a rupt axul conului de...40mm diametru.Asa ca am bagat un limitator reglabil pe partea stanga pentru a preveni rotirea lemnului si...ruperea mainilor.Pe axa conului am montat lame de despicare-limitare,dar nu prea sunt incantat de ele. Link spre comentariu
ianhus Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 Salut. Tot am vrut sa imi procur(produc in parte) o unealta de genul. Banuiesc ca ati vazut si dvs variante de con ..sub forma de filet, genul ala,il lauda cineva ca e mai fiabil si nu apare fenomenul ala de impanare. Nu am testat, repet, doar din povesti. Ati ales varianta asta banuiesc din ceva motive. Totusi avand in vedere ca deja il aveti ce ati observat? Conteaza turatia?, in ce masura? Si ce putere are acel motor?Multumesc si felicitari pentru realizare.Revin....nu am vazut tot topicul, partial exista raspunsuri la ce am intrebat, in el. Totusi ce ziceam eu ca am vazut si vorbea omu de lipsa "fenomenului" de impanare avea un filet foarte pronuntat, aproape ca la o masina de tocat carne. Link spre comentariu
en Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 Intre timp si eu m-am documentat si am rezolvat problema.Conul trebuie sa "atace" lemnul undeva in partea de jos.La mine intra chiar la mijlocul lemnului si in felul asta il transorma in "elice" smulgandumi-l din mana.Am bagat niste calupi de lemn intre con si placa de baza si acum nu-mi mai smulge lemnul din mana.Turatia la con este in jur de 350-400 rot/min,motor de 5Kw. Link spre comentariu
Sir john red Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 Care este inaltimea optima intre masa si varful conului?? 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 Se vorbeste de ruperea virfului conului.Oare nu ar fi mai bine ca pe o lungime de 20-30mm de la virf,adincimea si pasul filetului sa fie mai mic? In felul asta virful nu s-ar mai rupe. Ce ziceti? Link spre comentariu
en Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 (editat) @ Sir john red 20-30mm,intre diametrul exterior (pe partea cilindrica a conului) si placa de baza,asta pentru a nu antrena bucati de lemn intre con si placa de baza. @ GEO 53 BN Categoric ar fi mai bine,dar e mai greu de facut.Si mai e o problema;daca unghiul comului este mic si varful va fi mai subtire si riscul de a se rupe creste. PS Nu stiu de ce e asa de colorat textul!!!! Editat Noiembrie 18, 2015 de en Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 @ Sir john red 20-30mm,intre diametrul exterior (pe partea cilindrica a conului) si placa de baza,asta pentru a nu antrena bucati de lemn intre con si placa de baza. @ GEO 53 BN Categoric ar fi mai bine,dar e mai greu de facut.Si mai e o problema;daca unghiul comului este mic si varful va fi mai subtire si riscul de a se rupe creste. PS Nu stiu de ce e asa de colorat textul!!!! Probabil ai selectat din gresala culoarea asta. Cind deschizi fereastra in care scrii in dreapta emoticonului este litera A cu un patratel cu 4 patratele de culori diferite unul rosu,unul galben,unul albstru si unul verde(cred). Tot acolo este o sageata cu virful in jos.Apasind pe sageata o sa apara toate culorile. De acolo selectezi culoarea dorita. Link spre comentariu
Adrian Pruna Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Asa arata al meu. Pas de 6 mm, fi 65, OLC 45. Asteapta tratament. Este pt. un client. Eu am despicator hidraulic. Link spre comentariu
en Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 (editat) Asa arata al meu. Pas de 6 mm, fi 65, OLC 45... Cred ca pasul este cam mare. Va trebui ca turatia conului sa fie cca 150-200rot/min.Eu am avut pas de 5.5mm si dupa ce s-a rupt varful,am modificat pasul la 3,5 mm.Inclusiv unghiul conului l-am facut mai mare.La pas mare devine periculoasa folosirea conului. Editat Februarie 8, 2017 de en Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum