Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eroare Airbag renault Laguna 2

AdR!@N

Postări Recomandate

Salutare tuturor! Vin si eu cu o problema de la masina pe partea de airbaguri. Este vorba de un Renault Laguna 2 din 2001. Este dotata cu 8 airbaguri si centuri pretensionate.Problema vine de la mufa de conectare a scaunului din dreapta. De fapt este un fel de cupla.post-11483-139829487086_thumb.jpgAm scos partea galbena din mufa de pe scaun si sub ea sunt 2 cleme care fac scurtcircuit intre firele airbagului si pretensionatorului (mai este inca una dar nu are nici un rol in cazul meu)post-11483-139829487105_thumb.jpgpost-11483-139829487114_thumb.jpgpost-11483-139829487126_thumb.jpgDaca scot clemele respective nu imi mai apare eroarea cu "airbag a controler" dar se aprinde ecranul pe fond galben cu silueta masinii si fara nici un mesaj. Mentionez ca tabloul de bord este cu diagnosticare (afiseaza mesaje de eroare).Stiu ca un airbag trebuie sa aibe rezistenta capsei pirotehnice de aprox 2 ohm, ceea ce este ok in cazul meu.Imi pare ciudate acele cleme care fac scurt pe firele airbagului.Inca nu am ajuns sa o pun pe test Clip, persoana ce se ocupa cu asa ceva este foarte ocupata in perioada asta.Stie cineva principiul de functionare al airbagurilor? Cat mai detaliat, daca se poate.

post-11483-139829487096_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AdR!@N

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări