Hanganu flavius Postat Ianuarie 29, 2022 Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Salut am intrat de curand in posesia unui strung sp 81 si as vrea sa schimb universalul dar nu imi dai seama cum se demonteaza Link spre comentariu
AlinV Postat Ianuarie 29, 2022 Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 (editat) 1 oră în urmă, Hanganu flavius a spus: Salut am intrat de curand in posesia unui strung sp 81 si as vrea sa schimb universalul dar nu imi dai seama cum se demonteaza Salut! Flanșa universalului este montată prin înfiletare pe axul strungului. La mine aceasta este asigurată în partea din spate cu un șurub introdus prin gulerul flanșei, tangențial cu axul. Se slăbește acest șurub, apoi se desfiletează flanșa de pe ax. Editat Ianuarie 29, 2022 de AlinV Link spre comentariu
Silviu Maftei Postat Martie 20, 2022 Partajează Postat Martie 20, 2022 (editat) Va salut, ma bucur sa intalnesc aici oameni pasionați de micul strungulet. De curand am testat si eu un SP81, am avut nevoie sa folosesc pensete, dar nu reusesc sa blochez nicicum maneta acestora. Puteti va rog sa ma sprijiniți cu un sfat, ce gresesc sau ce lipsește pentru a mentine penseta inchisa? Din unele desene inteleg ca port-penseta se blocheaza pe axul principal cu cateva role, dar nu integ cum arata acestea si cum functioneaz sistemul de blocare. Mulțumesc pentru sprijin! Editat Martie 20, 2022 de Silviu Maftei Link spre comentariu
draku Postat Martie 21, 2022 Partajează Postat Martie 21, 2022 (editat) Rolele sunt...role Adica niste cilindri Ai dimensiunile in atasament Ele se instaleaza in fantele dispozitivului de blocare cu ajutorul vaselinei (se pune putina vaselina in fanta respectiva, ca sa mentina rola in pozitie pana se introduce bara de strangere a pensetei). Vezi atasamentul. Cu penseta montata si sistemul nestrans, se insurubeaza bara pana aproape de capat dar fara sa stranga penseta, Asa incat atunci cand se actioneaza maneta de strangere, sa se blocheze penseta in pozitia inchis (stransa pe material), iar cand se deblocheaza sa poti scoate materialul din penseta. Reglajul asta trebuie determinat la fata locului, dupa folosire o sa iti dai seama ce si cum. Succes! LE Ce am scris mai sus este valabil pentru SP-80, dar cred ca si SP-81 functioneaza la fel. Editat Martie 21, 2022 de draku Link spre comentariu
turdean Postat August 22, 2023 Partajează Postat August 22, 2023 Si eu sunt proaspat proprietar de sp 81 cine ma poate ajuta in cu cat de multe poze din zona motorului,adica ex motorul antreneaza direct axul pot universal sau are ax intermediar? Apropo si eu sunt din Cluj... Link spre comentariu
Sith Postat Decembrie 21, 2023 Partajează Postat Decembrie 21, 2023 (editat) La 22.08.2023 la 21:51, turdean a spus: Si eu sunt proaspat proprietar de sp 81 cine ma poate ajuta in cu cat de multe poze din zona motorului,adica ex motorul antreneaza direct axul pot universal sau are ax intermediar? Apropo si eu sunt din Cluj... Salut si eu am un Sp 81 suna la nr asta 0723004144 Iulian si vorbim. Editat Decembrie 21, 2023 de validae Scrieți cu toate literele, că nu taxăm la cuvânt.... Link spre comentariu
dan5588 Postat Martie 24 Partajează Postat Martie 24 (editat) Bună ziua! dețin un strungulet sp81 dar am lucrat foarte mult pe mn80.. sunt asemanatoare.. la ăsta romanesc patul este mai scurt cu 5 cm, fonta de calitate mai proastă, se zgârie din orice span intrat sub carucior.. penele nu sunt conice ci se regleaza cu șuruburi exterioare cu piulițe contră, care câteodată lovesc în păpușa mobilă.. rulmenți oricât de precizie ar fi nu poți scoate o excentricitate de sub 0.02 mm la tos pe lagăre era zero. dar avantaj la rulmenți că nu mai ungi si indiferent cât ai impinge în păpușa mobilă nu il poți bloca. pinioanele se potrivesc la ambele, canalul v pe care culisează papusa mobila le-a ieșit la romani cu 4mm mai spre centru.. dar se regleaza păpușa de tos pentru el. in general clona își face treaba. am ceva pinioane lipsă, dar am si dubluri.. cand am timp pot inventaria ce am in plus disponibil pentru ele.. Editat Martie 24 de dan5588 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum