Tranzistor_001 Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Am cumparat un hpi sprint 2 sport de curand, vreau sa ii adaug leduri pentru faruri si triple.Intrebarea este cum fac ca 2 leduri pe spate sa functioneze exact ca la o masina reala adica sa pot avea stop pe frana? Motorasul este alimentat dintr-un esc care la randul lui primeste curent de la o baterie de 7,2v, ideea ar fi ca atunci cand am tesiune pe firele de la motoras, ledurile sa fie stinse si in lipsa tensiunii sa se aprinda.Stie cineva cum as putea face acest lucru? Eu ma gandisem la un releu cu contactele pe normal inchis dar as vrea ceva care nu implica un releuMultumesc Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Mai jos aveţi schema de principiu.La apariţia unei tensiuni în baza lui T1 (motorul automodelului este alimentat)tranzistorul T1 intră în saturaţie, deci T2 e blocat (Practic având baza pusă la masă).Aşadar prin rezistenţa de sarcină nu trece curent (LED-ul este stins).La întreruperea alimentării motorului : T1 se blochează, T2 primeşte tensiune înbază prin grupul R1-R2 (intră în conducţie) şi LED-ul se aprinde. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum