Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Panouri fotovoltaice

Vizitator GlowingStar

Postări Recomandate

Vizitator GlowingStar

Buna ziua,Cautand pe internet, am gasit un site care vinde celule fotovoltaice cu 11ron buc. minim 40buc. As dori sa stiu si eu un lucru: e bine sa cumpar piesele separat?Daca montez afara panouri fotovoltaice, imi da statu vreun ban pentru folosirea acestei forme de producere a curentului electric?Numai bine,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

2

Din cate stiu eu, raspunsul este nu. Lucrarile trebuie facute cu firma autorizata de stat si atunci trebuie o gramada de acte. Poti incepe sa citesti aici http://panouri-solare.wgz.ro/menu/subve ... olare-2011 (fara intentie de reclama).

Economie poti face prin faptul ca incepi sa schimbi iluminatul in casa cu leduri alimentate din acumulatori incarcati din acele celule fotovoltaice. Asa nu mai consumi din retea. Daca vrei sa devii total independent, dl. arcadius poate sa-ti spuna cum este.

Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

Din cate stiu eu, raspunsul este nu. Lucrarile trebuie facute cu firma autorizata de stat si atunci trebuie o gramada de acte. Poti incepe sa citesti aici http://panouri-solare.wgz.ro/menu/subve ... olare-2011 (fara intentie de reclama).Economie poti face prin faptul ca incepi sa schimbi iluminatul in casa cu leduri alimentate din acumulatori incarcati din acele celule fotovoltaice. Asa nu mai consumi din retea. Daca vrei sa devii total independent, dl. arcadius poate sa-ti spuna cum este.

Buna dimineata,Nu, nu doresc sa devin independent...Doresc numai sa incarc baterii de masina.Sanatate,
Link spre comentariu

Daca vrei sa incarci acumulatori auto atunci ia ca referinta C/10 (adica incarcare in 10 ore cu un curent de 10 ori mai mic decat capacitatea acumulatorului) si construieste un panou solar care sa poata debita un curent dublu decat este necesar. Asa ai siguranta ca va functiona si iarna, cand iluminarea este slaba. Mai este necesar un regulator de incarcare care sa opreasca incarcarea cand acumulatorii sunt plini, utilizat de obicei vara, in plin soare. Poti folosi si un panou de putere mai mica cu conditia ca si descarcarea acumulatorului sa se faca cu un curent proportional mai mic.Acum, parerea mea este ca daca poti gasi celule fotovoltaice ieftine, poti face un panou fotovoltaic mai ieftin decat il vei cumpara din magazin. Compara preturile de magazin la un panou de aceeasi putere cu preturile la toate materialele pe care trebuie sa le cumperi pentru panoul pe care vrei sa-l construiesti. Daca preturile sunt asemenatoare (cateva procente sau zeci de lei) eu l-as alege pe cel din magazin.

Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

Daca vrei sa incarci acumulatori auto atunci ia ca referinta C/10 (adica incarcare in 10 ore cu un curent de 10 ori mai mic decat capacitatea acumulatorului) si construieste un panou solar care sa poata debita un curent dublu decat este necesar. Asa ai siguranta ca va functiona si iarna, cand iluminarea este slaba. Mai este necesar un regulator de incarcare care sa opreasca incarcarea cand acumulatorii sunt plini, utilizat de obicei vara, in plin soare. Poti folosi si un panou de putere mai mica cu conditia ca si descarcarea acumulatorului sa se faca cu un curent proportional mai mic.Acum, parerea mea este ca daca poti gasi celule fotovoltaice ieftine, poti face un panou fotovoltaic mai ieftin decat il vei cumpara din magazin. Compara preturile de magazin la un panou de aceeasi putere cu preturile la toate materialele pe care trebuie sa le cumperi pentru panoul pe care vrei sa-l construiesti. Daca preturile sunt asemenatoare (cateva procente sau zeci de lei) eu l-as alege pe cel din magazin.

Buna dimineata,Va multumesc pentru informatii.O zi buna,
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări