Vizitator 12_pacate Postat Septembrie 9, 2012 Partajează Postat Septembrie 9, 2012 Salutare tutor, doresc sa fac inbunatatiri unei dacii 1310 (stiu electronica la nivel de amator).Pentru inceput as dori ca in locul casetofonului sa montez un panou cu diverse automatizari ( afisaje si control ), primul pas l-as face prin doua afisaje pe leduri, unul sa-mi indice temperatura de pe sonda de temperatura a apei din motor si al doilea sa-mi indice temperatura unui senzor din habitaclu (mai tarziu acesta va controla si temperatura prin inchiderea-deschiderea unei electrovalve la circuitul de apa al climatizarii). Pe viitor ma mai gandesc la un senzor pentru temperatura exterioara, un afisaj digital al turatiei, un mp3 player, ceva care cat de cat sa o aduca la un nivel civilizat.Daca aveti ceva idei sau scheme va rog sa ma ajutati. Link spre comentariu
cristi71 Postat Septembrie 9, 2012 Partajează Postat Septembrie 9, 2012 http://www.niqro.3x.ro/nivel/nivel.htm http://www.niqro.3x.ro/trepte_viteza/viteza.htm http://www.niqro.3x.ro/apa/apa.htm http://www.niqro.3x.ro/poz/poz.htm Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Dintre toate cea mai utila o gasesc pe cea de avertizare pozitie aprinsa,mai ales acum cand esti nevoit sa mergi si ziua cu lumini,se poate intampla des sa uiti sa le stingi,si varianta cu LED nu mi se pare inspirata,pt ca indicator luminos ai deja in bord,daca nu-l vezi pe ala,nici LED-ul n-ai sa-l vezi,dar un mic difuzor cu un oscilator pe la vreo 2-3Khz,iti garantez ca n-o sa-l mai ignori,ba chiar te poate enerva,si stingi repede luminile,restul mi se par "mofturi" sau complicatii inutile.Temperatura apei o ai deja in bord,si cel putin la mine a functionat f bine,aveam baza pe indicatie,deci afisajul pt temperatura mai bine l-ai folosi pt indicarea tensiunii bateriei,e mult mai util decat multe altele...cea mai tare mi s-a parut aia cu indicarea treptei de viteza...e drept ca e o aventura s-o nimeresti pe cea care o vrei,dar sa te uti pe un afisaj sa vezi in ce treapta ai nimerit,mi se pare tare Imi inchipui ce aventura ar fi reglajul contactelor undeva pe timonerie,stiut fiind cat tre sa mesteci cu melesteul ca sa intri in treapta dorita...Daca vrei sa aduci imbunatatiri,te sfatuiesc sa te concentrezi pe chestiuni care sa-ti faca viata mai usoara,gen aprindere electronica(daca nu are),un sistem audio decent,inchidere centralizata,alarma(nu ca ti-ar fura-o careva,dar da bine) Si prea multe afisaje care sa-ti distraga atentia prin clipoceala sa stii ca nu te ajuta la un condus relaxat,mai ales noaptea,asa ca sfatul meu e sa te limitezi doar la utile,si sa nu o transformi in naveta spatiala...oricum mersul nu-l vei putea schimba.Am avut cateva dacii in 20 ani,si nici macar la inceputuri n-am fost tentat sa bag pe ele mai mult decat a fost necesar,in schimb cred ca sunt printre putinii care considera ca dacia a fost o masina buna la vremea ei...simpla,usor si ieftin de reparat/intretinut,si acum cand ii aud pe cei cu masini noi ca se duc in consum peste 10 l/100km urban,imi dau seama ca a mea consuma cat se poate de normal,adica vara peste 9 dar sub 10...de iarna nu ma intreba,ca imi e jena sa spun Succes. Link spre comentariu
avolocaru Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Toate montajele sunt interesante. Parerea mea este ca nu merita sa le investesti intr-o Dacie 1310, decat ca si hobby. Tocmai dupa ce vei termina de bibilit, iti vei da seama ca trebuie sa te apuci iar de tinichigerie. Nu vreau sa te supar, exploatez si eu o Dacie, si vreau sa-i aduc niste imbunatatiri la motor. In rest nu merita.Succes Link spre comentariu
pannovy Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Eventual sa pui niste senzori la placutele de frana sa stii cand s-au dus, pe care parte, nu sa le auzi frecand fier pe fier, un afisaj de tip vu-metru pe litrometru e util noaptea, iar un voltmetru pe incarcarea bateriei iti poate indica si cand ti se rupe in mers cureaua de ventilatie/pompa apa, o bucurie mai ales vara. Link spre comentariu
avolocaru Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Asta cu senzori la placute ii tare, poate o facem "FIERARI"! Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Partea cu inchiderea ar fi foarte utila,la ce vrei sa faci,pt ca la cum se deschide cam cu orice cheie....iti va disparea si playerul mp3,si toate cele....! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Eventual sa pui niste senzori la placutele de frana sa stii cand s-au dus, pe care parte, nu sa le auzi frecand fier pe fier, un afisaj de tip vu-metru pe litrometru e util noaptea, iar un voltmetru pe incarcarea bateriei iti poate indica si cand ti se rupe in mers cureaua de ventilatie/pompa apa, o bucurie mai ales vara.Se duc repede ! Suficient de repede !Eu vara trecuta am pus furtune de frana noi, acum sunt coapte("raz-buzate").Mie singurele imbunatatiri utile mi se par astea :-trapa;-tablou de sigurante nou (modern);-proiectoare (faruri de ceata), dar nu de Dacia;-daca nu ai buton la portbagaj, un actuator cu buton inauntru.Eventual :-geamuri electrice - exista un kit facut de romani expres pentru Dacia;-Inchidere centralizata Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum