Vizitator Yahweh Postat Septembrie 9, 2012 Partajează Postat Septembrie 9, 2012 Am analizat forumul si nu am gasit un topic in care sa postez aceasta nelamurire.Fratele meu are un teren la tara vreo 2500mp2 , copaceni ilfov, intr-o zona in care nu se poate racorda la energie electrica,si ar dori ca acolo sa faca o mic gradina ,dar intampina o problema mare si anume ... irigarea.Am cautat pe net ceva motopompe dar din pacate,desi au un debit mare de apa (si evident functioneaza pe benzina ,ceea ce ar fi fost un avantaj),nu pot refula/trage apa de la o adancime de 50 de metri(atat cat are respectivul put ),asadar m-am orientat catre pompele submersibile..dar aici intervine alta problema si anume energia electrica.Aveti cunostinte de pompe subersibile care sa functioneze cu ajutorul panourilor solare fotovoltaice ,sa poata trage de la 50m adancime si care sa aibe si un debit mare de apa,care ar fi pretul ? ce imi recomandati intr-o astfel de situatie ? Link spre comentariu
briobit Postat Septembrie 9, 2012 Partajează Postat Septembrie 9, 2012 cam mare 50 metrii... eu stiu ca acum catva ani nu am reusit sa gesesc o solutie cat de cat rezonabila sa scot apa de la 38 de metrii (fantana), la un debit rezonabil ... apa in fantana am 12 metrii la un diametru al fantanii de 1,4 metrii dar e al draq de mult pana jos... astept si eu cu nerabdare eventual sugestii/idei (momentan apa se scoate la manivela manual) Link spre comentariu
cristi_ozana Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Salut,se gasesc hidrofoare care functioneaza pe principiul de ejectie care pot trage apa pana la 100 metri! Link spre comentariu
bcristian Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Ejectoarele au un randament jalnic fata de submersibile.Solutia cea mai simpla este generator pe benzina sau motorina si pompe.Exista pompe de debite f mari, problema e cat costa.La panouri solare investitia este considerabila - dar in functie de ce se vrea sa se obtina in final este posibil sa merite. Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Poti folosi o submersibila,si un generator de curent ...pe timpul cat se iriga.....! Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 14, 2012 Partajează Postat Septembrie 14, 2012 Omul vrea debit mare , de la 50 m adincime ... cam greu cu solara ... de fapt cam greu oricum , solutiile se duc spre abordarea " industriala " , in teorie totul e simplu , logic , si posibil ... probabil ca prin imprejurimi nu prea sint totusi gradini , asta spune ceva ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum