Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programare Atmega 16A USBASP

criss

Postări Recomandate

Buna,Am o problema cu programarea unui uC Atmega 16A(PU). Nu-l pot programa nici decum, este nou ... am crezut ca este busit, am luat altul si nici asa. Programatorul folosit este USBASP http://www.fischl.de/usbasp/Softurile folosite:AVRDUDE BASCOM-AVR Khazama AVR Programmer eXtreme BurnerAVR8 Burn-O-MatProgisp 167,168SinaProg 1.3.5.8ultima versiune din winavr am (20100110).La toate aceeasi eroare primesc:

avrdude.exe: error: programm enable: target doesn't answer. 1 avrdude.exe: initialization failed, rc=-1 Double check connections and try again, or use -F to override this check.

Conexiunile sunt in regula! am incercarcat sa ma joc jumperul de frecventa dar nici asa nu mi-a mers.De test am scos dintr-un vechi modul un Atmega 16PU si l-a citit/scris.Am gasit ceva ca nu este compatibil cu AVRDUDE, este in poloneza dar cu google translate se poate intelege. http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1989500.html
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• criss

2

• script22

2

Vizitator keller946

Încearcă cu comanda asta:

avrdude -cusbasp -pm16 -B4 –U flash:w:fisier.hex
Ar trebui să îi scadă frecvența din soft. La prima programare, de obicei, așa îl scriu.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

alimenteaza-l direct din usbasp , eu am prafit un atmega si un lcd cu un alimentator de nokia de 5.v1 care defapt avea 7.v2 asa ca fii atent de unde il alimentezi si inca ceva ferifica si de 10 ori daca e cazul firelor mosi miso sck reset e foar te posibil sa fi incurcat un fir pe acolo , cum spui si tu e imposibil incearca totusi si eu am mai patit faze de nu se programa chiar aseara cu un modul a mers prima oara si dupa na mai mers abia azi iam dat de cap ca exfoliat cablaju de la headeru isp cand am inpins sa rupt pinu de reset acm lam refacut si merge de bubuie.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări