Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2A3 REBORN

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

domnilor am incercat toate variantele posibile in CAnegativare fixa,filamentul la masa prin doua rezistentemediana de la infasurarea de filament conectata la rezistenta si condensatorul care fac negativarea automatapotentiometru cu rezistente in paralel sau doar potentiometrul ,legate la rezistenta de negativareieri cind am facut probele a fost martor si Adrian (zal) in ampul asta e ceva ciudat :nebunrau: cred si nu contest ca la altii functioneaza fara brum cu filamentele i CAetajul de atac nu are pic de zgomot,am bagat semnal din el in alt amp si e mutam facut tot ce se poate face pt a functiona corect cu filamentele in CA,daca exista cineva mai capabil,in Bucuresti,este invitatul meu la atelier,pun tot ce este nevoie la dispozitie,de Luni in colo,pina Luni nu sunt in tara

Link spre comentariu

Depinde foarte mult de modelul 2A3 anumite exemplare sau modele refuză să funcţioneze fără brum în CA(lucru bine cunoscut).Viobio are experienţă în acest domeniu ,nu putem să îl sfătuim în raport cu alimentarea filamentului 2A3(cred).

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Depinde foarte mult de modelul 2A3 anumite exemplare sau modele refuză să funcţioneze fără brum în CA(lucru bine cunoscut).Viobio are experienţă în acest domeniu ,nu putem să îl sfătuim în raport cu alimentarea filamentului 2A3(cred).

e posibil si asa ceva,sa fie tuburile de vina??? sincer nu am intilnit asa cevaazi la ora 6-30 eream la atelier ,ma imbollnaveste de nervi ampul :sparge: :nebunrau:
Link spre comentariu

e posibil si asa ceva,sa fie tuburile de vina??? sincer nu am intilnit asa cevaazi la ora 6-30 eream la atelier ,ma imbollnaveste de nervi ampul :sparge: :nebunrau:

Poate ca schimband tuburile ar fi functionat si in varianta initiala... :nas: De curios, ce diode Shottky ai folosit si cat aveai pe filament cu transformatorul original redresat cu ele? Intreb sa stiu la ce sa ma astept daca intalnesc situatii similare.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Poate ca schimband tuburile ar fi functionat si in varianta initiala... :nas: De curios, ce diode Shottky ai folosit si cat aveai pe filament cu transformatorul original redresat cu ele? Intreb sa stiu la ce sa ma astept daca intalnesc situatii similare.
am folosit diode recuperate din surse,nici dracu nu a auzit de ele,nu prea se vedea marcajul,tensiunea redresata a fost aceasituburile nu sunt de vina,au fost probate pe alt ampPROBLEMA ESTE DIN AMPLASAREA DEFECTUOASA A TRAFURILORampul o sa fie demontat si refacut de la 0cu o alta amplasare a trafurilor si tuburilorthe end icon_jook
Link spre comentariu

Dupa toate solutiile incercate de viobio ( :aplauze pentru ca le-a scris pe toate la un loc si asa vor sti si altii unde sa caute) si dupa indicatia data de valderma:

Depinde foarte mult de modelul 2A3 anumite exemplare sau modele refuză să funcţioneze fără brum în CA(lucru bine cunoscut).

funia a ajuns langa par!!! Acum ramane sa vedem solidaritatea iubitorilor de tuburi. Cine va avea bunavointa sa imprumute macar un 2A3 ca sa faca viobio un test? :freaza:

:aplauze si pentru zal pentru spiritul de echipa!

UPS, am scris cu intarziere :ras: a gasit viobio care a fost buba. BRAVO PENTRU STARUINTA!!!

Link spre comentariu
:aplauze @viobio: nu se poate sa ai aceeasi tensiune, inseamna ca au fost diode ordinare - am imbunatatit multe surse e PC chinezesti schimband diodele...incearca macar STPS-30, din alea mari, ar trebui sa ai cel mult 0,3V cadere de tensiune la 2,5A. Chiar daca nu mai e cazul pt. acest amplif, insist pe diodele shottky pentru ca asa am putut face niste teste cu trafuri la care scadea mult tensiunea de filamente cu diode normale, in special la curenti mari, peste 2A.
Link spre comentariu
viobio daca ai un magnet la indemana nu testezi sa vezi daca carcasele de la trafurile de iesire sunt din metal? Nu m-ar mira sa fie alt ceva mai ieftin. La Hammond banuiesc ca acele capace sunt inca din fier dar ... din ce in ce mai subtiri :ras: . La trafurile pentru SE am mai citit ca Hammond au mai scazut calitatea. Chiar nu stiu de ce au niste trafuri noi cu A in coada care sunt la fel ca cele vechi dar nu spun ce au in plus .... sau in minus :da .
Link spre comentariu

Sunt si eu multumit de parca s-ar fi rezolvat in totalitate problema! Oricum, l-am gasit pe vinovat!@imreberes Multumesc frumos de oferta cu tubul. Am incercat aseara cu alta pereche tot de Sovtek (mai este un amplificator pe forum). Nu e de la lampi. DAR, as vrea sa ascult lampa aceea americana!Sunt insa bucuros ca din acest subiect se pot trage multe concluzii/invataminte interesante pentru cei ce vor construi de-aici incolo, legate si de calitatea marfurilor produse de firme cu staif.

Link spre comentariu

Să mă pronunţ şi eu cu întîrziere.

Ampliful sună foarte bine cînd funcţionează, are chiar destulă forţă, evident cu filamentele în ca şi un brum destul de supărător ptr cineva cu pretenţii audio în pauze. :da

Acest brum are clar două surse: filamentul şi trafo de reţea. Probabil că poziţionări atente ale trafo pe şasiu vor rezolva mare parte din brum.

După cîteva experimente conduse de viobio, am tras o singură concluzie personală, separată de lămpile 2A3: punţile de 50A din comerţ au maxim 2A reali. Frigeau ca dracu, de aceea am încercat şi o punte de acum 30 ani, B40C3700/2200 (în traducere 40Vca/2,2A permanent/3,7A la vîrf), care era doar caldă la consumul filamentului lămpii. :limb:

Link spre comentariu

Ce efect neasteptat are uleiul de sarpe...50A=2A . Sau pe-acolo...Diferenta este in vechimea puntii , conform spuselor unuia mai sus...Nu o luati de buna , merita sa testati orice " emanatie " dinspre macelarie !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări