Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vu-metru cu Lm3915

cristianvalentin

Postări Recomandate

Niciodata nu o sa mearga bine. Daca ai fi citit cu atentie linkul pe care ti l-am dat,ai fi aflat ca LM3915 e cea mai proasta alegere pt un vumetru. Trebuie sa folosesti LM3916, sau daca nu gasesti, LM3914, dar in nici un caz LM3915! Dar cum eu vorbesc cu peretii...

Domnule Dr.L , am citit tot din ce a-ti postat dumneavoastra despre Lm/3914/3915/3916 si stiu ca LM3916 este cea ai buna alegere ,insa greseala este a mea ca m-am apucat sa fac ceva inainte sa ma documentez.O sa cumpar un LM 3916 si o sa ii fac cablajul singur .O sa revin putin mai tarziu cu el sa vad daca este facut cum trebuie.

Ceeace vrei tu sa faci mi se pare anevoios deoarece nu ai o sincronizare intre pc si vu-metru in plus de asta fiecare porcarie de mp3 are propriul volum al sunetului si de aici apar minunile. Eu am facut in felul urmator am legat vu-metrul la intrarea preamplificatorului dupa putometrul de volum si am dat volumul pana am ajuns la limita distorsionarii (dupa urechea mea ca osciloscop inca nu am) apoi am am reglat vu-metru sa se aprinda toate led-urile si gata. Acelasi lucru il am facut cu AN6884 cu 5 LED-uri pe o statie (cu celebrul IPA60) reglat ca ultimul LED daca sta aprins se aud distorsiuni si pana acum nu am terminat nici un difuzor evident la chefuri eu stau langa ea si nu umbla nimeni la butonul de volum in afara de mine. Aici viewtopic.php?f=35&t=25086&hilit=LM3916 se gaseste tot studiul de care pomenea Dr.L in mesajul anterior.

Exact asa am facut si eu! :da PS:Lm 3615 are o variatie logaritmica 3 db intre 2 leduri ,si efectul se vede astfel incat la volum mai ridicat am cam jumatate din leduri aprinse in timp ce doar 2-3 mai clipesc :bataie Insa nu am inteles cum se aprind la LM 3916 ,primul la 3 Db al doilea la 2 db +-1/4 al treilea la 1 db +-1/4 etc....Este bine asa?
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristianvalentin

22

• Dr.L

7

• albasete

5

• costi002

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am terminat si cablajul!Imi pare rau dar nu am stiut cum sa notez piesele .Pe intrare am pus un trimmer de 100k ,R1 si R2 asa cum sunt specificate de Dr.L si am mai pus si un condic de 10uF pentru ca firele sunt mai lungi de 6 ''.Sper sa fie bn :jytuiyu

Link spre comentariu

In schema din acel subiect R1(1.24K) si R2(8.06K )care vin legate la Ref OUT sunt in schema de aici http://www.pira.cz/enbar.htm notate cu R4(2,7 K)si R5(6,8 K) dar sunt valori diferite :jytuiyu .In plus mai are si un amplificator de putere mica. Va merge LM 3915 inlocuit cu LM 3916 in aceiasi schema fara sa modific nimic , sau trebuie sa inlocuiesc valorile R4 si R5 cu R1 si R2 din schema din pdf?

Link spre comentariu

Va merge LM 3915 inlocuit cu LM 3916 in aceiasi schema fara sa modific nimic , sau trebuie sa inlocuiesc valorile R4 si R5 cu R1 si R2 din schema din pdf?

Integratele le poti inlocui intre ele fara nici o modificare

De mult n-am mai intalnit pe cineva asa atent ca tine. Era chiar atat de greu sa citesti atent ce am scris in mesajul anterior? :nas:
Link spre comentariu

Cautam pe youtube exemple de Lm 3914 si am gasit asta

,este un fel de turometru ,iar schema bloc este asa cum ati spus si dumneavoastra ,cea de-a doua .O sa ma apuc de maine sa fac cablajul pentru 2 Lm sa vad ce imi iese si revin cu el petru o parere ,eventual corectare .

PS: Ar fi mai bun acesta decat cel cu un singur LM3914? Ma refer la raspunsul lor :nebunrau:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări