cristianvalentin Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Salutare!Am facut si eu un vu-metru dupa schema de aici http://www.pira.cz/enbar.htm si am o problema ,nu pot sa il reglez cum trebuie,tot aici pe forum mi s-a sugerat sa dau volumul la max si sa setez vu-metru astfel incat sa mai licare doar 2 -3 leduri.Zis si facut insa cand scad volumul la ~25 % Vu-metru este mort.Ma gandeam sa ii schimb semireglabilul cu unul mai mic de 50K .Va afecta fuctionarea vu-metrului? Va multumesc! Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Cu volumul la maxim reglezi potentiometrul din schema astfel ca VU-metrul sa indice maxim (toate ledurile aprinse). Valoarea potentiometrului nu e nevoie s-o modifici. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Septembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Cu volumul la maxim reglezi potentiometrul din schema astfel ca VU-metrul sa indice maxim (toate ledurile aprinse). Valoarea potentiometrului nu e nevoie s-o modifici.Am incercat cum mi-ati spus dumneavoastra insa nu merge .Am setat ca la volum max toate led-urile sa fie aprinse ,insa cum misc putin potentiometru de volum cum scade brusc :cry: Link spre comentariu
GeoMar Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Am citit pe site-ul de pe care ai luat schema si specifica: Technical specifications Supply voltage: 12 V Supply current: 10 mA in stand-by, max. 80 mA Input voltage: min. 20 mV rms Indication range: 30 dB LED currents: 7 mA Ref. voltage of IC2: 5 V Deci trebuie sa functioneze cu minim 20mV rms la intrare. Daca ai acces la potentiometrul de volum, conecteaza intrarea vu-metrului paralel pe potentiometrul de volum. Ceva ca in poza atasata: Asa vu-metrul nu mai este influentat de "rotirea" potentiometrului. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Septembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Momentan e legat in paralel cu intrarea amplificatorului, pot de volum controleaza si vu-metru si aplificatorul.O sa incerc si legarea direct(paralel pe potentiometru) .Normal si normal cum se leaga un vu-metru?Direct sau la pot de volum?Va multumesc! Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Depinde ce vrei sa faci cu el. Daca il folosesti ca indicator al semnalului pentru a asigura un nivel optim (de exemplu pentru inregistrare), il legi dupa potentiometru pentru ca nivelul reglat cu acesta sa poata fi urmarit.Daca e folosit in scop "decorativ", ca un joc de lumini, e preferabil sa primeasca semnal relativ constant, ca "sa fie spectaculos" indiferent de nivelul la care asculti muzica. In acest caz ar fi util accesul la un reglaj propriu al vu-metrului (cum este semireglabilul din schema), ca sa-l poti readuce in domeniul de lucru in cazul unor semnale prea mari sau prea mici. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Septembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2012 Eu doresc sa il folosesc ca idicator de semnal !O sa incerc sa il mai reglez daca nu merge o sa incerc alt tip de Vu-metru ,cu tranzistori Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Normal si normal vu-metrul se leaga la intrarea amplificatorului. Daca i-l legi pe potentiometru,in paralel, cum a sugerat GeoMar, atunci vei avea un "joc de lumini" care v-a fi influentat numai de nivelul sursei de semnal care intra prin potentiometru in montajul audio. Mai exact, daca iei semnal dintr-un DVD player si intri cu 50mV sa zicem, se vor aprinde 5 leduri de exemplu. Daca reduci semnalul la 10mV, atunci ai toate ledurile stinse si nu poti controla vu-metrul. Poti inlocui semireglabilul de 100 K cu un semireglabil multitura, asa ai o stabilitate mai buna, sau, poti iesi cu un potentiometru de 100K pe panoul frontal si i-l reglezi dupa cum vrei.Daca la intrare ai 20 de mV, este fosrte sensibil vu-metrul tau, deci la semnal mic ar trebui sa se aprinda macar 2-4 leduri. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Septembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Vu-metrul este legat la intrarea amplificatorului Link spre comentariu
costi002 Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 in loc de r4 si r5 pune un semireglabil sa ii modifici referinta de sus. astfel, ii vei largi gama semnalului de intrare. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Septembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Ce valoare sa fie pt semireglabil?si cum il conectez? e bine daca conectez un capat la masa ,mijlocul la REFadj si celalalt capat la REF out? Link spre comentariu
costi002 Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 sa fie de valoare apropita sumei celor 2 rez. conectarea e ok cum ai spus tu Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Citeste si p-aici,poate te ajuta: viewtopic.php?f=35&t=25086 Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Septembrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Am citit postul o sa incerc schema simpla,fara LM386 sa vad cum se misca sau daca nu micsorez gain-ul la LM eliminand acel condensator de 10uF.PS:cu ce se poate curata sacazul de pe pcb,fludorul a avut prea mult si a ramas pe langa trasee si se vede urat Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Septembrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Am redus gain-ul de la 200 cum era in schema la 20 si merge cv mai bine.Semireglabilul de 100K este aproape la maxim !Pacat ca nu se mai poate scadea gain-ul sub 20 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum