Vizitator viobio Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Să mă pronunţ şi eu cu întîrziere. Ampliful sună foarte bine cînd funcţionează, are chiar destulă forţă, evident cu filamentele în ca şi un brum destul de supărător ptr cineva cu pretenţii audio în pauze. Acest brum are clar două surse: filamentul şi trafo de reţea. Probabil că poziţionări atente ale trafo pe şasiu vor rezolva mare parte din brum. După cîteva experimente conduse de viobio, am tras o singură concluzie personală, separată de lămpile 2A3: punţile de 50A din comerţ au maxim 2A reali. Frigeau ca dracu, de aceea am încercat şi o punte de acum 30 ani, B40C3700/2200 (în traducere 40Vca/2,2A permanent/3,7A la vîrf), care era doar caldă la consumul filamentului lămpii. zal are dreptate cu puntile de 50A care se incalzesc la un consum de 2Amulti se intreaba de ce pun punti de 20/25/50A la un consum de 1,5 ..2A pe filamente,astea se gasesc astea pun,cele bune se gasesc destul de greu,am gasit si punti de 10A (nemtesti) la 14lei/buc,au fost epuizate in diferite montaje,cele nemtesti ,la un consum de 2A ajung la maxim 40 de grade,fara radiator. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Atunci va rugam sa ne precizati tipul redresorului, ca sa NU luam din alea. toate modelele ca cere din poze,cele care costa 2..3 lei/bucmai bine cautati 3PM05...08,puneti doua trei in paralel ca sunt mai sigure si mai bune Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Daca nu aveti incotro , incercati sa alimentati filamentul in alternativ . In acest fel @zal nu va mai rezolva ecuatii de genul 50A ( noi ) =2A ( vechi ) ! Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Unora le creează probleme de receptarea informaţiei lipsa uleiului de şarpe din venă.Să traduc şi ptr cei care s-au trezit mai tîrziu: punţile de 50A sînt varianta cu siliciu a GU50, dar nu sînt capabile decît de 2A, exact cîţi îi curentează tîrtiţa papagalului. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Ma bucur ca acel .gif animat reprezentand un papagal dragut odihnindu-se pe reteaua de 220V a trezit atata simpatie pe cand altii au ales simbolul lui basexu ca avatar...RUSINE . Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Nu există reţea aeriană de 220V, poate de 220kV. Asta cică se învaţă la facultate. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Asa se numeste .gif-ul ... Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Slab de tot, mă aşteptam la o invazie de teorii şi scheme legate de înlocuirea 2A3 cu GU50. Link spre comentariu
allexx1968 Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Poi,fara resentimente."zal" are dreptate,se plangea un user de pe forum de puntile redresoare din comert.I-am recomandat o punte "made in romania" IPRS,sunt convins ca nu l-a dezamagit,(fara radiator).20PMXX,era pentru filamente.SporAlex Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Desi nu-mi place sa particip la off-topic, nici sa sustin un nou topic despre punti redresoare, confirm si eu ca puntile din comert sunt slabe: Am facut un redresor pentru 12V, un motor de vreo 10A, folosind o punte de 30A, totul montat intr-o cutie de sursa de PC - puntea pusa pe cutie, cu o placuta de Aluminiu ca intermediar, unsa pe ambele fete cu vaselina siliconica. In ciuda masurilor de racire, puntea s-a ars cam in doua saptamani - nimeni nu s-a cramponat ca frigea destul de tare in timpul functionarii. Am inlocuit-o cu o punte cu diode recuperate din alternatorul de Dacia - RA120 sau 220, pe doua placute de aluminiu - alea doar se incalzeau, dar puteai tine mana pe placute. Am castigat si aproape 1V in tensiunea aplicata motorului...aveam vreo 13,4V acum. De doi ani nu mi-a mai zis omul nimic de el...merge la o centrala pe lemne, deci mi-ar fi spus daca se strica...EDIT: Desi am spus-o deja, se cuvine sa fac o precizare: sunt surse ATX in care acele redresoare NU sunt diode shottky, desi ar trebui, dar au o cadere de tensiune la curent mic de aprox. 500mV...am recuperat insa diode duble STPS30 din surse AT/ATX vechi, generatia 200-230W si alea aveau si 140mV...tensiunea era masurata cu un multimetru ordinar, pe pozitia "dioda". Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Simplu eu folosesc puntile recuperate din sursele ATX pentru anodica.Pentru filamente am cumparat punti de 20A...din @..elaida;@..electrocom sau @.onex si nu am avut probleme.Asta nu inseamna ca no sa am probleme in viitor. Link spre comentariu
imreberes Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 @saptemariTubul meu 2A3 e de firma PUROTRON. Nu prea am mai vazut tuburi de la aceasta firma. Asa ca nu pot sa zic nimic despre el. Link spre comentariu
saptemari Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 @saptemariTubul meu 2A3 e de firma PUROTRON. Nu prea am mai vazut tuburi de la aceasta firma. Asa ca nu pot sa zic nimic despre el.OK, multumesc frumos! Link spre comentariu
zbodeoc Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Varianta de alimentare a filamentelor 2A3 prin redresare cu filtraj capacitiv introduce probleme mai mari decit alimentarea in curent alternativ. S-ar putea ca amplificatorul sa nu mai aiba pic de brum dar sa sune altfel, de obicei mai prost.Filamentul ar trebui sa vada un drosel de mod comun (doua drosele pe acelasi miez), nu un condensator. Solutia clasica cu elemente pasive CLL are avantajul unui zgomot mic si a simplitatii. Ca sa obtii acelasi efect cu componente active ar trebui o combinatie de stabilizatoare de tensiune si curent pentru ca filamentul sa vada o impedanta mare in curent alternativ. Link spre comentariu
gedd Postat Septembrie 14, 2012 Partajează Postat Septembrie 14, 2012 Varianta de alimentare a filamentelor 2A3 prin redresare cu filtraj capacitiv introduce probleme mai mari decit alimentarea in curent alternativ. S-ar putea ca amplificatorul sa nu mai aiba pic de brum dar sa sune altfel, de obicei mai prost. quote] ......De exemplu eu nu as ascuta muzica la amplificator atunci cand e luna plina.....incidenta razelor de luna asupra balonului de sticla poate afecta sunetul intr-un mod...neasteptat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum