THOMAS Postat Septembrie 28, 2012 Partajează Postat Septembrie 28, 2012 *********************************************************************************************************************************************************************************************************************, dar nu stiu daca poza 4 "se pupa" cu realitatea. (poate ma insel eu la ora asta )De ce credeti ca nu se "pupa" poza 4 cu realitatea,in poza 4 este un circuit electric pentru negativare fixa,sunt extrem de multe scheme pe net in acest fel,de ce credeti asta??? In figura de mai jos este "poza 4" intr-o aplicatie(!!!!!!!!!!!!!)Cele doua rezistente R2 si R3 trebuiesc echilibrate practic,uneori se foloseste un potentiometru bobinat care se regleaza in timpul testelor. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 28, 2012 Partajează Postat Septembrie 28, 2012 In poza nu sunt sensurile curentilor pentru liniile portocalii si verzi si plecand de la primele desene am crezut ca se sugereaza ca prin R7 si R6 ar trece acelasi curent de aceea am si scris ce am scris dar am gresit. Desenul este corect (eu m-am pacalit). Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 28, 2012 Partajează Postat Septembrie 28, 2012 Eu as alege intotdeauna alimentarea in CC folosind schema din figura 4, dar deseori chiar nu merita, mai ales la unele lampi mari. Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Pentru tuburi cu DH si regimul de negativarea ales intr-unul din cele doua moduri ;automat si fix... http://www.emissionlabs.com/html/club/labreport.htm Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Care ar fi lampile care au DH si priza mediana la filament? Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Care ar fi lampile care au DH si priza mediana la filament?O sumara enumerare:GU13GU156P21SGY150GU804P1LKLL3KLL32DLL31DLL125QP25DC93DC193RS329G82680254604QC05/35GY8.......................................si multe altele,deocamadata de astea mi-am adus aminte in acest moment..... :jytuiyuP.S cu GU15 eu am prezentat niste exemple destul de faine,dar la vremea respectiva nimeni nu le-a luat in serios. GU15 in modul trioda are familia de caracteristici aproape "suprapusa" cu 2A3 iar in SE mod trioda se pot oabtine tot cam 3.5-4W cu un sunet excelent,iar pretul la noi in tara este sub pretul unei cafele ordinare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Si 3A5 o dubla trioda super ............. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 9, 2012 Partajează Postat Octombrie 9, 2012 Pana la urma cum se aude amplificatorul 2A3 REBORN? Este multumit proprietarul? Care a ramas versiunea finala? Link spre comentariu
saptemari Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Aici http://www.ebay.com/itm/Pair-4-Pin-Bake ... 19db9d8fd1 http://www.ebay.com/itm/Pair-4-Pin-Bake ... 1c321e775e de vanzare niste socluri pentru 2A3, originale, vechi. Pe spate scrie P (plate), G (grid) "+" si "-". Deci alimentarea filamentelor se facea in acea epoca, folosindu-se curent continuu Link spre comentariu
klauss00 Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 (editat) RCA 2A3 a fost mentionata pentru prima data in catalogul RCA RC-11 din anul 1933 iar la filament era trecut A.C sau C.C. Soclul de pe ebay avea notat + si - pt filament in cazul in care se alimenta in C.C. si nu excludea posibilitatea de a se alimenta in C.A. (parerea mea) Editat Martie 6, 2015 de klauss00 Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Aici ar fi " ceva " de comentat ... de obicei , 6,3V AC sin 60Hz avea ca echivalent 4,8V DC , alimentare din 4 acumulatori de 1,2V DC . Oare o fi corect ? Cum se interpreteaza matematic aceasta echivalenta , cumva cu o integrala de suprafata de ordinul 1 ? Mai tine minte cineva care este varianta corecta ? Pentru mine e cam dificil , au trecut " ceva " ani de la cursurile de matematici speciale din anul 1 ... prea multi ani . Link spre comentariu
mila Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 stiti poanta cu inginereste 1+1=2 ??? Link spre comentariu
klauss00 Postat August 22, 2015 Partajează Postat August 22, 2015 Interesante ideile unui constructor american de amplificatoare SE cu 2A3:- tuburile 2A3 genereaza ele insele hum, iar acest lucru variaza in functie de tub;- recomanda transformatoare separate pentru alimentarea filamentelor, cate unul pentru fiecare tub;- secundarul transformatorului de alimentare filamente este intotdeauna cu priza centrala;- filamentul "vede" numai cele doua jumatati ale infasurarii secundare, iar de la priza centrala pleaca Rk.- nu recomanda nici potentiometre si nici altceva pe filamente;Nu recomanda potentiometrul pe filament deoarece e posibil sa crape acel potentiometru cand ti-e lumea mai draga.am vb cu diversi americani care au facut amplifuri cu 2a3 dar si 6a3 si recomandau 2a3 in CA si 6a3 in CC, o cautare pe google dupa scheme ne indica cam acelasi lucru Link spre comentariu
Vizitator Postat August 22, 2015 Partajează Postat August 22, 2015 (editat) Aici ar fi " ceva " de comentat ... de obicei , 6,3V AC sin 60Hz avea ca echivalent 4,8V DC ,... atunci când se face trimItere la 6,3V AC/60hz se înţelege/consideră că intră în discuţie valoarea efectivă(AC) aşadar 6,3V AC/60hz are ca echivalent 6,3V DC(nicidecum 4,8V DC). Editat August 22, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
fcon Postat August 22, 2015 Partajează Postat August 22, 2015 (editat) Nu recomanda potentiometrul pe filament deoarece e posibil sa crape acel potentiometru cand ti-e lumea mai draga.am vb cu diversi americani care au facut amplifuri cu 2a3 dar si 6a3 si recomandau 2a3 in CA si 6a3 in CC, o cautare pe google dupa scheme ne indica cam acelasi lucru "Free Lunch" a lui Jeremy Epstein, 2A3-ul de la Black Art Audio sau cel al lui Simonsen (si multe alte amplificatoare) au potentiometre pe filamentele 2A3 (50-100 ohmi), alimentate in c.a. Personal, la unul dintre amplificatoarele cu 2A3 am pus potentiometre pe filamente (cu negativare automata) si functioneaza fara probleme de cativa ani buni. Pe de alta parte, orice rezistenta variabila poate "crapa" la un moment dat (vezi cazul clasic - Priboj). Fiecare constructor testeaza/adopta metode diverse si o alege pe cea care ii ofera rezultatul cel mai bun. Acum eu prefer un transformator toroidal de 20-30VA pentru fiecare filament al 2A3, cu secundarul bobinat bifilar si priza centrala pusa la masa, fara rezistente si/sau condensatoare... Transformatorul il plasez in imediata apropiere a lampii, iar legaturile au sub 3-4 cm (terminalele trafului). Folosesc bias fix, iar brumul este "0". Cea mai mare satisfactie mi-a oferit topologia: traf intrare 1:2 + lampa preamplificare (6S3P EV) + traf interstage 1:1 + lampa finala (alimentata dupa cum am spus) + traf iesire, fara condensatoare si rezistente in amplificator (daca nu iau in seama potentiometrul de volum)... Editat August 22, 2015 de fcon Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum