Vizitator white8snow Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Detin un telefon 6310i, acest model din considerente de semnal in zone indepartate de civilizatie. Deoarece am tot timpul probleme cu incarcarea, adica ba uit sa-l incarc ba uit sa iau incarcatorul cu mine ba sunt in zone fara curent electric si n am unde incarca vreau sa construiesc un telefon solar din acesta. M-am gandit in felul urmator:piesa 1 - 1 bucata telefon 6310ipiesa 2 - 1 incarcator solar c35 cu specificatiile- Eficienta mare de captare a luminii solare: peste 15%- Panoul solar: 5.5V/80mA- Acumulator pe baza de polimeri cu capacitate mare: 1350 mA/h- Voltaj iesire: 5.5V- Amperaj iesire: 1000mA- Timp de incarcare: 60 de minute ( timpul difera in functie de telefonul mobil)- Incarcarea bateriei integrata folosind razele solare: 10-15 ore- Incarcarea bateriei integrata folosind adaptorul: aproximativ 5 oreSe potriveste pentru:- Telefoane mobile (include adaptor pentru Nokia, Samsung, Motorola, Sony-Ericsson, Mini USB)Vreau sa lipesc pe spatele telefonului incarcatorul solar si sa il conectez la circuitul bateriei in asa fel incat atunci cand doresc sa pot cupla incarcarea solara de pe incarcatorul solar. M-am gandit si la varianta in care pun o celula fotovoltaica direct pe acumulator sa l incarce continuu dar atunci n ar fi bine ca nu ar mai face cicluri de incarcare si descarcare si s-ar distruge repede acumulatorul. Asa ca va intreb ce parere aveti despre conectarea lui c35 pe spatele telefonului lipit de baterie si legarea cu fire de la c35 la plusul si minusul bateriei telefonului ? Functionarea :cand acumulatorul tel este descarcat cuplez de la buton cel solar si incepe incarcarea si pot vorbi . cand este incarcat full opresc incarcarea de la cel solar cel solar se incarca in ritm continuu atata timp cat are lumina la dispozitie deci ar trebui sa fie cam tot timpul incarcat. Acuma telefonul in configuratie standard tine o saptamana cu vorbit cam juma de ora la zi. Ma gandesc ca daca fac adaptarea asta nu ar mai trebui sa folosesc incarcator de priza niciodata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum