Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Potentiometru defect

Vizitator tethryus

Postări Recomandate

Vizitator tethryus

Buna, am si eu o mica problema cu un potentiometru de la un sistem audio 5.1. De o vreme imi facea probleme si la un moment dat de abia mai prindeam sa dau volumul mai incet sau mai tare si acum nu mai merge deloc. Am luat potentiometrul jos si l-am desfacut (cu atentie) sa vad din ce cauza nu mai merge. Se pare ca piciorusul din mijloc care misca potentiometrul s-a rupt (il am de ceva timp). Problema este urmatoarea, nu am gasit nicaieri unul asemanator si ma gandeam ca poate ma poate ajuta cineva cu identificarea lui sau cel putin un loc de unde l-as putea comanda.Potentiometrul este de 50k si configuratia picioruselor este urmatoarea:X X - scutul de rezistenta care tine potentiometrul in loc x x x x x - piciorusele potentiometrului | | - controllerul pentru volumCe am gasit pe net de 50k e cu 6 picioruse. Orice informatie e binevenita. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Toni Marginean

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări